Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Το power point που ακολουθεί αφορά στην βία που μπορεί να δεχθεί ένα παιδί μέσα και έξω από το σχολείο και στις μορφές ρατσισμού που μπορεί να γίνει θύμα τους. Αν το φυσικό περιβάλλον που έχει μεγαλώσει ένα παιδί δεν είναι το κατάλληλο και οι γονείς του δεν έχουν φροντίσει να το μεγαλώσουν με αγάπη και σωστές αξίες και αρχές, τότε αυτό δεν ξέρει να συμπεριφερθεί σωστά στους γύρω του. Υπάρχουν παιδιά που βιώνουν καθημερινά διάφορες μορφές βίας όπως λεκτική, σωματική, ρατσιστική , ψυχολογική , ηλεκτρονική , σεξουαλική από συμμαθητές τους, που νομίζουν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο δείχνουν τη δύναμή τους.

2 Σωματική βία: Πολλά παιδιά στο σχολείο είτε έχουν ψυχολογικά προβλήματα, είτε το κάνουν για πλάκα συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο όχι μόνο στους συμμαθητές αλλά και στους καθηγητές τους(πχ. ξυλοδαρμός). Αυτές οι πράξεις προκαλούν πολλά ψυχικά τραύματα στα παιδιά που είναι θύματα.

3 Ρατσιστική βία: Συνήθως τα παιδιά που δέχονται τέτοιου είδους βία έχουν άλλη εθνικότητα , χρώμα, θρησκεία και γενικά είναι διαφορετικά . Στα παιδιά αυτά δημιουργούνται διάφορα ψυχολογικά και σωματικά τραύματα.

4 Ηλεκτρονική βία: Μεγάλο ρόλο παίζουν τα εκφοβιστικά μηνύματα στο κινητό ή στο internet. Η διάδοση φωτογραφιών ή βίντεο χωρίς τη θέληση αυτού που εικονίζεται παραβιάζει τα ατομικά του δικαιώματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά-θύματα να νομίζουν ότι η προσωπική τους ζωή κινδυνεύει.

5 Σεξουαλική βία: Στόχος είναι κυρίως κορίτσια, που είναι πιο αδύναμα
Σεξουαλική βία: Στόχος είναι κυρίως κορίτσια, που είναι πιο αδύναμα . Αυτή η μορφή βίας μπορεί να έχει τη μορφή μιας μικρής παρενόχλησης αλλά και να φτάσει σε μια κατάσταση πολύ δυσάρεστη, η οποία μπορεί να φέρει επιπτώσεις τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχολογική ακεραιότητα του κοριτσιού.

6 Ψυχολογική βία: Η ψυχολογική βία είναι ένας συνδυασμός όλων των ειδών εκφοβισμού, γιατί μπορεί προκαλέσει την απομάκρυνση του παιδιού από όλους όσους βρίσκονται γύρω του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα υγείας, όπως η κατάθλιψη.

7 Ρατσισμός:  Είναι η αντίληψη ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίσοι λόγω διαφορετικής θρησκείας, εθνικότητας, χρώματος. Όχι μόνο παιδιά αλλά και ενήλικες είναι ρατσιστές και χλευάζουν ανθρώπους με διαφορετικότητα.(πχ. μετανάστες).

8 Ο ρατσισμός σε άτομα με ειδικές ανάγκες:

9 Ο ρατσισμός στις διαφορετικές φυλές:

10 Όλοι μπορούμε να γίνουμε θύματα ρατσιστικής ή κοινωνικής βίας
Όλοι μπορούμε να γίνουμε θύματα ρατσιστικής ή κοινωνικής βίας . Λέμε ΟΧΙ ενδοσχολικό εκφοβισμό. Οι μαθητές Άννα Ζερβού κ' Γιώργης Γρηγοράκης Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης


Κατέβασμα ppt "ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google