Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 H λέξη νοοτροπία είναι ντεμοντέ- όταν, όμως, αυτή χρησιμοποιείται δίπλα στο επίθετο «κακή» (για να περιγράψει τον τρόπο που οδηγούν οι Ελληνες), τότε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " H λέξη νοοτροπία είναι ντεμοντέ- όταν, όμως, αυτή χρησιμοποιείται δίπλα στο επίθετο «κακή» (για να περιγράψει τον τρόπο που οδηγούν οι Ελληνες), τότε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  H λέξη νοοτροπία είναι ντεμοντέ- όταν, όμως, αυτή χρησιμοποιείται δίπλα στο επίθετο «κακή» (για να περιγράψει τον τρόπο που οδηγούν οι Ελληνες), τότε μάλλον πετυχαίνει διάνα. Το πώς οδηγούν οι Ελληνες γνωρίζουν όσοι ζουν ή έχουν, απλώς, περάσει έστω και για λίγο από τη χώρα.  Δηλαδή, αντίθετα από το γράμμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αντίθετα από τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης αλλά και της ευγένειας, αντίθετα από την έννοια της στοιχειώδους λογικής, πετυχαίνοντας έτσι να βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο ζωές και να προκαλούν πολλαπλές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

4  Όπως εύγλωττα μαρτυρούν οι αριθμοί, στην Ελλάδα το ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής μένει στα αζήτητα και ο τρόπος οδήγησης εξακολουθεί να είναι ανάγωγος.  Μολονότι τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί τα τροχαία, ο φόρος αίματος στην άσφαλτο εξακολουθεί να είναι μεγάλος και ανέρχεται σε περίπου 1.300 θανατηφόρα τροχαία ετησίως.  Με αυτά και μ' εκείνα, η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στη λίστα με τα περισσότερα τροχαία στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πίσω από Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία.

5  Από τα θρυλικά «εποχούμενα» φάσκελα του ελληνικού κινηματογράφου, φτάσαμε σήμερα να αφαιρούνται ζωές για την προτεραιότητα. Φευ! Οι υβριστικές αναφορές στα θεία και τη σεξουαλική ζωή συγγενών πρώτου βαθμού χαρακτηρίζουν το λεξιλόγιο του Ελληνα οδηγού όταν απευθύνεται σε άλλους οδηγούς.

6  Ερευνα για την ευγένεια στον δρόμο που πραγματοποιήθηκε σε 12 ευρωπαϊκές χώρες από την TNS Opinion και παρουσιάστηκε το 2008 από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ανακήρυξε τους Ελληνες τους πλέον βρομόστομους.

7  Η έρευνα έγινε με δείγμα 6.400 πολιτών στις χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Γαλλία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία και Πορτογαλία. Μερικά από τα (αναμενόμενα) ευρήματα είναι ότι οι 3 στους 5 τα λένε χύμα και τσουβαλάτα για να εκτονωθούν εν κινήσει, ενώ ο συνηθέστερος στόχος επιθετικής συμπεριφοράς είναι οι γυναίκες.  Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι οι Έλληνες οδηγοί εμφανίζουν και το μεγαλύτερο ποσοστό αντίδρασης στον δρόμο με επίθεση ή προσπάθεια σωματικής επίθεσης (ποσοστό 9%), που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

8  Ο Α. Σταθάκης : «Είναι λάθος να υποστηρίζουν κάποιοι ότι για τα δυστυχήματα ευθύνονται ο δρόμος και το όχημα. Οι δρόμοι δεν σκάβουν παγίδες και τα αυτοκίνητα δεν πέφτουν μόνα τους στον γκρεμό. Ο άνθρωπος φταίει για όλα.  Αλλά όχι μόνον ο άνθρωπος οδηγός, στον οποίο "τα ρίχνουμε" όλα. Το ίδιο -ή και περισσότερο- μπορεί να φταίει: Ο υπουργός που δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα. Ο εκπαιδευτής και ο εξεταστής που δίνουν δίπλωμα με «λάδωμα». Εμείς που τους «λαδώνουμε».  Ο κατασκευαστής που φτιάχνει δρόμους με προβλήματα. Ο εργολάβος που αφήνει παγίδες. Ο υπάλληλος του υπουργείου που παραλαμβάνει το έργο και το βρίσκει τέλειο.  Ο μηχανικός που επισκευάζει τα αυτοκίνητά μας χωρίς να έχει καμία ευθύνη. Αλλά και ο πεζός που περνάει έξω από τις διαβάσεις». «Ακούμε συχνά την Τροχαία να αποδίδει τα ατυχήματα στη δήθεν "υπερβολική" ταχύτητα, κάτι που είναι λάθος.  Η "υπερβολική" ταχύτητα δεν είναι ένας απόλυτος αριθμός: Ανάλογα με τις συνθήκες και την κατάσταση του δρόμου, του οχήματος, αλλά και του ίδιου του οδηγού, μπορεί τα 120 χλμ. ανά ώρα να μην είναι υπερβολική ταχύτητα, αλλά να είναι, αντιθέτως, τα 30 χλμ.».

9  Ο Τάσος Μαρκουίζος (Ιαβέρης) είναι με διαφορά ο πιο χειμαρρώδης ομιλητής για θέματα οδικής ασφάλειας και αγωγής, όπως άλλωστε ήταν και ως οδηγός αγώνων.

10  «Ηδη από τα πρώτα νηπιακά χρόνια, όπου οι πληροφορίες εγγράφονται ανεξίτηλες στο μυαλό, τα παιδιά παίρνουν άσχημα παραδείγματα από ασυνείδητους γονείς που κάνουν ό,τι χειρότερο μπορούν για να τα διαπαιδαγωγήσουν:  Δεν φορούν ζώνη, καταναλώνουν οινοπνευματώδη και ύστερα πιάνουν το τιμόνι, μιλάνε στο κινητό, παραβιάζουν τη σήμανση και τους σηματοδότες, φέρονται με αγένεια και χωρίς ίχνος συνείδησης.  Η άσχημη εικόνα εμπλουτίζεται από κακές συμπεριφορές ανθρώπων που λόγω θέσης αποτελούν πρότυπα.  Εχουμε δει αμέτρητες φορές υπουργούς, καθηγητές, αστυνομικούς κ.ά. να μη συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφάλειας και να μετατρέπονται έτσι σε κακά παραδείγματα για όλους τους υπολοίπους. Ολα αυτά δεν συμβάλλουν στο να γνωρίσει ο μέσος πολίτης την άγνοιά του».

11  Στη χώρα μας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε παιδιά στην αγκαλιά της μητέρας τους στο μπροστά δεξί κάθισμα του αυτοκινήτου, χωρίς να έχει δεθεί ούτε καν η μητέρα με ζώνη ασφαλείας. Ή, ακόμη χειρότερα, η εικόνα ενός ανήλικου παιδιού να παίζει με το τιμόνι στην αγκαλιά του οδηγού πατέρα του, με το αυτοκίνητο να κινείται «κανονικά».


Κατέβασμα ppt " H λέξη νοοτροπία είναι ντεμοντέ- όταν, όμως, αυτή χρησιμοποιείται δίπλα στο επίθετο «κακή» (για να περιγράψει τον τρόπο που οδηγούν οι Ελληνες), τότε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google