Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.  Ορίζουμε τι είναι ζωμός  Ποιες είναι οι οδηγίες για πετυχημένους ζωμούς  Αναφέρουμε τα 3 είδη ζωμών  Ποια είναι τα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.  Ορίζουμε τι είναι ζωμός  Ποιες είναι οι οδηγίες για πετυχημένους ζωμούς  Αναφέρουμε τα 3 είδη ζωμών  Ποια είναι τα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

2  Ορίζουμε τι είναι ζωμός  Ποιες είναι οι οδηγίες για πετυχημένους ζωμούς  Αναφέρουμε τα 3 είδη ζωμών  Ποια είναι τα 5 δεν των ζωμών

3 Είναι υγρό που περιέχει ευδιάλυτα θρεπτικά στοιχειά και αρώματα, που βγαίνουν από κοκάλα και λαχανικά με συνεχές, σιγανό βράσιμο

4  ΚΟΚΚΑΛΑ-50%  ΜΙΡΠΟΥΑ-10%  ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ-100%  SEASONING-1  (Οξύ 5%)

5  SACHET D’EPICES: Δέμα με αρωματικά χόρτα και μπαχαρικά.  BOUQUET GARNI: Δέμα με αρωματικά χόρτα και βότανα

6  Πολύ καλής ποιότητας υλικά.  Αφαιρούμε το λίπος και to κρέας από τα κόκαλα.  Αφαιρούμε τις ακαθαρσίες κατά την διάρκεια του ψησίματος με κουτάλα- ξάφρισμα.

7  Σιγοβράζουμε χωρίς διακοπές.  Το κόχλασμα θολώνει τον ζωμό.  Δεν προσθέτουμε αλάτι.  Όχι στις αμυλούχες τροφές.  Ξεκινούμε με κρύο νερό.

8  ΑΣΠΡΟΣ ◦ Γίνετε από κοκάλα κοτόπουλου, βοδινού, μοσχαριού, αρνιού. ◦ Χρησιμοποιείται σε άσπρες σάλτσες, σούπες και Στιού.

9  ΣΚΟΥΡΟΣ ◦ Γίνεται από «κοκκινισμένα» κόκαλα (κοτόπουλου, βοδινά, μοσχαρίσια, αρνίσια, κυνήγια). ◦ Χρησιμοποιείται σε σκούρες σάλτσες, σούπες, και Στιού.

10  ΨΑΡΙΟΥ ◦ Γίνεται από κόκαλα ψαριού και χρησιμοποιείται σε ψαρόσουπες και σε μερικές σάλτσες με βάση το ψάρι

11  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΧΛΑΖΟΥΜΕ  ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΧΟΡΤΑ

12 Ο ΖΩΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.  Ορίζουμε τι είναι ζωμός  Ποιες είναι οι οδηγίες για πετυχημένους ζωμούς  Αναφέρουμε τα 3 είδη ζωμών  Ποια είναι τα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google