Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Ήπειρος: Ασία  Έκταση: έξι χώρες(Τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, την Ινδία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Νεπάλ και το Μπουτάν.)  Κορυφές : περίπου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Ήπειρος: Ασία  Έκταση: έξι χώρες(Τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, την Ινδία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Νεπάλ και το Μπουτάν.)  Κορυφές : περίπου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Ήπειρος: Ασία  Έκταση: έξι χώρες(Τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, την Ινδία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Νεπάλ και το Μπουτάν.)  Κορυφές : περίπου 140  Ψηλότερη κορυφή: Έβερεστ  Ύψος κορυφής:8.848  Τα Ιμαλάια είναι η ψηλότερη οροσειρά στον κόσμο

4

5  Ήπειρος: Ευρώπη  Έκταση: από την Αυστρία από και την Σλοβενία στα ανατολικά, μέσω της Ιταλίας, της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν και της Γερμανίας έως την Γαλλία στα δυτικά.  Κορυφές: -  Ψηλότερη κορυφή: Λευκό Όρος  Ύψος κορυφής: 4.807

6

7  Ήπειρος: Αφρική  Έκταση: -  Περιοχή :Τανζανία  Κορυφές: 2  Ψηλότερη κορυφή : Κιλιμάντζαρο  Ύψος κορυφής: 5.895  Το όρος Κιλιμάντζαρο είναι το ψηλότερο βουνό της Αφρικής.

8

9  Ήπειρος: Β.Αμερική  Έκταση: από Αλάσκα, με κατεύθυνση προς νότο, (Καναδά, Η.Π.Α) έως στο Μεξικό  Κορυφές: 1+  Ψηλότερη κορυφή: Μακ Κίνλεϊ  Ύψος κορυφής: 6.194

10

11  Ήπειρος: Ν.Αμερική  Έκταση: 7.000 χ.μ. Τα βουνά των Άνδεων εκτείνονται σε επτά χώρες: Την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, το Εκουαδόρ (Κράτος του Ισημερινού), την Κολομβία, το Περού και τη Χιλή. Μάλιστα κάποιες από αυτές, κυρίως το Περού και η Βολιβία, είναι γνωστές ως «κράτη των Άνδεων».  Κορυφές: 1+  Ψηλότερη κορυφή: Ανογκούα  Ύψος κορυφής:6.960  Οι Άνδεις είναι η μακρύτερη οροσειρά της Γης.

12 Βιβλιογραφία  Βιβλίο Γεωγραφίας στ τάξης

13 Ηλεκτρονικές πηγές  Wikipedia  Google images

14 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt " Ήπειρος: Ασία  Έκταση: έξι χώρες(Τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, την Ινδία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Νεπάλ και το Μπουτάν.)  Κορυφές : περίπου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google