Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΛΕΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΛΕΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΛΕΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ
ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΛΕΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ

2 ΕΙΔΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ KARATE KICK BOXING ΤΖΟΥΝΤΟ ΠΑΛΗ TAE KWON DO
ΠΥΓΜΑΧΙΑ

3 ΚΑΡΑΤΕ Το καράτε-ντο (Ιαπ:空手道) είναι πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Οκινάβα της Ιαπωνίας. Το όνομά της στα ιαπωνικά σημαίνει "άδειο χέρι", που πέρα από τη σημασία του ότι στο καράτε δεν χρησιμοποιούνται όπλα, ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αδειάσει την ψυχή και το μυαλό του από την περηφάνια και τα πάθη, και αναζητήσει την αρετή στην τελιοποίηση της τέχνης του. Τα πιο διαδεδομένα συστήματα παραδοσιακού καράτε παγκοσμίως είναι το Shotokan, το Gōjū-Ryū, το Wado-Ryu, το Shito-Ryu και το Uechi-Ryu και το Shidokan. Τα Goju-Ryu και Uechi-Ryu είναι αδελφά σύστημα με κοινές ρίζες στο Κινέζικο Κουνγκ-Φου. Στις αρχές του 1900 οι πολεμικές τεχες.

4 ΚΑRATE KAΝΟΝΕΣ Το καράτε μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο, οπότε η αυστηρή τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς είναι εξίσου σημαντική για την προπόνησή μας όσο και η εκμάθηση των σωματικών τεχνικών. Παρακαλείσθε να σέβεστε τις εξής βασικές αρχές: Πριν την είσοδό μας στο ντότζο βγάζουμε τα παπούτσια. Σε κάθε είσοδο ή έξοδο από το ντότζο κάνουμε χαιρετισμό (ρέι). Προσπαθούμε να μην αργούμε στις προπονήσεις. Εάν αργήσουμε, μπαίνουμε στο ντότζο αθόρυβα και περιμένουμε στην άκρη μέχρι να μας πει ο εκπαιδευτής ότι μπορούμε να συμμετάσχουμε στην προπόνηση. Τότε κάνουμε ρέι και μπαίνουμε στην προπόνηση. Το ντότζο είναι επίσημος χώρος και όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν τη φόρμα προπόνησης κέικο-γκι. Πλένουμε συχνά το κέικο-γκι μας και το διατηρούμε σε καλή κατάσταση.

5 KICK BOXING Πρόκειται για μια σύγχρονη πολεμική τέχνη. Μποξ και καράτε, κλωτσιές και μπουνιές συνδυάζονται και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί ένα απ’ τα πιο μαχητικά αθλήματα με το κοινό του ν’ αυξάνεται ραγδαία χρόνο με το χρόνο.

6 KICK BOXING Αναφορικά με το στιλ, το Kickboxing έχει σημαντικές ομοιότητες στην εξάσκηση και την πρακτική του, με το Full contact Karate, το Thai boxing, το Savate, ακόμη και το αρχαίο ελληνικό Παγκράτιο. Η πιο στενή του συγγένεια, αναμφίβολα είναι με το Thai boxing, το οποίο μαζί με το στιλ Κ1 του Kickboxing κατακτούν ολοένα και περισσότερους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.  Το Kickboxing αποτελεί εξέλιξη του δυναμικού Κarate (Full Contact Karate), ένα στιλ που ξεκίνησε να καλλιεργείται στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στην Αμερική και στην Ιαπωνία από αθλητές διάφορων μαχητικών στιλ όρθιας μάχης. Ας κάνουμε όμως μια πρώτη γνωριμία μαζί του μέσω των βασικών του μορφών και κανόνων:

7 ΤZΟΥΝΤΟ Πρόκειται για μια ακόμη ιαπωνική πολεμική τέχνη αλλά ταυτόχρονα και άθλημα μάχης που γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αι. Πατέρας της τέχνης αυτής είναι ο Jigoro Kano,ένα πρώην αδύναμο και μικροκαμωμένο παιδί που το πείραζαν οι μεγαλύτεροι και που το 1882 αποφάσισε ν’ αλλάξει την τύχη του. Αποφάσισε ν’ αφοσιωθεί στις πολεμικές τέχνες και στις αρχές και τις τεχνικές του Jiu jutsu το οποία άρχισε να διδάσκεται στα 17 του χρονια.

