Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ mail@2epal-serron.ser.sch.gr.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ mail@2epal-serron.ser.sch.gr."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ

2 ΤΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ
Τάξη: ΒΥ3

3 ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Παπαδοπούλου Αθανασία Ποργιάζη Χρυσούλα Πίππα Σοφία
Μπζαλάβα Αικατερίνη

4 Το φυτό της αμπέλου στην άγριά του μορφή εμφανίστηκε πριν 7
Το φυτό της αμπέλου στην άγριά του μορφή εμφανίστηκε πριν χρόνια περίπου, ως θάμνος αναρριχώμενος σε δασικές και παραποτάμιες περιοχές.

5 Όλα τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η πρώτη καλλιέργεια της αμπέλου άρχισε κατά τη νεολιθική εποχή (6.000 π.Χ.) στις περιοχές του Καυκάσου και της Μεσοποταμίας.

6 Το αρχαιότερο σκεύος αποθήκευσης αλκοόλ που έχει βρεθεί είναι 7
Το αρχαιότερο σκεύος αποθήκευσης αλκοόλ που έχει βρεθεί είναι ετών.

7 Στους αρχαίους Έλληνες ο οίνος αποτελούσε μέρος του πρωινού και των άλλων γευμάτων καθώς το πίνανε αναμειγνύοντάς το με νερό.

8 Αλλά και στη χριστιανική θρησκεία η θέση της είναι περίοπτη
Αλλά και στη χριστιανική θρησκεία η θέση της είναι περίοπτη. Η Άμπελος είναι ο Ιησούς και ο Αμπελουργός είναι ο πατέρας. Το κρασί δημιουργήθηκε την Τρίτη ημέρα της Δημιουργίας κ.ά.

9 Στην Ελλάδα υπάρχουν υποδειγματικοί αμπελώνες που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά σε καλές τιμές. Τα τελευταία χρόνια ο αμπελο-οινικός τομέας παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη, ποιοτική και ποσοτική. Αποτέλεσμα της προόδου αυτής είναι η παραγωγή εμφιαλωμένων οίνων ποιότητας και η εξαγωγή τους στη διεθνή αγορά.

10

11 Η χρήση αλκοόλ είναι μια παλιά κοινωνική συνήθεια και είναι ευρέως διαδεδομένη και συνυφασμένη με πολλές κοινωνικές δραστηριότητες. Είναι από τις πιο διαδεδομένες «ουσίες». Καταναλώνεται σχεδόν σε κάθε κοινωνική συγκέντρωση και ανήκει στις «ουσίες» των οποίων η κατάχρηση έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα άτομα και τις οικογένειες.

12 Πίνουμε κρασί, μπύρα, ούζο και άλλα αποστάγματα…..
Για την ακρίβεια, το προϊόν ζύμωσης σχεδόν οποιουδήποτε φυτικού προϊόντος μπορεί να μετατραπεί σε αλκοόλ.

13 Η αγάπη μας για αυτή την τοξική ουσία, αιτία τόσων προβλημάτων, αποτελεί ακόμα ένα μυστήριο. Ίσως αρκεί να πούμε ότι πίνουμε επειδή αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλά.

14 Από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας το κρασί είναι αναμφίβολα ο καλύτερος συνοδός του φαγητού ……και της παρέας.

15 Η κατανάλωση του κρασιού με μέτρο αλλά και με παρέα σημαίνει: Ένα με τρία ποτήρια κρασί την ημέρα ανάλογα το φύλο, την ηλικία και το βάρος.

16 Ο καλύτερος τρόπος να καταναλώνουμε το κρασί είναι να το συνοδεύουμε με φαγητό.

17 Η ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης κρασιού
Μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων. Αποτρέπει την συσσώρευση της κακής χοληστερίνης στα αγγειακά τοιχώματα. Δρα ως αντιοξειδωτικό και αποτρέπει τα καρδιακά επεισόδια. Μειώνει το στρες. Βελτιώνει την ψυχική μας κατάσταση.

18 Στην υγειά μας!

19 Ευχαριστούμε!


Κατέβασμα ppt "2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ mail@2epal-serron.ser.sch.gr."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google