Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αργυρίδης Γιάννης Β’2. Ο τύπος του Ήρωνα για τον υπολογισμό του εμβαδού ενός τριγώνουτύπος του Ήρωναεμβαδού τριγώνου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αργυρίδης Γιάννης Β’2. Ο τύπος του Ήρωνα για τον υπολογισμό του εμβαδού ενός τριγώνουτύπος του Ήρωναεμβαδού τριγώνου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αργυρίδης Γιάννης Β’2

2 Ο τύπος του Ήρωνα για τον υπολογισμό του εμβαδού ενός τριγώνουτύπος του Ήρωναεμβαδού τριγώνου

3 Απόδειξη Μια σύγχρονη απόδειξη η οποία χρησιμοποιεί άλγεβρα και γεωμετρία είναι η εξής: Για ένα τρίγωνο με πλευρές α, β, γ και Α, Β, Γ οι απέναντί τους γωνίες ισχύει ο νόμος των συνημιτόνων: άλγεβραγεωμετρίανόμος των συνημιτόνων έχουμε : το ύψος του τριγώνου με βάση α έχει μήκος βημ(Γ) και έτσι έχουμε:

4 ΗΡΩΝΑΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΑΣ (1ος αιώνας π.Χ.) •Περίφημος μαθηματικός, φυσικός και μηχανικός της αρχαιότητας. Συνέχισε και βελτίωσε το έργο του Κτησίβιου και τις περίφημες κατασκευές του, οι οποίες τον κατατάσουν ανάμεσα στις μεγαλύτερες μορφές της μηχανικής επιστήμης της αρχαιότητας. • Ο Ήρωνας είναι γνωστός από τη συσκευή Κρήνη του Ήρωνος, κοινώς πίδακας, καθώς και από τον τύπο της εύρεσης του εμβαδού του τριγώνου από τα μήκη των πλευρών του. Η πιο σπουδαία του όμως εφεύρεση ήταν η Αιολόσφαιρα, μία συσκευή που κινούνταν με τη δύναμη του ατμού. Υπήρξε ο πρόδρομος της εφεύρεσης της ατμομηχανής. • Η αιολόσφαιρα είναι μια μικρή κοίλη σφαίρα τοποθετημένη πάνω από ένα κλειστό λέβητα με τον οποίο επικοινωνεί με στρόφιγγες. Ο διοχετευόμενος ατμός βγαίνει υπό πίεση, και κινεί τη σφαίρα κυκλικά. Η αξιόλογη αυτή ανακάλυψη χρησιμοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις ποικίλων μηχανισμών ή κατασκευών, αλλά δεν προωθήθηκε η βελτίωσή της ώστε να αποβεί τόσο σημαντική όσο έγινε με την ανακάλυψη της ατμοαντλίας του Παπίνου στα 1681.

5 Βιβλιογραφία •www. Google. Com •Τύπος του Ήρωνα-Βικιπαίδεια •Τύπος Ήρωνος •ΗΡΩΝΑΣ Ο ΑΛΕΞΑΔΡΕΑΣ(1 ΟΣ αιώνας π.Χ.) Περίφημος μαθηματικός…


Κατέβασμα ppt "Αργυρίδης Γιάννης Β’2. Ο τύπος του Ήρωνα για τον υπολογισμό του εμβαδού ενός τριγώνουτύπος του Ήρωναεμβαδού τριγώνου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google