Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
2010 ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ
2
ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
3
ΟΡΙΣΜΟΣ: Ο ΟΡΟΣ ‘‘ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ’’ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ, ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ Η ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
4
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ. ΖΩΜΟΙ. ΓΛΑΣΑ. ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΖΕΛΕΣ (ΑΣΠΙΚ- ΤΖΕΛΥ /ASPIC JELLY). ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥΣ.
5
Συνδυασμοί Λαχανικών Μιρπουα Μπουκε Καρνι Ανιον Γλουτε
6
Μιρπουα Μίγμα λαχανικών που αποτελείτε από 50% Κρεμμύδι, 25% Καρότο και 25% Σέλινο και χρησιμοποιείτε σε σούπες ,σάλτσες και διάφορες μεθόδους μαγειρέματος.
7
Μπουκε Καρνι Μπουκέτο από φρέσκα αρωματικά και βότανα.
8
Ανιον Γλουτε Κρεμμύδι καρφωμένο με γαρύφαλλα και δάφνη.
9
Ντομάτα Κονκασε Ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη ντομάτα κομμένη σε κύβους.
10
Κρουτονια Καπαρωμένα σχήματα ψωμιού που χρησιμοποιούνται σε σούπες και σαλάτες.
11
ΛΑΧΑΝΙΚΑ: ΤΖΟΥΛΙΕΝ Στενόμακρες λωρίδες. πάχος 2.5 mm. μήκος 3-4 cm.
Σπιρτόξυλα.
12
ΜΠΡΟΥΝΟΥΑ Μικροί κύβοι που κόβονται από julienne.
13
ΜΑΣΕΤΟΥΑΝ Kύβοι 0.5 cm = ΖΑΡΙΑ
14
ΖΑΡΤΙΝΙΕΡ Στενόμακρες λωρίδες. 2 mm πάχος. 1.5 cm μήκος.
15
ΠΕΙΖΑΝ (χωριάτικο) Διάφορα ομοιόμορφα σχήματα πάχους 1 cm.
16
ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΛΟΥΜΕΤ Στενόμακρες λωρίδες. Πάχος 0.5 cm. Μήκος 6 cm.
17
ΤΣIΠΣ Λεπτές φέτες 1 mm που κόβονται με το μαντολίνο
18
ΠΑΪΓ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ Στενόμακρες λωρίδες. Πάχος 2.5 cm. Μήκος 6 cm.
Λεπτές φέτες 1 mm που κόβονται με το μαντολίνο δύο φορές.
19
ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ: ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.