Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΡΣΙΝΚ-ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΛΑΧΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΛΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΡΣΙΝΚ-ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΛΑΧΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΛΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΡΣΙΝΚ-ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΛΑΧΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΛΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

2

3

4

5 •Μείωση της διαύγειάς του. •Μείωση του διαλυμένου οξυγόνου. •Μείωση της ποικιλότητας (μείωση ειδών των ψαριών και υδρόβιων φυτών). •Υποβάθμιση ή και πλήρη καταστροφή των υδάτινων τοπίων.

6 Από το συνολικό όγκο πετρελαιοειδών που καταλήγουν στη Μεσόγειο ένα μέρος μετατρέπεται σε πίσσα που ρυπαίνει τις ακτές, το μεγαλύτερο κατακάθεται στο βυθό και το υπόλοιπο μετατρέπεται σε αέρια που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα ή διασπάται βιολογικά.

7 Στις ακτές της, υπάρχουν διυλιστήρια και λιμάνια για πετρελαιοφόρα, βιομηχανικά συγκροτήματα και πυρηνικοί σταθμοί. Στη Μεσόγειο καταλήγουν 120.000 τόνοι ορυκτελαίων, 600.000 τόνοι απορρυπαντικών, 380.000 τόνοι μολύβδου, 3.600 τόνοι φωσφορικών αλάτων κ.α. που ξεκινούν από τις βιομηχανίες, γεωργικές καλλιέργειες και τα αστικά κέντρα. Το 70% των αστικών λυμάτων ρίχνονται στη θάλασσα χωρίς καμία επεξεργασία. Μόνο στο Σαρωνικό χύνονται καθημερινά 1.000.000 κυβικά μέτρα λυμάτων.

8 Μεγάλα σκάφη διασχίζουν κάθε χρόνο τη Μεσόγειο και αποθέτουν στα νερά της εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων. Υπολογίζεται ότι χρειάζονται 80 χρόνια περίπου για να ανανεώσει τα νερά της. Το συμπέρασμα είναι ότι αν δεν βρεθούν τρόποι προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη συνεχή μόλυνση σε λίγα χρόνια η Μεσόγειος θα γίνει μια «νεκρή θάλασσα».

9

10 1. Εφαρμογή διεθνούς νομοθεσίας 2. Συνετή διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων 3. Πλήρεις βιολογικοί καθαρισμοί λυμάτων και αποβλήτων 4. Ανακύκλωση νερού και υλικών 5. Υλικά συσκευασίας φιλικά προς το περιβάλλον 6. Εξουδετέρωση τοξικών ουσιών 7. Αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία 8. Έλεγχος από κοινωνικούς φορείς 9. Περιβαλλοντική εκπαίδευση

11 Η Μεσόγειος κινδυνεύει.Η προστασία της είναι μία επείγουσα υπόθεση. Απαραίτητη λοιπόν είναι: 1. Η ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεσόγειος 2. Η προώθηση οικολογικών λύσεων για τα προβλήματα που υπάρχουν 3. Η δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών για την προστασία της Μεσογείου 4. Η προώθηση της οικολογικής και δράσης

12 * http://www.servitoros.gr/education/view.php/41/826/ http://www.servitoros.gr/education/view.php/41/826/ * http://www.econews.gr/2009/04/16/mesogios-pollution-2/ http://www.econews.gr/2009/04/16/mesogios-pollution-2/ * http://www.explorecrete.com/greek/mediterranean-gr.html http://www.explorecrete.com/greek/mediterranean-gr.html http://www.hellenicnavy.gr/hosted/EUE/arthra/November05/6.pdf


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΡΣΙΝΚ-ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΛΑΧΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΛΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google