8 ΤZΟΥΝΤΟ Το Judo είναι άθλημα αλλά και πολεμική τέχνη, του οποίου ιδρυτής θεωρείται ο Τζιγκόρο Κάνο, που γεννήθηκε το Στα νεανικά του χρόνια μελέτησε ζίου ζίτσου, με κυριότερες σχολές τις, Τέντζιν-Σίνγιο Ρύου και Κίτο Ρύου και με τα πιο χρήσιμα στοιχεία έφτιαξε ένα δικό του σύστημα που ονομάσθηκε τζούντο. Στο τζούντο οι αθλητές χρησιμοποιούν χέρια και πόδια. Έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει ολυμπιακό αγώνισμα. Το τζούντο μοιάζει πολύ λίγο με τα καράτε και τάε κβο ντο, διότι έχουν διαφορές στην τεχνική τους. Το τζούντο είναι παλιά ιαπωνική πολεμική τέχνη, και μία μορφή σύγχρονης πάλης. Στην Ελλάδα ήλθε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από έναν Καθηγητή αγγλικής, τον Βάος. Ήταν γιος του Πρόξενου της Αγγλίας στην Ινδία, όπου εκεί το διδάχθηκε όχι με τη σημερινή του μορφή αλλά ως αυτοάμυνα ζίου-ζίτσου. Γλωσσικά ο όρος τζούντο είναι η ένωση δύο λέξεων, τζου, που σημαίνει ευγενής-δεξιοτέχνης και ντο, που σημαίνει οδός. Στην Ευρώπη ερμηνευόταν ως ευγενής

9 ΠΑΛΗ Η πάλη είναι ένα αρχαίο ολυμπιακό άθλημα, στο οποίο δυο άνδρες πάλευαν και ο δυνατότερος στεφόταν νικητής. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον νικητή της πάλης, σπουδαιότερο όλων, αυτός είναι και ο λόγος που στο αρχαίο ολυμπιακό πένταθλο, ο τελικός νικητής ήταν ο νικητής του 5ου στη σειρά αγωνίσματος, της πάλης. Το παγκράτιο στην Αρχαία Ελλάδα ήταν μια μορφή πάλης. Στις μέρες μας έχουμε την Ελληνορωμαϊκή πάλη και την ελεύθερη πάλη. Η πάλη αποτελεί ένα πολύ όμορφο άθλημα, που γυμνάζει τους νέους, σωματικά και πνευματικά. Η Ελλάδα, έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα, με αρκετούς ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου ή Ευρώπης.

10 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΛΗ Στην ελληνορωμαϊκή πάλη οι αθλητές αγωνίζονται μόνο μα τα χέρια για να ρίξουν τον αντίπαλο κάτω χωρίς χτύπημα. Σε αντίθεση με την ελευθέρα πάλη, στην ελληνορωμαϊκή απαγορεύονται τα χτυπήματα και τα κρατήματα κάτω από τη μέση, γενικότερα οι επιθέσεις κάτω από τη μέση, οι τρικλοποδιές.

11 TAE KWON DO "Tae" "Kwon" "Do." Μια λέξη στα Κορεάτικα, τρεις λέξεις στ’ Αγγλικά. "Tae" σημαίνει "πόδι" , "Kwon" σημαίνει "γροθιά" και "Do" σημαίνει "δρόμος" ή "πειθαρχεία". Σαν φιλοσοφία, το Taekwondo σημαίνει "ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείς όλα τα μέλη του σώματος για να σταματήσεις μια μάχη και να προσπαθήσεις να χτίσεις έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο". Με μια ιστορία που κρατάει χρόνια και μορφές που αλλάζουν ανα τους αιώνες, όπως Subak, Taekkyon, Sunbae και Hwarangdo, το άθλημα ξεκίνησε στην Κορέα ως μια αμυντική πολεμική τέχνη χωρίς τη χρήση όπλων. Η εξέλιξη των μορφών αυτών μας οδήγησε στο σημερινό Τaekwondo. Μάλιστα, στην περίοδο της βασιλείας του Shilla, είχε μετατραπεί στην βάση, στην «σπονδυλική στήλη» του Hwarangdo που σκοπό είχε την δημιουργία ηγχώρας.

