Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΑΡΝΑΚΑ- Η πόλη του Ζήνωνα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΑΡΝΑΚΑ- Η πόλη του Ζήνωνα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΑΡΝΑΚΑ- Η πόλη του Ζήνωνα

2 Τεκές Χαλά Σουλτάν 5 χλμ δυτικά της Λάρνακας στο δρόμο προς το Κίτι
Κτίστηκε το 1816 στον τόπο, όπου κατά την παράδοση, πέθανε η Ούμ Χαράμ το 647, κατά την πρώτη αραβική επιδρομή εναντίον της Κύπρου. Κατά το θρύλο η Ούμ Χαράμ ήταν συγγενής του προφήτη Μωάμεθ. Ο τεκές είναι σημαντικός τόπος προσκυνήματος για τους Μουσουλμάνους, που τον κατατάσσουν αμέσως μετά τα ιερά της Μέκκας, της Μεδίνας και του Αλ Ακσιά στην Ιερουσαλήμ.

3 Κίτιον, Αρχαιολογικός Χώρος
Αρχαία πόλη-βασίλειο, με αρχιτεκτονικά κατάλοιπα που ανάγονται στον 13 π.Χ. αιώνα. Γύρω στο 1200 π.Χ. οι Μυκηναίοι ξανάκτισαν την πόλη. Από την εποχή αυτή μπορεί να δει κανείς κατάλοιπα των κυκλώπειων τειχών, που ήταν κτισμένα με τεράστιους λίθους και ένα σύμπλεγμα 5 ναών. Εχουν αποκαλυφθεί ερείπια της πόλης του Κιτίου τα οποία ανάγονται στην πρώτη χιλιετηρίδα π.Χ. .

4 Χοιροκιτία-Νεολιθικός συνοικισμός
Ο αρχαιολογικός χώρος της Χοιροκιτίας ανήκει από το 1998 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτστικής Κληρονομίας της Ουνέσκο. Είναι οικισμός της Νεολιθικής περιόδου και διασώζεται σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι οι περισσότεροι οικισμοί της ίδιας περιόδου όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σ΄ ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Ο οικισμός αντιπροσωπεύει με τις διαδοχικές του φάσεις την ιστορία της Νεολιθικής περιόδου στην Κύπρο και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την εξάπλωση του Νεολιθικού πολιτισμού στην περιοχή.

5 ΘΕΑΤΡΑ Δημοτικό θέατρο Αντίδοτο Θέατρο Μύρια Λοϊζιά


Κατέβασμα ppt "ΛΑΡΝΑΚΑ- Η πόλη του Ζήνωνα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google