Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εμβαδόν τραπεζίου Τραπέζιο λέγεται το τετράπλευρο που έχει δύο απέναντι πλευρές του παράλληλες. Οι πλευρές αυτές ονομάζονται βάσεις του τραπεζίου. Θα υπολογίσουμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εμβαδόν τραπεζίου Τραπέζιο λέγεται το τετράπλευρο που έχει δύο απέναντι πλευρές του παράλληλες. Οι πλευρές αυτές ονομάζονται βάσεις του τραπεζίου. Θα υπολογίσουμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εμβαδόν τραπεζίου Τραπέζιο λέγεται το τετράπλευρο που έχει δύο απέναντι πλευρές του παράλληλες. Οι πλευρές αυτές ονομάζονται βάσεις του τραπεζίου. Θα υπολογίσουμε το εμβαδόν τραπεζίου με έναν τρόπο που μοιάζει με αυτό που ακολουθήσαμε για να βρούμε το εμβαδόν τριγώνου.

2 Ενώνοντας δύο ίσα τυχαία τραπέζια ΑΒΓΔ και ΔΓΕΖ προκύπτει το παραλληλόγραμμο ΑΒΕΖ. Το ύψος ΑΗ του τραπεζίου είναι και ύψος του παραλληλογράμμου. Α Β Γ Δ Η  Ζ Ε Η πλευρά ΒΕ του παραλληλογράμμου είναι ίση με το άθροισμα των βάσεων του τραπεζίου. Μεγάλη βάση (Β) μικρή βάση (β) (ΑΒΕΖ) = ΒΕ  ΑΗ = (Β + β)  υ υ

3 Εμβαδόν τραπεζίου Το εμβαδόν του ΑΒΕΖ δίνεται από τη σχέση: Α Β Γ Δ Η  Ζ Ε Το εμβαδόν του τραπεζίου είναι το μισό του παραλληλογράμμου: Μεγάλη βάση (Β) μικρή βάση (β) (ΑΒΕΖ) = ΒΕ  ΑΗ = (Β + β)  υ υ (Β + β)  υ (ΑΒΓΔ)= 2 μικρή βάση (β)


Κατέβασμα ppt "Εμβαδόν τραπεζίου Τραπέζιο λέγεται το τετράπλευρο που έχει δύο απέναντι πλευρές του παράλληλες. Οι πλευρές αυτές ονομάζονται βάσεις του τραπεζίου. Θα υπολογίσουμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google