Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΕΤΟΣ :2012-13.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΕΤΟΣ :2012-13."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΕΤΟΣ :2012-13

2 ΣΑΡΩΤΗΣ

3 ΟΟ σαρωτής είναι η βασική συσκευή για την είσοδο εικόνων στον υπολογιστή. Με ένα σαρωτή, μπορούμε να μετατρέψουμε τις φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή, ώστε να τις επεξεργαζόμαστε μετά στον υπολογιστή.

4  Ο πρώτος σαρωτής εικόνας που αναπτύχθηκε για χρήση με έναν υπολογιστή, ήταν ένα τύμπανο σαρωτή. Κατασκευάστηκε το 1957 στην Aμερικανική Εθνική Υπηρεσία Προτύπων από μια ομάδα με επικεφαλής τον Russell A. Kirsch. Η πρώτη εικόνα που σαρώθηκε σε αυτό το μηχάνημα ήταν ένα 5 εκατοστών τετράγωνο φωτογραφία του έπειτα-τριών μηνών γιος του Kirsch, το Walden.

5 ΥΥπάρχουν πάρα πολλά είδη σαρωτών όπως : ΟΟι χειρός ΟΟι 3D

6 Οι επίπεδοι : Οι έλξης :

7 ΟΟι σαρωτές λειτουργούν με την ανάκλαση του εκπεμπόμενου απ΄ αυτούς φωτός. Συγκεκριμένα αφού τοποθετηθεί η προς σάρωση επιφάνεια επί του σαρωτή ή εισαχθεί κατάλληλα τίθεται σε λειτουργία η συσκευή. Μία ποσότητα εκπεμπόμενου φωτός υπό μορφή στήλης διέρχεται από την επιφάνεια. Η ποσότητα που ανακλάται κατά τη σάρωση μετράται από ένα αισθητήρα ανίχνευσης, όπου και μετατρέπεται σε αναλογική διαφορά δυναμικού (τάση), ανάλογη προς την ένταση του φωτός. Η τελευταία με τη σειρά της μετατρέπεται σε ψηφιακό σήμα μέσω ενός μετατροπέα ADC.

8 Ο μελλοντικός σαρωτής θα μοιάζει κάπως έτσι!! Οι δυνατότητες του; Λοιπόν, μπορεί όχι μόνο να σκανάρει χαρτιά, αλλά και εικόνες στην πραγματική ζωή- ας πούμε, εάν περπατάτε στο δρόμο και δείτε ένα ωραίο κτίριο, βάζετε το σκάνερ μπροστά, το παίρνει σαν φωτογραφία και εφόσον έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, θα μπορεί να σας δώσει εξαίρετες πληροφορίες για το κτίριο! Αυτό θα μπορεί να γίνει και αντίστροφα, δηλαδή να βάλετε το όνομα ενός εστιατόριου η ακόμα και εντόμου και θα σας βγάλει εικόνες και πληροφορίες για το συγκεκριμένο! Το καλύτερο είναι ότι όχι μόνο θα μπορούμε να το αγοράσουμε στο κοντινό μέλλον, αλλά θα είναι και φθηνό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9

10 ΠΠηγές: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1 %CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%82 http://pacific.jour.auth.gr/hardware/ scanner.htm

11 ΚΚαι ένα βιντεάκι … http://www.youtube.com/watch?feature=pl ayer_embedded&v=C2wwkYmfK-E

12


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΕΤΟΣ :2012-13."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google