Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φαινόμενο του Θερμοκηπίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φαινόμενο του Θερμοκηπίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
Project 2011

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιγραφή του project 2011 Κατασκευή του blog
Βιβλιογραφία

3 Περιγραφή του project 2011 Το project αυτό έχει ως βασικό σκοπό του την κατασκευή ενός blog από τους μαθητές της Α’ Λυκείου με θέμα το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και εισηγήθηκε ο καθηγητής κ.ΧρήστοςΜανδράκης Στο blog περιγράφεται φυσικά το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, αλλά προτείνονται ιδέες για την αντιμετώπιση του, συμπεραίνονται καταστροφές που μπορεί να προέλθουν από αυτό και περιγράφονται τα αίτια πού το επιδεινώνουν.

4 Συνέπειες στην καθημερινότητα
Περιγραφή του project 2011 Ποιοί το προκαλούν? Αυτοκίνητα Εργοστάσια Συνέπειες στην καθημερινότητα Ερημοποίηση Αλλαγή του κλίματος Τρόποι αντιμετώπισης Χρήση ποδηλάτου Ανακύκλωση

5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιγραφή του project 2011 Κατασκευή του blog
Βιβλιογραφία

6 Κατασκευή του blog Για την κατασκευή του blog χρειαστήκαμε τη βοήθεια του κ. Μανδράκη καθώς μας έδειξε πώς να δημιουργούμε ένα στο blogspot.com, την ανάρτηση κειμένων- άρθρων, εικόνων και βίντεο. Γνωρίσαμε το πώς να τοποθετούμε δημοσκοπήσεις, κινούμενες εικόνες κ.α. Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά χωριστήκαμε σε ομάδες. Έτσι, π.χ. η μία ομάδα ασχολήθηκε με την δομή του blog. Παρακάτω θα γνωρίσετε το ακριβές περιεχόμενο του blog μας.

7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιγραφή του project 2011 Κατασκευή του blog
Βιβλιογραφία

8 Περιγραφή του θέματος του blog
Η πραγματικότητα για το Φαινόμενο Δημιουργία του Φαινόμενου του Θερμοκηπίου Βασικοί καταλύτες προβλήματος Συνέπιες στην καθημερινότητα Τρόποι αντιμετώπισης

9 Η πραγματικότητα για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
Η πραγματικότητα για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι μια φυσική διαδικασία. Το χρειαζόμαστε για να διατηρούμε τη Γη μας ζεστή, ώστε να υπάρχει ζωή και ανάπτυξη. Δίχως αυτό, η Γη θα ήταν κρύα περίπου -20 oC, και δεν θα μπορούσε να υπάρχει ζωή. Αντιθέτως, η μέση θερμοκρασία της Γης διατηρείται στο επίπεδο των 15 oC, χάρις στο φαινόμενο αυτό.

10 Η πραγματικότητα για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
Η πραγματικότητα για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου Τα αέρια του θερμοκηπίου (που περιλαμβάνουν κυρίως το CO2 και τους υδρατμούς) σχηματίζουν ένα 'στρώμα' πάνω από το έδαφος της Γης σε ένα ορισμένο ύψος, ώστε αφού επιτρέψουν να εισέλθει η υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου, αυτή απορροφάται κατά ένα μέρος από τη Γη και την ατμόσφαιρα.

11 Περιγραφή του θέματος του blog
Πραγματική ανάγκη του Φαινομένου Δημιουργία του Φαινόμενου Βασικοί καταλύτες προβλήματος Συνέπειες στην καθημερινότητα Τρόποι αντιμετώπισης

12 Πώς δημιουργείται το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου;
Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου δημιουργείται με τη: Συσσώρευση ρύπων Καυσαερίων Χημικών ουσιών

13 Πώς δημιουργείται το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου;
Συγκεντρώνονται στην ατμόσφαιρα και σχηματίζουν ένα στρώμα που αφήνει τις ακτίνες του ήλιου να εισέρχονται στην στρατόσφαιρα και μετά δεν τις αφήνει να αντανακλασθούν στο διάστημα. Έτσι, όσο αυτές οι ακτίνες μένουν μέσα στην στρατόσφαιρα ανεβάζουν σιγά- σιγά την θερμοκρασία της γης.

14 Περιγραφή του θέματος του blog
Πραγματική ανάγκη του Φαινομένου Δημιουργία του Φαινόμενου του Θερμοκηπίου Βασικοί καταλύτες προβλήματος Συνέπειες στην καθημερινότητα Τρόποι αντιμετώπισης

15 Βασικοί καταλύτες προβλήματος
Βασικοί καταλύτες προβλήματος Οι υδρατμοί, το διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο σχηματίζουν ένα φυσικό διαχωριστικό γύρω από τη Γη. Πάντως η καύση ορυκτών καυσίμων έχει οδηγήσει στην αύξηση του ποσού του CO2 αλλά και άλλων αερίων όπως το μεθάνιο και οξείδια του αζώτου, που εκλύονται στην ατμόσφαιρα. Όπως γνωρίζουμε, όλα αυτά προκαλούνται από τα αυτοκίνητα, τα βιομηχανικά απόβλητα.

