Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1. Κατασκευή αιολικού π άρκου στη μέση της θάλασσας. Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1. Κατασκευή αιολικού π άρκου στη μέση της θάλασσας. Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1. Κατασκευή αιολικού π άρκου στη μέση της θάλασσας. Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος

2 Στα 20 km α π ό τις ακτές της Δανίας, βρίσκεται το Horns Rev, το μεγαλύτερο αιολικό π άρκο του κόσμου. Α π οτελείται α π ό 80 έλικες ύψους 110 m, μια μία δυναμική 160 MW, με π ολύ μεγαλύτερη ισχύ α π ό τις ε π ίγειες.

3 Οι έλικες έχουν μήκος 30 m εκάστη. Transferul unei elice Η συναρμολόγηση Η θαλάσσια μεταφορά.

4 Η συναρμολόγηση.

5 Πανοραμική θέα του αιολικού π άρκου.

6 2. Δρόμος φαντασίας Μερικά θαύματα της μηχανικής του XXI αιώνα.

7 . Η οδός η οποία συνδέει τις πόλεις Tibbitt και Contwoyto βρίσκονται στον Καναδά. Θεωρείται η πιο επικίνδυνη οδός στον κόσμο. Βρίσκεται στα αρκτικά εδάφη και εκτείνεται σε απόσταση 500 km φτάνοντας στα γιγαντιαία ορυχεία διαμαντιών του βορά. Θεωρείται επικίνδυνη επειδή το 85% αυτής διασχίζει παγωμένες λίμνες, και το στρώμα πάγου μπορεί να σπάσει οποιαδήποτε στιγμή και να καταπιεί τα φορτηγά που την διασχίζουν. Αρκτική Autostrada

8 Αυτή η διαδρομή μπορεί και γίνεται μόνο τους πολύ παγωμένους μήνες του χειμώνα. Κάθε χρόνο, όταν το πάχος του πάγου γίνει αρκετά παχύ, μηχανήματα της Nuna Logistics, (τεράστια αυτοκίνητα καθαρισμού χιονιού…) …ανοίγουν στο χιόνι ένα δρόμο πλάτους 70 m, που αντιστοιχεί σε μια autostrada των 8 λωρίδων, που επιτρέπει στα φορτηγά των 70 τόνων να φτάσουν στα ορυχεία.

9 Εις πείσμα των προσπαθειών μερικές φορές η φύση έχει τον τελευταίο λόγο

10 3. Κολοσσοί της θάλασσας. Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος.

11 Τα μεγαλύτερα τεράστια πλοία του κόσμου. Χρησιμοποιούνται για την μεταφορά τεραστίων και πολύ βαριών αντικειμένων.…

12 Όπως πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου off-shore …

13 …Τμημάτων διυλιστηρίων πετρελαίου …στρατιωτικών σταθμών radar …

14 … η υποβρυχίων. (ένα πλοίο που μεταφέρει ένα άλλο πλοίο)

15 Θα διερωτάστε καμιά φορά πως φορτώνονται; 1. Βουλιάζει η πλατφόρμα που φορτώνει… 2. Παρκάρει από πάνω το φορτίο … 3. Και στο τέλος σηκώνεται η πλατφόρμα και πλέει !!

16 4. Τρέλες πάνω στο νερό. (Είναι μια γέφυρα; Μια πλημμυρισμένη autostrada; Η ένα όνειρο του Ιουλίου Βερν;) Μηχανικά έργα του XXI αιώνα

17 Ένα km μήκος, 32 μέτρα πλάτος, Η Γέφυρα Magdeburg (Germania) πρέπει να την κοιτάξεις πολλές φορές για να καταλάβεις ότι υπάρχει στην πραγματικότητα. Είναι μια υδάτινη γέφυρα η οποία διασχίζει τον ποταμό Elba και η οποία επιτρέπει την κυκλοφορία πλοίων ανάμεσα στα μεγαλύτερα κανάλια την χώρας. Στοίχισε περισσότερο από 500 εκατομμύρια euro και τελείωσε σε 6 χρόνια.

18

19


Κατέβασμα ppt "1. Κατασκευή αιολικού π άρκου στη μέση της θάλασσας. Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google