Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Γλώσσας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Γλώσσας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Γλώσσας
ΙΔ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Μαρία Φούρναρη (Ε΄τάξη) Μαρία Πετράκη (Δ΄τάξη)

2 ΙΔ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1 Ε’ τάξη: Ενότητα «Ο Χειμώνας» Μάθημα: Ελληνικά Διάρκεια 2 ογδοντάλεπτα Σκοπός: Συγγραφή Σκέφτομαι και Γράφω για τον Χειμώνα. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2 Δ’ τάξη Μάθημα: Ελληνικά Διάρκεια 2 ογδοντάλεπτα Σκοπός: Eπεξεργασία κειμένου και συγγραφή εκθέσεως

3 Παραδείγματα εργασίας Παιδιών
Χειμώνας 1 Χειμώνας 2 Χειμώνας 3 Παιχνίδια στη γειτονιά 1 Παιχνίδια στη γειτονιά 2

4 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ διδακτικές προσεγγίσεις Γνωστικές δεξιότητες
Αυξημένη δημιουργικότητα Αυτενέργεια Τάξη μεικτής ικανότητας Συνεργασία - Ανάληψη υπευθυνοτήτων Επικοινωνιακή προσέγγιση Αλληλεπίδραση Ομαδικές δραστηριότητες Γνωστικές δεξιότητες Τα μέρη του λόγου και η σχέση μεταξύ τους. Επικοινωνιακή χρήση της γλώσσας. Αποφυγή της επανάληψης - Εμπλουτισμός του λεξιλογίου. Καλλιέργεια κριτικής σκέψης. λειτουργική χρήση της γλώσσας.

5 Προβλήματα – Δυσκολίες
δάσκαλος Επικεντρώνεται στους διδακτικούς στόχους και όχι στη διαδικασία. Δεν μεταδίδει πλέον γνώσεις αλλά βοηθά τους μαθητές να φτάσουν εκεί. Ελευθερώνει προσωπικό χρόνο του αφού μειώνει την εξάρτηση των μαθητών από αυτόν. Προβλήματα – Δυσκολίες Χρόνος - στην αρχή μέχρι να εξοικειωθούν. Η γραφή της ελληνικής γλώσσας. Η επιλογή της εικόνας αποπροσανατόλιζε από τον πραγματικό σκοπό. Ο μαθητής Ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στη μάθηση. Προθυμία για εργασία. Συγκέντρωση για περισσότερη ώρα. Εργασία με περισσότερο ζήλο και επιμονή. Αποδοχή λαθών με μεγαλύτερη ευκολία. Κίνητρο για εργασία. Βελτίωση αυτοεικόνας, τόνωση αυτοπεποίθησης.

6 Εντυπώσεις Εκπαιδευτικών - Μαθητών
Πολύ θετικοί στο να δουλέψουν. Παιδιά χαμηλής επιδόσεως εργάζονται αρκετά αποτελεσματικά σε σχέση με άλλες γραπτές εργασίες. Οπτικοποίηση των σχέσεων μεταξύ των εννοιών.

7 Σας ευχαριστούμε Μαρία Φούρναρη Μαρία Πετράκη


Κατέβασμα ppt "Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Γλώσσας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google