Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H KATEXOMENH AMMOXΩΣΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H KATEXOMENH AMMOXΩΣΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H KATEXOMENH AMMOXΩΣΤΟΣ

2 Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Η Αμμόχωστος είναι πόλη της Κύπρου. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού. ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Η Αμμόχωστος πριν την εισβολή είχε περίπου κατοίκους.

3 ΟΝΟΜΑ ΠΟΛΗΣ Από τον τέταρτο αιώνα αναφέρεται με αυτό το όνομα, που σημαίνει μεταφορικά ,πόλη χωμένη στην άμμο. ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Η Αμμόχωστος είχε αξιόλογη γεωργική παραγωγή. Τα πιο βασικά προϊόντα της ήταν το σιτάρι, οι ελιές, τα αμπέλια και παρήγε μια μικρή ποσότητα βαμβάκι.

4 ΛΙΜΑΝΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Το λιμάνι της Αμμοχώστου ήταν το καλύτερο που είχε στη διάθεση της η Κύπρος μέχρι το Δυστυχώς από τη μέρα που έγινε η εισβολή, το λιμάνι δεν λειτουργεί .

5 Λιμάνι Αμμοχώστου

6 ΜΝΗΜΕΙΑ –ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1974 Στην Αμμόχωστο υπάρχει και ένα κάστρο, που ονομάζεται «Πύργος του Οθέλλου», που βρισκόταν μέχρι το 1974 σε καλή κατάσταση, όπως και τα ισχυρότατα μεσαιωνικά τείχη της πόλης. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Αμμόχωστος είχε συνολικά 365 εκκλησίες και μοναστήρια, όσες οι μέρες του χρόνου. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Η πόλη είχε πλούσια αθλητική δράση. Υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν δύο μεγάλα σωματεία. Ονομάζονται Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου και Ανόρθωση Αμμοχώστου.

7 Πύργος του Οθέλλου

8 Γήπεδο Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου

9 ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Η γιορτή του πορτοκαλιού ήταν το πιο γνωστό πανηγύρι χαράς που διεξαγόταν στην Αμμόχωστο. Τον Απρίλη, είχε πολλά πορτοκάλια και έτσι πραγματοποιούσαν την γιορτή που διαρκούσε τέσσερις ολόκληρες μέρες. Όλοι οι άνθρωποι στόλιζαν όλους τους χώρους με αληθινά ή με ψεύτικα πορτοκάλια. Εκείνη τη μέρα γίνονταν διάφορες εκδηλώσεις όπως: καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καλλιστεία για να επιλεγεί η βασίλισσα πορτοκαλιά, παρελάσεις αρμάτων…

10 Ξαναζωντάνεμα της γιορτής του πορτοκαλιού στη Λάρνακα!

11 ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΣΤ’2


Κατέβασμα ppt "H KATEXOMENH AMMOXΩΣΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google