Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εισηγήτριες : Λεονταρίδου Εύα - Γενοβέφα Λεονταρίδου Ευαγγελία Επιβλέπων : Κονιτόπουλος Γεώργιος A πρίλιος 2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εισηγήτριες : Λεονταρίδου Εύα - Γενοβέφα Λεονταρίδου Ευαγγελία Επιβλέπων : Κονιτόπουλος Γεώργιος A πρίλιος 2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εισηγήτριες : Λεονταρίδου Εύα - Γενοβέφα Λεονταρίδου Ευαγγελία Επιβλέπων : Κονιτόπουλος Γεώργιος A πρίλιος 2013

2 ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕΛΛΑ - ΚΥΠΑΡΥΣΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ, ΣΑΘΡΗΣ ΔΟΜΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΑΡΑΣΕΙΣΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΥΔΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

3 ΕΙΔΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ v ΛΟΓΟΣ POISSON Κορεσμένη Άργιλος 0,4-0,5 Ακόρεστη Άργιλος 0,1-0,3 Αμμώδης Άργιλος 0,2-0,3 Αμμώδης Άργιλος 0,3-0,35 Άμμος Πυκνή 0,2-0,4 Βράχος 0,1-0,4 ( Εξαρτάται από - το είδος του πετρώματος )

4 Η καθίζηση του οδοστρώματος στην οδό Ζαφειράκη της Νάουσας

5

6

7 Καθίζηση υποστυλώματος γέφυρας στην Κλειτορία - διακοπή κυκλοφορίας Στις 18-1-2013 και στις 12:30 συνέπεια των δυσμενών - επικινδύνων καιρικών φαινομένων υπερχείλισε ο πόταμος Κλειτωρας με αποτέλεσμα την καθίζηση ( αποκόλληση υποστυλώματος ) γεφύρας που συνδέει την Κλειτορία με την Ε. Ο. Πατρών Τριπόλεως και συγκεκριμένα στην έξοδο της Κλειτορίας. Ως εκ τούτου καθιστάτε αδύνατη, επικίνδυνη η διέλευση οχημάτων με αποτέλεσμα την υποχρεωτική διακοπή της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από τροχονόμους που υπάρχουν στο σημείο μέσω της Ε. Ο. Κλειτορίας - Φίλιων.

8 Στην εθνική οδό Σκάλας - Μολάων Λακωνίας, στην περιοχή της Μακρυνάρας όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση σε διάφορα σημεία. υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ παράλληλα η σήμανση είναι ελλιπής και τη νύχτα δεν υπάρχει φωτισμός.

9

10 Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει κατά το παρελθόν παρεμβάσεις, αλλά λόγω των βροχοπτώσεων το οδόστρωμα είναι σε κακή κατάσταση.

11

12 Καθίζηση υπέστη ο δρόμος Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τον φετινό χειμώνα καθώς και οι κάκιστη κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού δικτύου οδήγησε στο αποτέλεσμα της φωτογραφίας.

13 Καθίζηση στη Πρέβεζα στην περιοχή του Μύτικα Οι συνεχιζόμενες καθιζήσεις του εδάφους στον δρόμο που οδηγεί στην ακτή του Μονολιθίου αλλά και στο λιμανάκι του χωριού τον καθιστούν πλέον επικίνδυνο ακόμα και για τους πεζούς. Ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Μετά από τις συνεχόμενες νεροποντές μαζί με την καθίζηση του δρόμου παρουσιάστηκε και αποκόλληση του τοιχίου.

14 Μετά από δυο ημέρες συνεχούς βροχής το οδόστρωμα δεν άντεξε άλλο και υποχώρησε κατά πολλά εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του δρόμου που αποτελεί « συνδετικό κρίκο » για την ευρύτερη περιοχή της Φιγαλείας.

15 Καθίζηση υπέστησαν τα ορεινά του νομού Τρικάλων Καθίζηση υπέστησαν τα ορεινά του νομού Τρικάλων Η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους Κρανιά – Τρία Ποτάμια, Νεραϊδοχώρι – Γέφυρα Αλεξίου, Βαθύρεμα – Παχτούρι και σε άλλα σημεία εξακολουθεί να γίνεται με δυσκολία παρά τις μεγάλες προσπάθειες των μηχανημάτων να προχωρήσουν σε αποκατάσταση αυτών. Σπίτια εξακολουθούν να κινδυνεύουν με κατάρρευση, υπάρχει διάβρωση του εδάφους εξαιτίας της βροχής ενώ απεγκλωβίστηκαν τεράστιοι όγκοι χωμάτων με τους οποίους γέμισαν τα ρέματα.

16 Αφανίστηκε ο δρόμος που συνδέει τη Ζαχάρω με τα χωριά της Αρτέμιδας και της Μακίστου

17

18 Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Η περίπτωση της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου είναι μοναδική στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για έναν « νέο » υγρότοπο που δημιουργήθηκε σταδιακά από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, ως αποτέλεσμα της καθίζησης του εδάφους που προκλήθηκε από την υπεράντληση νερών από τους υπόγειους υδροφορείς σε συνδυασμό με τη χαλαρή σύσταση του εδάφους.

19 ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΑΝ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΥΠΕΣΤΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΙ ΝΕΡΟΠΟΝΤΕΣ. ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΗΓΜΑ.

20 ΣΕ 12 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΟΙ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 8 ΜΕ 10 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΝΛΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 5 - 15. ΟΙ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΧΑΛΑΡΕΣ ΑΛΛΟΥΒΙΑΚΕΣ ΑΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ ΚΑΙ ΙΛΙΣΣΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΦΟΡΤΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.

21 Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΖΟΥΖΟΥΛΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΟΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ( ΑΠΟΣΤΑΣΗ 6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ), ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΚΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ.


Κατέβασμα ppt "Εισηγήτριες : Λεονταρίδου Εύα - Γενοβέφα Λεονταρίδου Ευαγγελία Επιβλέπων : Κονιτόπουλος Γεώργιος A πρίλιος 2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google