Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Γη είναι ο πλανήτης στον οποίο κατοικούν οι άνθρωποι, καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη, και ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζωή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Γη είναι ο πλανήτης στον οποίο κατοικούν οι άνθρωποι, καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη, και ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζωή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Γη είναι ο πλανήτης στον οποίο κατοικούν οι άνθρωποι, καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη, και ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζωή. Είναι ο τρίτος σε απόσταση πλανήτης από τον Ήλιο, ο πέμπτος μεγαλύτερος σε μάζα από τους πλανήτες του ηλιακού συστήματός μας και ο μεγαλύτερος μεταξύ των τεσσάρων πλανητών που διαθέτουν στερεό φλοιό. Ο πλανήτης σχηματίστηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια έτη, έχει δε έναν φυσικό δορυφόρο, την Σελήνη. πλανήτης άνθρωποι είδη ζωή Ήλιο ηλιακού συστήματός έτη φυσικό δορυφόρο Σελήνη

3

4 Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ: Ο ι αρχαίοι θεωρούσαν τη Γη ακίνητη και κέντρο του Σύμπαντος, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα μικροσκοπικό, σε σχέση με το Σύμπαν, ουράνιο σώμα, που κινείται με πολλούς τρόπους. Ως σήμερα οι επιστήμονες βρήκαν ότι η Γη κινείται κατά 14 διαφορετικούς τρόπους..

5 Κυριότερες από τις κινήσεις της γης είναι η περιστροφή γύρω από τον άξονά της (που γίνεται σε 24 σχεδόν ώρες), η περιφορά της γύρω από τον Ήλιο (που γίνεται σ' ένα χρόνο), η μετάπτωση του άξονα που σχηματίζει ολόκληρο κύκλο κάθε 26.000 χρόνια, η κλόνηση που γίνεται κάθε 18,5 χρόνια, η κίνησή της μαζί με όλο το ηλιακό σύστημα, που γίνεται με ταχύτητα 20 χλμ. το δευτερόλεπτο και τέλος η κίνηση της Γης μαζί με ολόκληρο το Γαλαξία της με ταχύτητα 600 χλμ. στο δευτερόλεπτο.

6

7

8

9

10


Κατέβασμα ppt "Η Γη είναι ο πλανήτης στον οποίο κατοικούν οι άνθρωποι, καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη, και ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζωή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google