Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το νερό παρόλο που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας φέρνει και πολλά κακά που δημιουργούν στους ανθρώπους, στο περιβάλλον, στα ζώα και γενικά σε όλο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το νερό παρόλο που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας φέρνει και πολλά κακά που δημιουργούν στους ανθρώπους, στο περιβάλλον, στα ζώα και γενικά σε όλο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Το νερό παρόλο που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας φέρνει και πολλά κακά που δημιουργούν στους ανθρώπους, στο περιβάλλον, στα ζώα και γενικά σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα είναι:  Οι πνιγμοί  Οι πλημμύρες  Οι χείμαρροι  Διάφορες μολυσματικές ασθένειες τα οποία θα σας αναπτύξω αργότερα.

4

5 Οι πλημμύρες μπορεί να προκύψουν από τον όγκο νερού που μεγαλώνει μέσα σε ένα ποτάμι ή λίμνη, η οποία υπερχειλίζει με αποτέλεσμα το νερό να διαφύγει από τα όριά του. Η πλημμύρα γίνεται σημαντική αν τέτοιες διαρροές νερού θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπους, ένα χωριό ή μια πόλη. Ο πνιγμός. Το καλοκαίρι ο κόσμος πηγαίνει σε θάλασσες και πισίνες προς αναζήτηση δροσιάς. Η θάλασσα είναι ελκυστική αλλά και επικίνδυνη για πολλούς που δεν ξέρουν κολύμπι με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πνιγούν από το νερό.

6 Χείμαρρος ονομάζεται ένα ποτάμι που είναι στεγνό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το νερό των χείμαρρων προέρχεται κυρίως απευθείας από την ατμόσφαιρα. Όταν βρέχει το ασβεστολιθικό υλικό, που είναι πορώδες, κατακρατεί το νερό στον υδροφόρο ορίζοντα του, και το ελευθερώνει με ένα σταθερό ποσοστό. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου το επίπεδο του νερού μπορεί να πέσει κάτω από το επίπεδο της κοίτης του ποταμού, και να επιφέρει την ξήρανση του. Επίσης ένα άλλο κακό που μπορεί να μας φέρει το νερό είναι οι μολυσματικές ασθένειες. Οι μολυσματικές ασθένειες δημιουργούνται όταν το νερό είναι μολυσμένο. Το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την εξάπλωση των ασθενειών. Οι έντονες βροχοπτώσεις μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό των κουνουπιών ή άλλον εντόμων που εύκολά μεταδίδουν μία ασθένεια. Επιπλέον το νερό που πίνουμε στο σπίτι ή στο σχολείο μας μπορεί να έχει κάποια μικρόβια τα οποία μπορεί να μολύνουν την υγεία μας. Γι’ αυτό οι ειδικοί που ελέγχουν το νερό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να βάζουν τα κατάλληλα φάρμακα που σκοτώνουν τα μικρόβια χωρίς να μας κάνουν κακό.

7

8 Οι ιστοσελίδες που χρησιμοποίησα είναι: http://www.el.wikipedia.org http://www.newsbeast.gr http://www.medlook.net.cy


Κατέβασμα ppt "Το νερό παρόλο που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας φέρνει και πολλά κακά που δημιουργούν στους ανθρώπους, στο περιβάλλον, στα ζώα και γενικά σε όλο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google