Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη της Θράκης και πρωτεύουσα του νομού Έβρου. Η πόλη ιδρύθηκε το 1875 και στην αρχή ήταν ένα ψαροχώρι αλλά σιγά σιγά ο πληθυσμός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη της Θράκης και πρωτεύουσα του νομού Έβρου. Η πόλη ιδρύθηκε το 1875 και στην αρχή ήταν ένα ψαροχώρι αλλά σιγά σιγά ο πληθυσμός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη της Θράκης και πρωτεύουσα του νομού Έβρου. Η πόλη ιδρύθηκε το 1875 και στην αρχή ήταν ένα ψαροχώρι αλλά σιγά σιγά ο πληθυσμός της αυξήθηκε. Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη σύγχρονη και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Η γύρω περιοχή της έχει πλούσιο ιστορικό παρελθόν, καθώς στην θέση της βρισκόταν η αρχαία πόλη Σάλη, την οποία αναφέρει ο Ηρόδοτος.

3 Ένα είναι το εθνολογικό μουσείο Θράκης. Και ένα αξιοθέατο της πόλης είναι ο Φάρος. Ένα ακόμα είναι το εκκλησιαστικό μουσείο.

4 Έχει πληθυσμό 49.724 κατοίκους. Ονομαζόταν Δεδεαγάτς μέχρι το 1919. Η συγκεκριμένη ονομασία στα Τούρκικα σημαίνει ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ. Είναι σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους καθώς προσεγγίζεται με όλα τα μέσα, αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, οδικώς και ακτοπλοϊκώς. Η Αλεξανδρούπολη έχει επίσης πολλές θάλασσες και αυτό τραβάει τον τουρισμό.

5 Το Διεθνές Αεροδρόμιο " Δημόκριτος " βρίσκεται σε απόσταση 7 χλμ από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης. χλμ Αλεξανδρούπολης Ο Αερολιμένας ιδρύθηκε το 1944. Το 1955 ανακηρύχθηκε Διεθνής ενώ το 1975 κατασκευάστηκε η υπάρχουσα υποδομή σε κτήρια και διάδρομο.194419551975 Το αεροδρόμιο πήρε το προσωνύμιο « Δημόκριτος » προς τιμήν ενός αρχαίου φιλοσόφου. αρχαίου φιλοσόφου Είναι ένα μέσης δυναμικότητας αεροδρόμιο.

6 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ


Κατέβασμα ppt "Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη της Θράκης και πρωτεύουσα του νομού Έβρου. Η πόλη ιδρύθηκε το 1875 και στην αρχή ήταν ένα ψαροχώρι αλλά σιγά σιγά ο πληθυσμός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google