Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα.

2 Περιεχόμενα  Ο Κατακλυσμός του Νώε  Η Συσχέτιση

3 Ο Κατακλυσμός του Νώε Ο Κατακλυσμός του Νώε, έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας των επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν μία επιστημονική εξήγηση για τα όσα περιγράφονται στο Βιβλίο της Γενέσεως..... και όχι μόνο

4 "Το λειώσιμο των πάγων, έφερε τον Κατακλυσμό" Μετά από πολύχρονες έρευνες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα νερά του Αιγαίου πριν από 9.500 χρόνια, κάλυψαν μια έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην παράκτια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας! Αυτό συνέβη την Τελευταία Παγετώδη Περίοδο, κατά την οποία τεράστιοι όγκοι πάγου που είχαν καλύψει την Ευρώπη και ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι και πριν από 11.000 χρόνια, άρχισαν να λειώνουν και η στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει.

5 Ακριβώς τότε, λένε οι ερευνητές, έγινε αυτό που έμεινε στην ιστορία ως "ο μεγάλος Κατακλυσμός" και προκάλεσε τεράστιες γεωλογικές αλλαγές. "Μπορεί να έγινε ένας μεγάλος σεισμός, μπορεί όμως και να κατέρρευσε ένα "φυσικό φράγμα" στον Βόσπορο. Οποια κι αν ήταν η αιτία που τα νερά "όρμησαν" στην κλειστή έως τότε λίμνη της Μαύρης Θάλασσας, αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέσα σε λίγα μόλις χρόνια η στάθμη της ανέβηκε μέχρι και κατά 10 μέτρα", περιγράφει δρ Λίβιου Γιοσάν, θαλάσσιος γεωλόγος του Ινστιτούτου.

6

7 "Μικρότερης έντασης από ό,τι πιστεύαμε" Όταν άρχισε ο Κατακλυσμός, οι εκβολές του ποταμού Δούναβη, καλύφθηκαν από τη θάλασσα και με τα χρόνια ο ποταμός απέκτησε το σημερινό Δέλτα. Σε αυτήν την περιοχή επικέντρωσαν τις έρυενς τους οι γεωλόγοι, ψάχνοντας τις αρχαίες εκβολές του Δούναβη που θα τους βοηθούσαν να προσδιορίσουν κατά πόσον αυξήθηκε η στάθμη των υδάτων στη Μαύρη Θάλασσα από το 10.000 π.Χ εως σήμερα.

8 "Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι η στάθμη τότε, ήταν περίπου 30 μέτρα κάτω από τη σημερινή και όχι 80 μέτρα όπως λεγόταν μέχρι σήμερα! Ο Κατακλυσμός ξεκίνησε όταν η στάθμη των υδάτων του Αιγαίου έφθασε το ύψος των Στενών του Βοσπόρου και μέσα σε λίγα χρόνια εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό στην πράξη, μεταφράζεται ως εξής: για κάθε χρόνο που διαρκούσε ο Κατακλυσμός, καλύπτονταν από τα νερά του Αιγαίου μερικές δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ενδοχώρας στην περιοχή της της Μαύρης Θάλασσας", λένε.

9 "Διαδόθηκε από στόμα σε στόμα!" Ο Κατακλυσμός, μεταξύ των άλλων συνεπειών του, προκάλεσε και τη βύθιση μίας απέραντης έκτασης που ήταν γεμάτη από νεολιθικούς οικισμούς! Οι άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τρομαγμένοι τις περιοχές όπου ζούσαν, προσπαθώντας να σωθούν! Προφανώς, λένε οι επιστήμονες, αναζήτησαν καταφύγιο σε νέες εκτάσεις, όπου μετέφεραν από στόμα σε στόμα τις δραματικές εμπειρίες τους από τον Κατακλυσμό!

10 Όπως καταλαβαίνουμε οι παρεμβάσεις του ανθρώπου επηρέαζαν και επηρεάζουν μέχρι σήμερα αρνητικά τον πλανήτη. Οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα πρόβλημα ετών το οποίο μπορεί να λυθεί με την συμβολή όλων μας. SAVE THE PLANET Αναγνωστοπουλου Μαρία Κούρτα Δήμητρα Μαλακόζης Αχιλλέας Μαριάδης Χριστόφορος Παπαθανασίου Στελλα Ετών 15


Κατέβασμα ppt "Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google