Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H Αλεξανδρούπολη Μαρία Βενέτη Δ΄1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H Αλεξανδρούπολη Μαρία Βενέτη Δ΄1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H Αλεξανδρούπολη Μαρία Βενέτη Δ΄1

2 Αλεξανδρούπολη Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη της Θράκης και πρωτεύουσα του νομού Έβρου. Η πόλη ιδρύθηκε το 1875 και στην αρχή ήταν ένα ψαροχώρι αλλά σιγά σιγά ο πληθυσμός της αυξήθηκε. Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη σύγχρονη και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Η γύρω περιοχή της έχει πλούσιο ιστορικό παρελθόν, καθώς στην θέση της βρισκόταν η αρχαία πόλη Σάλη, την οποία αναφέρει ο Ηρόδοτος.

3 Αξιοθέατα Ένα είναι το εθνολογικό μουσείο Θράκης.
Και ένα αξιοθέατο της πόλης είναι ο Φάρος. Ένα ακόμα είναι το εκκλησιαστικό μουσείο.

4 ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ Έχει πληθυσμό 49.724 κατοίκους.
Ονομαζόταν Δεδεαγάτς μέχρι το Η συγκεκριμένη ονομασία στα Τούρκικα σημαίνει ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ. Είναι σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους καθώς προσεγγίζεται με όλα τα μέσα, αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, οδικώς και ακτοπλοϊκώς. Η Αλεξανδρούπολη έχει επίσης πολλές θάλασσες και αυτό τραβάει τον τουρισμό. ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ

5 ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ Το Διεθνές Αεροδρόμιο "Δημόκριτος" βρίσκεται σε απόσταση 7 χλμ από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Ο Αερολιμένας ιδρύθηκε το Το 1955 ανακηρύχθηκε Διεθνής ενώ το 1975 κατασκευάστηκε η υπάρχουσα υποδομή σε κτήρια και διάδρομο. Το αεροδρόμιο πήρε το προσωνύμιο «Δημόκριτος» προς τιμήν ενός αρχαίου φιλοσόφου. Είναι ένα μέσης δυναμικότητας αεροδρόμιο.

6 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ


Κατέβασμα ppt "H Αλεξανδρούπολη Μαρία Βενέτη Δ΄1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google