16 Περιγραφή του θέματος του blog
Πραγματική ανάγκη του Φαινομένου Δημιουργία του Φαινόμενου του Θερμοκηπίου Βασικοί καταλύτες προβλήματος Συνέπειες στην καθημερινότητα Τρόποι αντιμετώπισης

17 Συνέπειες του Φαινομένου του Θερμοκηπίου
Αλλαγή του κλίματος της Γης: Μετακίνηση των ζωνών βροχοπτώσεως, από τον ισημερινό προς τον βορρά και ερημοποίηση του κάτω τμήματος της εύκρατης ζώνης. Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στους διάφορους τύπους βλάστησης τόσο στις γεωργικές όσο και στις δασικές εκτάσεις. Στη χώρα μας από το 1982 και μετά, το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης βρίσκεται συνεχώς κάτω από τον μέσο όρο και τα αίτια ίσως θα πρέπει να αναζητηθούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

18 Συνέπειες του Φαινομένου του Θερμοκηπίου
Άνοδος της στάθμης των θαλασσών: Οι λόγοι που οδηγούν στο φαινόμενο αυτό είναι η αύξηση της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων. Μία άνοδος της στάθμης κατά 50 έως 150 εκατοστά θα έχει βαρύτατες συνέπειες, καθώς θα πλημμυρίσουν πολλές περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίπεδο της θάλασσας.

19 Συνέπειες του Φαινομένου του Θερμοκηπίου
Μείωση των υδάτινων πόρων: Αρνητικές συνέπειες θα δημιουργηθούν από τη μεταβολή του ρυθμού του υδρολογικού κύκλου, ενώ παράλληλα οι ανάγκες άρδευσης και ύδρευσης θα είναι μεγαλύτερες.

20 Συνέπειες του Φαινομένου του Θερμοκηπίου
Συμβολή στην εμφάνιση του φαινομένου Ελ Νίνιο: Το φαινόμενο Ελ Νίνιο, δηλαδή η αύξηση της θερμοκρασίας των επιφανειακών υδάτων στον κεντρικό και ανατολικό Ειρηνικό ωκεανό, συσχετίζεται από πολλούς επιστήμονες με την αύξηση της θερμοκρασίας. Επιπτώσεις του φαινομένου είναι ασυνήθιστοι άνεμοι, πλημμύρες, ξηρασίες, ενώ αναφέρεται ότι επηρεάζει και τις καιρικές συνθήκες της Μεσογείου, και συγκεκριμένα συνδέεται με τις χαμηλές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

21 Συνέπειες του Φαινομένου του Θερμοκηπίου
Άμεση επίδραση της θερμοκρασίας: Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε πολλές περιοχές του πλανήτη, αλλά και στην χώρα μας, θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα που θα είναι ανυπόφορη για τους ανθρώπους και τους άλλους ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς.

22 Περιγραφή του θέματος του blog
Πραγματική ανάγκη του Φαινομένου Δημιουργία του Φαινόμενου του Θερμοκηπίου Βασικοί καταλύτες προβλήματος Συνέπιες στην καθημερινότητα Τρόποι αντιμετώπισης

23 Τρόποι αντιμετώπισης Χρήση φυσικού αερίου Δενδροφυτεύσεις
Μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας Αξιοποίηση των καθαρών πηγών

24 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιγραφή του project 2011 Κατασκευή του blog
Βιβλιογραφία

25 Οργάνωση του blog Η οργάνωση του blog ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία και χρειαζόταν ομαδικότητα και συντονισμό. Γι’ αυτό χωριστήκαμε σε ομάδες οπού η κάθε μία είχε τον δικό της ρόλο και όλες μαζί συντελούσαν το blog. Μία ομάδα κατασκεύασε την δομή του blog, μία άλλη έψαξε και βρήκε πληροφορίες στο blog, η τρίτη ομάδα έψαξε και βρήκε φωτογραφίες, η τέταρτη έκανε αναρτήσεις . Τέλος, όλα τα μέλη των ομάδων κατασκεύασαν τα ατομικά τους Power Point. Τα μέλη κάθε ομάδας άλλαζαν με την επόμενη σε σειρά ομάδα κάνοντας μια κυκλική διαδικασία, πρωτοβουλία του κ. Μανδράκη.

26 Οργάνωση του blog νιστές Συντο- 1η ομάδα 2η ομάδα 3η ομάδα 4η ομάδα

27 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιγραφή του project 2011 Κατασκευή του blog
Βιβλιογραφία

28 Βιβλιογραφία www.mandrakis.gr http://lyk-esp-pallin.att.sch.gr/

29 Τέλος Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Επισκεφθείτε το blog μας στη διεύθυνση:


Κατέβασμα ppt "Φαινόμενο του Θερμοκηπίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google