Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θαλής ο Μιλήσιος (περ. 630 - 543 π.Χ.). Θαλής ο Μιλήσιος Αρχαίος Έλληνας μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και προσωκρατικός φιλόσοφος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θαλής ο Μιλήσιος (περ. 630 - 543 π.Χ.). Θαλής ο Μιλήσιος Αρχαίος Έλληνας μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και προσωκρατικός φιλόσοφος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θαλής ο Μιλήσιος (περ. 630 - 543 π.Χ.)

2 Θαλής ο Μιλήσιος Αρχαίος Έλληνας μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και προσωκρατικός φιλόσοφος. Ο πρώτος των επτά σοφών της αρχαιότητας. Ιδρυτής της Μιλησιακής σχολής της φυσικής φιλοσοφίας. Δραστηριοποιήθηκε στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. στη Μίλητο.

3 Η Ιωνική Στοά στην Ιερά Οδό στη Μίλητο

4 Θαλής: Ο πατέρας της επαγωγικής οργάνωσης της Γεωμετρίας. Carl Boyer

5 Dmitri Panchenko Καθηγητής Ιστορίας στο Κολέγιο Smolny στην Αγία Πετρούπολη Ερευνητής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Harvard, Washington, Konstanz

6 Θαλής: Οι απαρχές της θεωρητικής συλλογιστικής και η γένεση της επιστημης.

7 O Θαλής θεμελίωσε έναν νέο τρόπο να μιλάμε για τα πράγματα που είναι αδύνατο να παρατηρηθούν.

8 Ο Θαλής πρόβλεψε την ολική έκλειψη Ηλίου του 585 π.Χ. (Ηρόδοτος) Θαλής ο Μιλήσιος

9 Ο Θαλής αναφέρεται ως σπουδαίος γεωμέτρης. Κέρδισε τον θαυμασμό των Αιγυπτίων μετρώντας το ύψος της μεγάλης πυραμίδας του Χέοπα. (Διογένης Λαέρτιος)

10

11

12 Δ Ε Ζ Η Κ Λ Τα τρίγωνα ΑΒΓ και ΔΕΖ έχουν: Άρα τα τρίγωνα είναι όμοια επειδή έχουν δύο γωνίες ίσες. Άρα οι πλευρές τους θα είναι ανάλογες: Α Β Γ (επειδή είναι ορθές) (επειδή οι ακτίνες του ήλιου είναι παράλληλες) Μετράμε τις ΑΒ και ΒΓ. Βρίσκουμε την ΕΖ: Μετράμε την ΗΖ και την ΚΛ και υπολογίζουμε την ΕΗ: Λύνουμε την αναλογία και Βρίσκουμε την απρόσιτη ΔΕ

13 Το θεώρημα του Θαλή:


Κατέβασμα ppt "Θαλής ο Μιλήσιος (περ. 630 - 543 π.Χ.). Θαλής ο Μιλήσιος Αρχαίος Έλληνας μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και προσωκρατικός φιλόσοφος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google