Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ
ΚΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ! Στ΄2 ΤΑΞΗ Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

2 Φίλοι μας, Ο δρόμος είναι γεμάτος κινδύνους, ειδικά για εμάς τα παιδιά. Και ο κίνδυνος βρίσκεται κρυμμένος παντού και περιμένει ένα δικό μας λάθος, μια δική μας αμέλεια, για να κάνει την εμφάνισή του και να φέρει το κακό. Η προφύλαξη του εαυτού μας είναι δική μας και μόνο δική μας ευθύνη. Έτσι, με τη βοήθεια της τροχονόμου μας, ανακαλύψαμε και καταγράψαμε όλους αυτούς τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο δρόμο και σας τους παρουσιάζουμε…

3 ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ να μας πατήσουν τα αυτοκίνητα όταν περπατούμε, όταν τρέχουμε, όταν διασταυρώνουμε ή όταν παίζουμε στο δρόμο. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ να φύγουμε από τη θέση μας και να χτυπήσουμε στο αυτοκίνητο όταν αυτό σταματήσει απότομα ή συγκρουστεί. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ να χτυπήσει το χέρι ή το κεφάλι μας, όταν τα βγάζουμε έξω από το παράθυρο του οχήματος. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ να πέσουμε και να χτυπήσουμε άσχημα στο λεωφορείο όταν δεν καθόμαστε στη θέση μας.

4 ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ να μας χτυπήσει αυτοκίνητο όταν αποβιβαζόμαστε από το λεωφορείο.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ να χτυπήσουμε στο κεφάλι ή σε άλλο μέρος του σώματός μας όταν ποδηλατούμε. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ να πάθουμε κακό όταν δε γνωρίζουμε τους κανονισμούς και τα σήματα τροχαίας.

5 Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΗ ΟΥΤΕ ΑΣΤΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΗ ΟΥΤΕ ΑΣΤΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!

6 Έτσι εμείς, σας συμβουλεύουμε…
ΝΑ μην τρέχετε ποτέ μέσα στο δρόμο. ΝΑ μην παίζετε ποτέ στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο. ΝΑ φοράτε φωτεινά ρούχα όταν περπατάτε στο δρόμο βράδυ για να είστε ορατοί από τους οδηγούς.

7 ΝΑ προσπερνάτε τα εμπόδια που συναντάτε στο δρόμο από τη μέσα πλευρά.
ΝΑ… περπατάτε πάντα πάνω στο πεζοδρόμιο και αν είστε πολλοί ο ένας πίσω από τον άλλο. Όταν δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ΝΑ περπατάτε πάντα στη δεξιά άκρη του δρόμου για να βλέπετε τα αυτοκίνητα που έρχονται από απέναντί σας. ΝΑ προσπερνάτε τα εμπόδια που συναντάτε στο δρόμο από τη μέσα πλευρά.

8 ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ
ΝΑ χρησιμοποιείτε πάντα τις διαβάσεις πεζών για να διασταυρώνετε. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ NAI OXI ΝΑ στέκεστε στην άκρη του δρόμου. ΝΑ κοιτάζετε δεξιά, αριστερά και πάλι δεξιά. Και όταν ο δρόμος είναι καθαρός ΝΑ περνάτε με γρήγορα βήματα, ευθεία και χωρίς να τρέχετε.

9 ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ ΠΟΤΕ:
Όταν υπάρχει τροχονόμος, ΝΑ ζητάτε πάντα τη βοήθειά του για να διασταυρώσετε. ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ ΠΟΤΕ: Ανάμεσα σε σταματημένα αυτοκίνητα. Σε ανηφόρες ή κατηφόρες. Σε στροφές ή γωνίες του δρόμου.

10 Στο αυτοκίνητο ΝΑ κάθεστε στο ανυψωτικό κάθισμα αν χρειάζεται και ΝΑ βάζετε ΠΑΝΤΑ τη ζώνη σας.
ΝΑ επιβιβάζεστε και αποβιβάζεστε από το όχημα πάντα από την πλευρά του πεζοδρομίου.

11 ΝΑ μη βγάζετε ποτέ τα χέρια ή το κεφάλι από το παράθυρο του οχήματος.
ΝΑ μη στέκεστε ποτέ στο διάδρομο του λεωφορείου όταν αυτό κινείται. ΝΑ μην ενοχλείτε τον οδηγό.

12 ΝΑ φορείτε πάντα το κράνος σας όταν ποδηλατείτε.
ΝΑ κρατάτε το τιμόνι του ποδηλάτου και με τα δυο σας χέρια. ΝΑ μη μεταφέρετε με το ποδήλατό σας άλλα άτομα ή βαριά αντικείμενα.

13 ΝΑ μάθετε τους κανονισμούς χρήσης του δρόμου και ΝΑ αναγνωρίζετε τα σήματα τροχαίας.

14 ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ.
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.

15 Σωτήρης Ζαντής Στυλιάνα Μιχαήλ Φάνος Ελ Φαλλάχ Στέφανη Σιαταρεβιάν Άντρια Πέτρου Παναγιώτα Χαραλάμπους Χριστίνα Οικονόμου Στέφανος Γεωργίου Σοφοκλέους Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Αβούρης Χριστίνα Πολυκάρπου Αντρέας Μέλη Ραφαήλ Χριστοδούλου Θεοφανία Ιωάννου Αντρέας Χαραλάμπους Σωτήρης Γιάγκου Μαρία Μενελάου Αναγνώστης Στυλιανού


Κατέβασμα ppt "Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google