Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Α1,Α2,Α3. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Το ωραίο μουσείο του Μαραθώνα.Οι απίστευτοι ξεναγοί αυτοί μας δείξαν πολλά γεγονότα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Α1,Α2,Α3. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Το ωραίο μουσείο του Μαραθώνα.Οι απίστευτοι ξεναγοί αυτοί μας δείξαν πολλά γεγονότα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Α1,Α2,Α3

2 ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Το ωραίο μουσείο του Μαραθώνα.Οι απίστευτοι ξεναγοί αυτοί μας δείξαν πολλά γεγονότα που γίναν στους Μαραθώνιους δρόμους και μάθαμε πολλά καινούργια αλλά και γνωστά που θυμηθήκαμε.

3 ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ…….

4 ΤΥΜΒΟΣ Εκεί κάηκαν και ενταφιάστηκαν οι 192 νεκροί της μάχης του Μαραθώνα με τα κτερίσματα τους. Από πληροφορίες που υπάρχουν μετά την ταφή ακολούθησαν πολλές θυσίες και επιτάφια. Σήμερα στην βάση του έχει στηθεί ένα αντίγραφο του Αθηναίου οπλίτη Αριστίωνα (500π.χ)

5 ΦΡΑΓΜΑ Το φράγμα του Μαραθώνα δημιουργήθηκε από την Αμερικάνικη εταιρία αφού υπήρχε ανάγκη για ύδρευση (μετά το 1922). Κατασκευάστηκε τον Οκτώβριο του 1926- 1929.Το φράγμα είναι 126 μέτρα ύψος. Τέλος το 2001 ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το έργο της εκτροπής του ποταμού Εύηνου προς τον ταμιευτήρα του Μόρνου.

6 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ : ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΝΑΖΗΣ.

7


Κατέβασμα ppt "ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Α1,Α2,Α3. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Το ωραίο μουσείο του Μαραθώνα.Οι απίστευτοι ξεναγοί αυτοί μας δείξαν πολλά γεγονότα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google