Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ «Ξέρω τι Ζητάω!» σειρά βιωματικών δράσεων για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών αναπτύχθηκε με τη συνεργασία επτά κρατών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ «Ξέρω τι Ζητάω!» σειρά βιωματικών δράσεων για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών αναπτύχθηκε με τη συνεργασία επτά κρατών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ «Ξέρω τι Ζητάω!»

3 σειρά βιωματικών δράσεων για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών αναπτύχθηκε με τη συνεργασία επτά κρατών – μελών της Ε.Ε. έχει ήδη αξιολογηθεί θετικά για την αποτελεσματικότητά του σε ευρωπαϊκές χώρες

4 Το τμήμα μας ΟνοματεπώνυμοΤμήμα Αγγελίδης ΑλέξανδροςΑ1 Αδαμόπουλος ΖαχαρίαςΑ1 Αθανασόπουλος ΆρηςΑ1 Αμπντουραχμάνι ΜαρινέλαΑ1 Αντιμησιάρη ΦένιαΑ1 Αποστολούδη ΜυρσίνηΑ1 Γιακουμής ΣτάθηςΑ1 Γκέρτσου ΧριστίναΑ1 Καραμπίνης ΝίκοςΑ1 Καρυπίδου ΓεωργίαΑ1 Μπουρέκας ΧρήστοςΑ2 Μπρέγκου ΆντζελαΑ2 Πέτρου ΓιάννηςΑ3 Σεφερλή ΜαρίναΑ3 Σπυρόπουλος ΝίκοςΑ3 Συνέσιος ΓιώργοςΑ3 Τζάνες ΔημήτρηςΑ3 Χριστοπούλου ΔανάηΑ3 Βασιλείου ΕυτυχίαΣυντονίστρια

5 Το τμήμα μας

6 Έναρξη του «Ξέρω τι ζητάω» Αποφασίσαμε για τους κανόνες που πρέπει να σεβόμαστε. Αποφασίσαμε για τους κανόνες που πρέπει να σεβόμαστε. Φτιάξαμε το συμβόλαιό μας!Φτιάξαμε το συμβόλαιό μας! Συζητήσαμε τι περιμένει ο καθένας από τα μαθήματα αυτά.

7 Μέσα από θεατρικό παιχνίδι είδαμε πώς μπορούμε να ανήκουμε σε μια παρέα: Μέσα από θεατρικό παιχνίδι είδαμε πώς μπορούμε να ανήκουμε σε μια παρέα: - Τι είδους υποχωρήσεις είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να γίνουμε αποδεκτοί στην παρέα; Να είναι κανείς μέλος ομάδας ή να μην είναι;

8 Φτιάχνοντας κολλάζ, συζητήσαμε τους  κοινωνικούς (π.χ. διατήρηση μιας φιλίας),  οργανικούς (π.χ. βελτίωση διάθεσης ή επίδοσης) και  προσωπικούς (π.χ. βίωση πρωτόγνωρης εμπειρίας) παράγοντες που οδηγούν στη ουσιών. παράγοντες που οδηγούν στη ουσιών. Οινοπνευματώδη: κίνδυνος & προστασία

9 Συμμετέχουν: Αδαμόπουλος Ζαχαρίας Αδαμόπουλος Ζαχαρίας Αθανασόπουλος Άρης Αθανασόπουλος Άρης Γιακουμής Στάθης Γιακουμής Στάθης Καραμπίνης Νίκος Καραμπίνης Νίκος Η Ομάδα: «Πατατοκέφαλοι» δημιούργησε το σκετς: «Το Μπαρ»

10 Είναι σωστές οι αντιλήψεις, οι εντυπώσεις, Είναι σωστές οι αντιλήψεις, οι εντυπώσεις, οι πληροφορίες που έχεις; Τι πιστεύουμε για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από τους νέους; Τι πιστεύουμε για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από τους νέους; Συγκρίναμε αυτό που πιστεύουμε εμείς με τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί. Συγκρίναμε αυτό που πιστεύουμε εμείς με τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί. Συμπέρασμα: Για κάθε πληροφορία θα πρέπει να ελέγχουμε την πηγή της και να τη διασταυρώνουμε. Συμπέρασμα: Για κάθε πληροφορία θα πρέπει να ελέγχουμε την πηγή της και να τη διασταυρώνουμε.

11 Συζητήσαμε για ποιούς λόγους μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το κάπνισμα. Συζητήσαμε για ποιούς λόγους μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το κάπνισμα. Αναλύσαμε τους αμέτρητους κινδύνους που κρύβει η συνήθεια αυτή. Αναλύσαμε τους αμέτρητους κινδύνους που κρύβει η συνήθεια αυτή. Μάθε για το κάπνισμα! Μάθε για το κάπνισμα!

12 - Επισκεφτήκαμε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. - Δημιουργήσαμε κολλάζ με αντικαπνιστικά μηνύματα. - Αν το ξεκινήσεις … είναι πολύ δύσκολο να το διακόψεις.

