Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μορφή και σχήμα της Ελλάδας Θέση της Ελλάδας Οι θάλασσες της Ελλάδος Τα βουνά της Ελλάδος Οι λίμνες της Ελλάδος Ποτάμια της Ελλάδος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μορφή και σχήμα της Ελλάδας Θέση της Ελλάδας Οι θάλασσες της Ελλάδος Τα βουνά της Ελλάδος Οι λίμνες της Ελλάδος Ποτάμια της Ελλάδος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΛΛΑΔΑ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μορφή και σχήμα της Ελλάδας Θέση της Ελλάδας Οι θάλασσες της Ελλάδος Τα βουνά της Ελλάδος Οι λίμνες της Ελλάδος Ποτάμια της Ελλάδος

3 ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

4 ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ευρώπη. Ανήκει στη Βαλκανική χερσόνησο της Ευρώπης. Το νότιο τμήμα της βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα. Νότια της Ελλάδας βρίσκεται η Αφρική. Ανατολικά της Ελλάδας βρίσκεται η Ασία.

5 ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Πελάγη ΙΟΝΙΟΑΙΓΑΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟΚΑΡΠΑΘΙΟΙΚΑΡΙΟΜΥΡΤΩΟΘΡΑΚΙΚΟ ΛΥΒΙΚΟ

6 ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Μεγαλύτερα βουνά ΎψοςΔιαμέρισμα Όλυμπος2917Θεσσαλία Σμόλικας2637Ήπειρος- Μακεδονία Βόρας2524Μακεδονία Γράμμος2520Ήπειρος Γκιώνα2510Στερεά Ελλάδα Τύμφη2497Ήπειρος Αθαμανικά Όρη 2469Ήπειρος Παρνασσός2457Στερεά Ελλάδα Ίδη2456Κρήτη Λευκά Όρη2452Κρήτη Βαρδούσιο2437Στερεά Ελλάδα Ταύγετος2407Πελοπόννησος ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΠΙΝΔΟΥ Δείτε το βίντεο

7 ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

8 Η λίμνη Παμβώτιδα, γνωστή ως λίμνη των Ιωαννίνων,βρίσκεται σε υψόμετρο 470 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.Έχει μήκος 7,9 περίπου χιλιόμετρα και πλάτος 1,5 ως 5,4 χιλιόμετρα, μέσο βάθος 4-5 μέτρα. Συνδέεται με τους θρύλους της Κύρα-Φροσύνης και του Ντουραχάν. Η λίμνη Ορεστιάδα (λίμνη της Καστοριάς) βρίσκεται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 630 μέτρα, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει 28 τετ. χλμ. Και είναι η ενδέκατη σε μέγεθος λίμνη στην Ελλάδα. Το βάθος της κυμαίνεται από 8- 12 μέτρα και η μέση θερμοκρασία είναι 22 βαθμοί Κελσίου. Το μήκος των ακτών της είναι περίπου 30 χιλιόμετρα και ο όγκος των νερών 100.000.000 κυβικά μέτρα. Πολλές φορές κοντά στις εκβολές των ποταμών δημιουργούνται ρηχές περιοχές, στις οποίες ανακατεύονται γλυκό και θαλασσινό νερό, οι λιμνοθάλασσες. Γνωστότερη είναι του Μεσολογγίου, που σχηματίζεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμού. Η λιμνοθάλασσα αυτή αποτελεί ένα από τα πλουσιότερα ελληνικά ιχθυοτροφεία.

9 ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

10 ΠΟΤΑΜΙΑ Ο Έβρος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος ποταμός της Ευρώπης και ο κυριότερος ποταμός της Βαλκανικής Χερσονήσου, με συνολικό μήκος 530χιλιόμετρα. Ο Βοϊδομάτης (ποτάμι του Βίκου) είναι ποταμός του νομού Ιωαννίνων, παραπόταμος του Αώου. Οι κύριες πηγές του βρίσκονται κάτω από το χωριό Βίκος. Έχει συνολικό μήκος 15 χιλιόμετρα.


Κατέβασμα ppt "Η ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μορφή και σχήμα της Ελλάδας Θέση της Ελλάδας Οι θάλασσες της Ελλάδος Τα βουνά της Ελλάδος Οι λίμνες της Ελλάδος Ποτάμια της Ελλάδος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google