Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Project: Ο αθλητισμός στη ζωή μας Τι είναι Ολυμπιάδες; I. Ολυμπιάδες είναι αγώνες που γίνονταν κατά την αρχαιότητα στην Ολυμπία(291 φορές,από το 776π.Χ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Project: Ο αθλητισμός στη ζωή μας Τι είναι Ολυμπιάδες; I. Ολυμπιάδες είναι αγώνες που γίνονταν κατά την αρχαιότητα στην Ολυμπία(291 φορές,από το 776π.Χ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Project: Ο αθλητισμός στη ζωή μας

3 Τι είναι Ολυμπιάδες; I. Ολυμπιάδες είναι αγώνες που γίνονταν κατά την αρχαιότητα στην Ολυμπία(291 φορές,από το 776π.Χ – 393π.Χ) II. Οι Ολυμπιάδες ήταν μια από τις τέσσερις πανελλήνιες αγωνιστικές γιορτές III. Πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρούνται οι αρματοδρομίες.

4  Ο πρώτος εορτασμός των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων ήταν στην Ολύμπια, το 776π.Χ. Τότε οι αγώνες ήταν μόνο τοπικοί και διεξαγόταν μόνο ένα αγώνισμα (η κούρσα του σταδίου). Είχαν επίσης θρησκευτική σημασία. Γίνονταν προς τιμήν του θεού Δια όπου εκεί βρισκόταν το άγαλμα του.  Το έπαθλο για τους νικητές ήταν ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς.

5  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων που γίνεται κάθε 4 χρόνια. Η καταγωγή των αγώνων είναι η αρχαία Ελλάδα και έχουν αναβιώσει από τον Γάλλο Βαρόνο Πιερ Ντε Κουμπερντέν στα τέλη του 19 ου αιώνα..

6  Αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος λόγω σπουδαίας ανακάλυψης  Διοργάνωση Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής(Δ.Ο.Ε)με πρώτο πρόεδρο τον Έλληνα Δημήτριο Βικέλα.

7 Οι σύγχρονοι ολυμπιακοί αγώνες είχαν μεγάλη επιτυχία. Οι αθλητές που έπαιρναν μέρος ήταν τουλάχιστον 250 και ήταν μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που είχαν γίνει ποτέ.

8 o Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 οι αθλητές αγωνίστηκαν σε 28 κύριες κατηγορίες αθλημάτων σύμφωνα με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή(Δ.Ο.Ε). o Τα τελευταία χρόνια η Δ.Ο.Ε έχει προσθέσει καινούρια αθλήματα στο πρόγραμμα, για να προσελκύσει νέους θεατές. Μερικά παραδείγματα είναι:  snowboarding  beach volleyball

9 Είναι πολεμική τέχνη και ένα από τα πιο δημοφιλή ολυμπιακά αθλήματα

10 Είναι ένα από τα αγωνίσματα ρίψεων των σύγχρονων αγώνων του στίβου.

11 Η ποδηλασία είναι άσκηση με χρήση ποδηλάτου διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο

12 ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ Είναι ένα από τα ολυμπιακά αγωνίσματα ρίψεων του στίβου

13 Είναι πολεμική τέχνη και έχει αναγνωριστεί ως ολυμπιακό αγώνισμα

14 ΕΤΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ 2000 ΧΡΥΣΟΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ 2000 ΧΡΥΣΟΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ 200Μ 2000 ΑΣΗΜΕΝΙΟΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ 100Μ 2004 ΧΡΥΣΟΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ400Μ ΕΜΠΟΔΙΑ 2008 ΑΣΗΜΕΝΙΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ,ΔΗ ΗΤΡΗΣ ΜΟΥΓΙΟΣ ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛΑΦΡΩΝ ΒΑΡΩΝ 2012 ΧΑΛΚΙΝΟΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ JUDO 2012 ΧΑΛΚΙΝΟΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ,ΧΡΙΣΤΙΝ Α ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΟΥ ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛΑΦΡΩΝ ΒΑΡΩΝ

15 1. Εγκυκλοπαίδεια : Δομή 12 2. Wikipedia.org/wiki/ολυμπιακοί αγώνες 3. Google(εικόνες)

16 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛY ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ MAΣ:η Ka.Αντωνοπούλου και ο Κος. Αντωνακόπουλος Και πάνω απ’ όλα όλους εσάς για την προσοχή σας και τον χρόνο που διαθέσατε. ΟΜΑΔΑ: PTS 3

17


Κατέβασμα ppt "Project: Ο αθλητισμός στη ζωή μας Τι είναι Ολυμπιάδες; I. Ολυμπιάδες είναι αγώνες που γίνονταν κατά την αρχαιότητα στην Ολυμπία(291 φορές,από το 776π.Χ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google