Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνογαλλική σχολή ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’’

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνογαλλική σχολή ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’’"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνογαλλική σχολή ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’’
Ελληνογαλλική σχολή ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’’ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2 LAPTOP ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Φορητός Υπολογιστής (Laptop Computer/Notebook) είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μικρού μεγέθους και βάρους με εύκολη μεταφερσιμότητα, διαθέτοντας ενεργειακή αυτονομία. Ανήκει στους υπολογιστές τετάρτης γενιάς.

4 ΘΕΤΙΚΑ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΡΗΣΗΣ LAPTOP
Εργονομική κατασκευή. Φορητότητα. Μεγάλος χρόνος αυτονομίας (σύγχρονοι τύποι μπαταριών). ΑΡΝΗΤΙΚΑ Μεγάλο κόστος αναβάθμισης Σχετικά περιορισμένη αναβάθμιση (σχέση επιτραπέζιο υπολ.) Ευαισθησία λόγω της υψηλής συρρίκνωσης των κυκλωμάτων.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Οι άνθρωποι επινόησαν κατά την αρχαιότητα και το Μεσαίωνα διάφορες συσκευές “πρόγονους” του φορητού υπολογιστή.

6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

7 ΤΟ ΠΡΩΤΟ LAPTOP Ο πρώτος φορητός υπολογιστής στον κόσμο, ο "Osborne 1" "γεννήθηκε" στο San Fransisco της California και "πατέρας" του ήταν ο Adam Osborne. Το δημιούργημα του Osborne, ένας φορητός υπολογιστής, είχε μία πολύ μικρή, αλλά καλή για τα δεδομένα της εποχής, οθόνη, drives δίσκων και ένα ευμεγέθες πληκτρολόγιο. Μπορεί ο υπολογιστής αυτός σε σύγκριση με τους σημερινούς υπολογιστές, τα i-pad και τα smartphones να ήταν πολύ “πίσω”, όμως εκείνη την εποχή αποτελούσε μια πρωτοπορία. Μάλιστα, έθεσαν τον πήχη για τα μεταγενέστερα Kaypro και το πρώτο laptop Compaq.

8 ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ Μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα, και έχει ως σκοπό να επεξεργάζεται πληροφορίες. Κάθε υπολογιστικό σύστημα αποτελείται από το υλικό μέρος (hardware) και το λογισμικό (software) HARDWARE CPU RAM Μονάδες εισόδου-εξόδου Περιφερειακές συσκευές SOFTWARE Το λογισμικό του υπολογιστή αποτελείται από τα απαραίτητα προγράμματα που δίνουν τις κατάλληλες εντολές, για να λειτουργεί το υλικό μέρος.

9 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!
ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ! ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΣ!!


Κατέβασμα ppt "Ελληνογαλλική σχολή ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’’"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google