Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όξινη βροχή και τα προβλήματα της

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όξινη βροχή και τα προβλήματα της"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όξινη βροχή και τα προβλήματα της
Όξινη βροχή και τα προβλήματα της Η όξινη βροχή είναι ένα μεγάλο οικολογικό πρόβλημα πάνω στη Γη μας. Αναγκάζει τα ψάρια και τα φυτά να πεθαίνουν στις λίμνες και τα ποτάμια. Επίσης προκαλεί ζημιά στον άνθρωπο, επειδή τρώει αυτά τα ψάρια και τα φυτά ενώ πίνει αυτό το νερό. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε μαζί και να προσπαθήσουμε να το μειώσουμε. Εντούτοις η όξινη βροχή δεν δημιουργεί μόνο αυτά τα προβλήματα. Προκαλεί πολλά ακόμη προβλήματα όπως είναι η δηλητηρίαση του αργιλίου. Η όξινη βροχή είναι λοιπόν θανάσιμη.

2 Αίτια για την δημιουργία της όξινης βροχής
Αίτια για την δημιουργία της όξινης βροχής Όταν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος καίνε κάρβουνο για να παράγουν ηλεκτρισμό κι όταν τα αυτοκίνητα καίνε βενζίνη, αφήνουν στον αέρα αόρατα αέρια. Μερικά από αυτά τα αέρια μπορούν να ανακατευτούν με το νερό και να το κάνουν όξινο, σαν το ξίδι.

3 Επιπτώσεις Η όξινη βροχή έχει έντονες επιπτώσεις στα φυσικά οικοσυστήματα (δάση ,υδροβιότοπους, έδαφος) είναι πολύ βλαβερή για τα φυτά, τα ποτάμια και τις λίμνες, καθώς και για τα πλάσματα που ζουν εκεί.  Σε μερικούς τόπους σκοτώνει ακόμη και τα δάση. Και μολύνει το νερό που πίνουν οι άνθρωποι και τα ζώα. , αλλά και στα οικιστικά οικοσυστήματα, διαβρώνοντας ιστορικά μνημεία, προκαλώντας ζημίες σε κτίρια και οχήματα, αλλά και βλάπτοντας άμεσα την ανθρώπινη υγεία.

4 Τι μπορούμε να κάνουμε:
Μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε απευθείας με το να «συγκρατούμε» την ενέργεια, μιας και στην παραγωγή ενέργειας ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό του προβλήματος της απόθεσης οξέων. Για παράδειγμα, αυτά που μπορεί ο καθένας να κάνει είναι:• Να κλείνει τα φώτα, τον υπολογιστή ή άλλες συσκευές όταν δεν είναι απαραίτητο να λειτουργούν Να χρησιμοποιεί ηλεκτρικές συσκευές μόνο όταν τις χρειάζεται Να έχει τον θερμοστάτη στους 20oC τον χειμώνα και στους 23oC το καλοκαίρι. Μπορεί να κατέβει ακόμη περισσότερο τον χειμώνα, ή να ανέβει το καλοκαίρι όταν λείπετε απ` το σπίτι Να μονώσει το σπίτι του όσο καλύτερα μπορεί Να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο πιο συχνά μπορεί ή ακόμη καλύτερα να περπατάει ή να χρησιμοποιεί ποδήλατο Να αγοράσει αυτοκίνητο με χαμηλές εκπομπές οξειδίων του αζώτου και να το διατηρεί σε καλή κατάσταση Να είναι καλά ενημερωμένος . Είναι πολύ σημαντικό να σταματήσουμε την όξινη βροχή. Ένας καλός τρόπος για να το πετύχουμε, είναι να χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητό μας. Κι ένας άλλος τρόπος είναι να κάνουμε οικονομία στην ενέργεια. Όσο λιγότερη ενέργεια ξοδεύουμε, τόσο λιγότερο κάρβουνο θα καίνε τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Εσύ και η οικογένειά σου μπορείτε να κάνετε οικονομία στην ενέργεια με πολλούς τρόπους. Η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να σώσει τη Γη.

5 ΤΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑ


Κατέβασμα ppt "Όξινη βροχή και τα προβλήματα της"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google