Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΑΡΝΑΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ – ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ – ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Μύρια Λοϊζιά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΑΡΝΑΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ – ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ – ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Μύρια Λοϊζιά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΑΡΝΑΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ – ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ – ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Μύρια Λοϊζιά

2

3

4

5 Καλό Χωριό  H κοινότητα Καλό Χωριό βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας. Γειτονεύει με τις κοινότητες: Δρομολαξιά, Αγία Άννα, Ψευδάς, Μοσφιλωτή. ΛάρνακαςΔρομολαξιάΑγία ΆνναΨευδάςΜοσφιλωτήΛάρνακαςΔρομολαξιάΑγία ΆνναΨευδάςΜοσφιλωτή

6

7 Αραδίππου  Η Αραδίππου βρίσκεται στα νότια της Κύπρου, σε μικρή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Η Αραδίππου ήταν παραδοσιακά ένα γεωργοκτηνοτροφικό χωριό, που άλλαξε όμως όψη μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και την οικοδομική έκρηξη που ακολούθησε. Σήμερα η Αραδίππου αποτελεί κομβικό σημείο στο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού και ο συγκοινωνιακός κόμβος της Ριζοελιάς είναι γνωστός σε κάθε Κύπριο. Η Αραδίππου αναγορεύθηκε σε δήμο το 1986 και έχει σταδιακά καθιερωθεί ως ένα δυναμικά εξελισσόμενο αστικό κέντρο.

8  Η Αραδίππου, αφού ανακηρύχθηκε σε Δήμο, καθόρισε τα δημοτικά της όρια και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Κύπρου σε έκταση γης με 42.982 τετραγωνικά κυβερνητικά στρέμματα. Ο πληθυσμός της Αραδίππου φθάνει σήμερα τις 20.000 κατοίκους.  Η πόλη μας πήρε το όνομά της από τον οικιστή της, βασιλιά Αράδιππο. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως αρχιτεκτονικά και άλλα ευρήματα, που χρονολογούνται από την εποχή των Αχαιών. Η Αραδίππου ήταν περίφημη και κατά το Μεσαίωνα, λόγω της βασιλικής έπαυλης που την αποκαλούσαν «Αυλή της Δεσπότισσας» και ανήκε στην Κυρία Μαργαρίτα Ντε Λουζινιάν, αδελφή του Λέοντος του Στ΄ και εγγονή του Αμωρύ, Πρίγκιπα της Τύρου.  Η πολιτιστική ανάπτυξη της κοινότητας συντελείται μεθοδικά και οργανωμένα με τις διάφορες τιμητικές εκδηλώσεις για πρόσωπα που έχουν διακριθεί και προσφέρει στην Αραδίππου, με διαλέξεις, επετειακές εκδηλώσεις, εκθέσεις, εκδόσεις κ.α.

9 Ορόκλινη

10  Η κοινότητα της Ορόκλινης βρίσκεται στη επαρχία Λάρνακας.  Γειτονεύει με τις κοινότητες Λιβάδια, Κελλιά, Πύλα.

11 Λειβάδια

12 Λειβάδια  H κοινότητα Λειβάδια βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας. Λάρνακας  Γειτονεύει με τις κοινότητες: Κελλιά, Ορόκλινη και τον Δήμο Αραδίππου. ΚελλιάΟρόκλινηΑραδίππου ΚελλιάΟρόκλινηΑραδίππου  Περίπου 4.833 κάτοικοι

13 Δρομολαξιά

14 Δρομολαξιά  Η κοινότητα Δρομολαξιάς βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας.  Γειτονευεί με τις κοινότητες Μενεού, Κίτι, Σοφτάδες.

15 Μενεού

16 Μενεού  Το Μενεού γειτονεύει με τις κοινότητες Δρομολαξιά, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ανδρόνικος.  Έχει περίπου 1.196 κατοίκους.

17 Κίτι

18 Κίτι  Το Κίτι γειτονεύει με τις κοινότητες Περβόλια, Σοφτάδες.  Έχει περίπου 3. 140 κατοίκους.

19 Περβόλια

20 Περβόλια  Τα Περβόλια Λάρνακας γειτονεύουν με τις κοινότητες Κίτι, Σοφτάδες, Μενεού.  Έχουν περίπου 1.801 κατοίκους.

21 Σημεία του Ορίζοντα


Κατέβασμα ppt "ΛΑΡΝΑΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ – ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ – ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Μύρια Λοϊζιά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google