Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο''ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ''

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο''ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ''"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο''ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ''
Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κ.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ

2 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Μαντώ Μαστρόκαλου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ: tablet

3 ΟΡΙΣΜΟΣ: Ένας υπολογιστής ταμπλέτα ή Tablet είναι ένας φορητός υπολογιστής ή προσωπικός ψηφιακός βοηθός και είναι σε μέγεθος μεγαλύτερο από ένα κινητό τηλέφωνο, ενσωματωμένο σε μια επίπεδη οθόνη αφής και κυρίως λειτουργεί αγγίζοντας την οθόνη αντί να χρησιμοποιεί ένα φυσικό πληκτρολόγιο. Χρησιμοποιεί συχνά την οθόνη σαν εικονικό πληκτρολόγιο, μια παθητική γραφίδα η μια ψηφιακή πένα.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Μόνο λίγα χρόνια πριν, υπολογιστές tablet ήταν περιορισμένοι στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Η σκέψη μιας συσκευής οθονών επαφής που θα μπορούσε να αντικαταστήσει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του έναν επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή ήταν παράλογο.

5 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ: Στο tablet υπάρχουν τα εξής:
Επιταχυνσιόμετρο Ατμοσφαιρικό φως και αισθητήρες εγγύτητας: 1 Δίσκος αποθήκευσης Σταθμός σύνδεσης Ασύρματο ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ Κύρια μνήμη μνήμη Μητρική πλακέτα Επεξεργαστής Κάρτα Γραφικών Σκληρός Δίσκος

6 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ:
Μια καινοτόμο ταμπλέτα, προικισμένη με το πάχος και την ευκαμψία μιας κόλλας χαρτιού ανέπτυξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου Κουίνς, στον Καναδά σε συνεργασία με εκείνους των εργαστηρίων του αμερικανικού κολοσσού Intel και του τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Plastic Logic.Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο χρήστης της… «χάρτινης» ταμπλέτας ή αλλιώς της PaperTab, μπορεί εύκολα να την τυλίξει και να την βάλει στην τσέπη του ή να την πετάξει στο τραπέζι, χωρίς να φοβάται ότι θα καταστραφεί. Η υπέρλεπτη και «πουπουλένια» άφθαρτη συσκευή διαθέτει οθόνη 10,7 ιντσών. Σύμφωνα με τους επινοητές της, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μόνη της ή ως σύνολο πολλών ηλεκτρονικών σελίδων από τις οποίες η καθεμιά θα φιλοξενεί και μια διαφορετική εφαρμογή.«Χρησιμοποιώντας πολλές PaperTabs μαζί, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί πολλά αρχεία ταυτόχρονα» εξηγεί ο διευθυντής του Εργαστηρίου Human Media του Πανεπιστημίου Κουίνς, δρ Ρόελ Βέρτεγκαλ.Η πρωτοποριακή εύκαμπτη ταμπλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες μέρες στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας Consumer Electronics Show 2013 (CES), που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 11 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, στις ΗΠΑ.

7


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο''ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ''"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google