13 Συμμετέχουν: Αποστολούδη Μυρσίνη Αποστολούδη Μυρσίνη Καρυπίδου Ζέτα Καρυπίδου Ζέτα Μπρέγκου Άντζελα Μπρέγκου Άντζελα Συνέσιος Γιώργος Συνέσιος Γιώργος Η Ομάδα: «Ζελεδάκια» δημιούργησε το σκετς: «Υπάρχει Ελπίδα»

14

15 Αυτοέκφραση Αυτοέκφραση Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, προσπαθήσαμε να δείξουμε τα συναισθήματά μας με εκφράσεις του προσώπου, με τη στάση του σώματος και με λόγια και γελάσαμε πολύ. Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, προσπαθήσαμε να δείξουμε τα συναισθήματά μας με εκφράσεις του προσώπου, με τη στάση του σώματος και με λόγια και γελάσαμε πολύ. ερωτευμένος αβέβαιος εξοργισμένος αδικημένος τρομοκρατημένος αποκλεισμένος χαρούμενος αισιόδοξος μόνος

16 Δυναμισμός Δυναμισμός Μη φωνάζεις για να επιβάλεις την άποψή σου! Μη φωνάζεις για να επιβάλεις την άποψή σου! Μη φοβάσαι να υπερασπιστείς την άποψή σου! Μη φοβάσαι να υπερασπιστείς την άποψή σου! Δίνε δυναμικές απαντήσεις, χωρίς να έρχεσαι σε σύγκρουση! Δίνε δυναμικές απαντήσεις, χωρίς να έρχεσαι σε σύγκρουση!

17 Η ψυχή της παρέας Η ψυχή της παρέας Μάθε να μιλάς στους άλλους για τα προτερήματά τους. Μάθε να μιλάς στους άλλους για τα προτερήματά τους. Έτσι θα είναι καλύτερες οι σχέσεις με τους γύρω σου. Έτσι θα είναι καλύτερες οι σχέσεις με τους γύρω σου.

18 Μάθε για τα ναρκωτικά Μάθε για τα ναρκωτικά Η χρήση κάνναβης είναι λιγότερο επικίνδυνη από τα άλλα ναρκωτικά; Η κοκαΐνη σε κάνει πιο ελκυστικό ; Γιατί οι νέοι δοκιμάζουν ουσίες; Υπάρχουν ουσίες που δεν προκαλούν εθισμό; Με ποιους τρόπους επηρεάζουν οι ουσίες; Οι ουσίες ασκούν την ίδια επίδραση σε όλους;

19 Συμμετέχουν: Αγγελίδης Αλέξανδρος Αγγελίδης Αλέξανδρος Αντιμησιάρη Φένια Αντιμησιάρη Φένια Μπουρέκας Χρήστος Μπουρέκας Χρήστος Σπυρόπουλος Νίκος Σπυρόπουλος Νίκος Χριστοπούλου Δανάη Χριστοπούλου Δανάη Η Ομάδα: «Δυναμίτες» δημιούργησε το σκετς: «Νέες Γνωριμίες»

20 Τα δύσκολα Τα δύσκολα Αντιμετώπιση προβλημάτων σημαίνει: Αντιμετώπιση προβλημάτων σημαίνει: - να μάθουμε να ασχολούμαστε με αυτά και - να προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε.

21 Επίλυση προβλημάτων – Επίλυση προβλημάτων – λήψη αποφάσεων Ασχοληθήκαμε με περιπτώσεις προβλημάτων και προτείναμε λύσεις. Ασχοληθήκαμε με περιπτώσεις προβλημάτων και προτείναμε λύσεις.

22 Συμμετέχουν: Αμπντουραχμάνι Μαρινέλα Αμπντουραχμάνι Μαρινέλα Γκέρτσου Χριστίνα Γκέρτσου Χριστίνα Πέτρου Γιάννης Πέτρου Γιάννης Σεφερλή Μαρίνα Σεφερλή Μαρίνα Τζάνες Δημήτρης Τζάνες Δημήτρης Η Ομάδα: «Η Ψυχή της Παρέας» δημιούργησε το σκετς: «Σκλάβος των Ουσιών»

23 Θερμές ευχαριστίες Ευχαριστούμε Ευχαριστούμε τα παιδιά του τμήματος. Ευχόμαστε πάντα να «ξέρουν τι ζητάνε»!!! τα παιδιά του τμήματος. Ευχόμαστε πάντα να «ξέρουν τι ζητάνε»!!! τα υπόλοιπα παιδιά της Α’ τάξης, τα έργα των οποίων χρησιμοποιήσαμε στην παρουσίαση αυτή. τα υπόλοιπα παιδιά της Α’ τάξης, τα έργα των οποίων χρησιμοποιήσαμε στην παρουσίαση αυτή. τους μαθητές Γκίκα Πέτρο, Μωυσιάδη Χαρά και Σαχινίδη Σταυρούλα για το σκανάρισμα των εικόνων. τους μαθητές Γκίκα Πέτρο, Μωυσιάδη Χαρά και Σαχινίδη Σταυρούλα για το σκανάρισμα των εικόνων. τη Διευθύντρια και τις καθηγήτριες που διευκόλυναν να ετοιμάσουμε την παρουσίαση. τη Διευθύντρια και τις καθηγήτριες που διευκόλυναν να ετοιμάσουμε την παρουσίαση. την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς, τη στήριξη του οποίου είχε η συντονίστρια καθηγήτριά μας. το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς, τη στήριξη του οποίου είχε η συντονίστρια καθηγήτριά μας.


Κατέβασμα ppt "ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ «Ξέρω τι Ζητάω!» σειρά βιωματικών δράσεων για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών αναπτύχθηκε με τη συνεργασία επτά κρατών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google