12 ΚΑΝΟΝΕΣ TAE KWON DO Το Τάε Κβον Ντο (tae kwon do,taekwondo ή taekwon-do) είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα. Στα Κορεάτικα Τάε σημαίνει "τεχνική ποδιών", Κβον σημαίνει "τεχνική χεριών" και Ντο σημαίνει τέχνη. Σε ελεύθερη μετάφραση: Τάε Κβον Ντο== "Τέχνη χτυπημάτων με τα πόδια και τα χέρια ".

13 ΠΥΓΜΑΧΙΑ Τοιχογραφίες που σχεδιάστηκαν χιλιάδες χρόνια πριν μαρτυρούν πως η πυγμαχία έχει γράψει τη δική της ιστορία και εξακολουθεί να το κάνει…. Από την εποχή του Ομήρου κιόλας, υπάρχουν αναφορές σε αγώνες πυγμαχίας ενώ ένας αρχαίος ναός στη Σουμερία ήταν ο πρώτος «καμβάς»  το π.Χ . για ένα άθλημα που βαπτίστηκε Ολυμπιακό τον 7ο αιώνα π.Χ. και συγκεκριμένα στους 23ους Ολυμπιακούς Αγώνες . Η σύγχρονη πυγμαχία όμως γεννήθηκε στην Αγγλία περίπου το Ο Τζέιμς Φίγκ, δάσκαλος ξιφασκίας, ίδρυσε το πρώτο γυμναστήριο πυγμαχίας για τους άνδρες γιατί οι γυναίκες φόρεσαν γάντια πολύ πιο πρόσφατα. Το 1994!

14 ΠΥΓΜΑΧΙΑ Η πυγμαχία, κοινώς μποξ ή μπόξινγκ (αγγλ. boxing), είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες, που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων (που είναι δύο πάντα) να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του. Σε όλα τα είδη αγώνων απαγορεύεται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη (δηλαδή χαμηλότερα από τος γοφούς), στην πλάτη, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στον αυχένα. Κατατάσσεται στις πολεμικές τέχνες. Υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ) διεξάγονται όλα τα εθνικά πρωταθλήματα καθώς και η συγκρότηση της Εθνικής Ελλάδος. Ο πρώτος γνωστός πρωταθλητής σε παγκόσμια κλίμακα ήταν ο Άγγλος Τζων Μπράουτον κι αυτός είναι που εφάρμοσε τους κανονισμούς του αθλήματος. Μετά, το αγώνισμα μεταφέρθηκε στην Αμερική, όπου και διαδόθηκε πολύ. Με αυτό πιο πολύ ασχολήθηκαν οι μαύροι της χώρας αυτής, που ανάδειξαν κατά καιρούς πολλά αστέρια της πυγμαχίας όπως τον Μοχάμεντ Άλι και τον Μάικ Τάισον. Την Ελλάδα στην επαγγελματική πυγμαχία στις ΗΠΑ εκπροσωπεί ο Μιχάλης Αρναούτης στην κατηγορία ελαφρών βαρών (κάτοχος του τίτλου WBO-NABO). Το Αμερικάνικο κανάλι μετάδοσης αθλημάτων, ESPN, έχει κατατάξει την πυγμαχία ως το πιο δύσκολο άθλημα στον κόσμο. Η πυγμαχία ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των αρχαίων Ελλήνων, που πρώτοι απ' ότι φαίνεται την καθιέρωσαν και που διεξαγόταν σε κάθε Ολυμπιακό αγώνα.

15 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΛΕΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google