Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

2 ΚΑΡΑΤΕ Σημαίνει "άδειο χέρι" και δεν χρησιμοποιούνται όπλα.
Χρησιμοποιείται για αυτοάμυνα αλλά και σαν τρόπος άσκησης.

3 Υπάρχουν πολλά είδη συστημάτων ή αλλιώς τρόποι. Κάθε σύστημα έχει το δικό του στόχο. Δίνουν περισσότερο βάρος στην αυτοάμυνα, τον αγώνα, την υγεία και την παράδοση.

4 ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ Ή ΤΖΟΥ ΤΖΟΥΤΣΟΥ
ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ Ή ΤΖΟΥ ΤΖΟΥΤΣΟΥ Είναι μία πολύπλευρη πολεμική τέχνη που επιτρέπει στον ασκούμενο να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση άμυνας ή επίθεσης και γενικά κοντινής μάχης. Χαρακτηρίζεται από φυσικές στάσεις και κινήσεις. Περιλαμβάνει γροθιές, λακτίσματα, κλειδώματα, ρίψεις αλλά και έλεγχο του αντιπάλου στο έδαφος αλλά και από όρθια θέση και μπορεί να περιλαμβάνει και όπλα, συνήθως μικρά (ξιφίδια, εγχειρίδια, κρυμμένες λεπίδες κτλ)

5 Προήλθε από την εξέλιξη των τεχνικών πάλης με όπλα
των Σάμουραϊ, στα πεδία των μαχών της Ιαπωνίας. Όταν δύο πολεμιστές Σάμουραϊ έρχονταν σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο, η χρήση των μακρών όπλων (δόρατα και μεγάλα ξίφη), γινόταν δύσκολη. Γι’ αυτό άρχισαν να χρησιμοποιούν μικρά όπλα.

6 ΑΙΚΙΝΤΟ Προέρχεται από το τζου τζούτσου.
Δημιουργήθηκε από τον Μοριχέϊ Ουεσίμπα στη δεκαετία του 1920. Το αϊκίντο είναι τεχνική άμυνας, που επιτρέπει στον αμυνόμενο να προφυλάξει τον εαυτό του χωρίς να τραυματίσει τον αντίπαλο. Βασίζεται περισσότερο στην εκμετάλλευση της αίσθησης ισορροπίας και της τεχνικής του αμυνόμενου παρά στη μυϊκή δύναμη, ενώ εκτός από σωματική αποτελεί και πνευματική άσκηση.

7 Γι’ αυτό και ονομάζεται η τέχνη της μη αντίστασης.
Συνδυάζει χτυπήματα, λαβες και εξάσκηση με όπλα. Στηρίζεται στις ρίψεις και τις ακινητοποιήσεις αλλά και που περιλαμβάνει τεχνικές αφοπλισμού ενάντια σε αντιπάλους οπλισμένους με ξύλινο ξίφος, ξύλινο ραβδί μήκους 1,20 μ.ή μαχαίρι Στην αποφυγή της επίθεσης με κίνηση του σώματος, στη διάσπαση της ισορροπίας του αντιπάλου και στον έλεγχό του, με ακινητοποιήσεις και/ή καθηλώσεις.

8 ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ Είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα. Στα Κορεάτικα Τάε σημαίνει "κλωτσάω και καταστρέφω με το πόδι", Κβον σημαίνει "χτυπάω με τη γροθιά" και Ντο σημαίνει "τέχνη". Άρα σημαίνει σημαίνει "Η τέχνη της κλωτσιάς και της γροθιάς".

9 Χαρακτηρίζεται απο θεαματικά λακτίσματα ψηλά και χαμηλά (μέχρι το ύψος της ζώνης, στο στομάχι και όχι χαμηλότερα). Βασική αρχή του είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση. Βασίζεται στις κλωτσιές και γι' αυτό είναι από τις ιδανικές πολεμικές τέχνες για όσους έχουν ευλυγισία και όχι δύναμη. Έχει πέντε αρχές. Τα δύο είδη είναι: το ITF (Διεθνούς Ομοσπονδίας) και WTF (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας).

10 ΝΙΝΤΖΟΥΤΣΟΥ Ή ΝΙΝΠΟ Το μυστικό είναι η στρατηγική, οι τακτικές που πρέπει να μάθει ασκούμενος και η ασυμβίβαστη μέθοδος στην οποία εξασκούνταν οι shinobi, γνωστοί και ως νίντζα. Αρχικά εξασκούνταν κρυφά αφού κανείς, εκτός απ’ τους νίντζα, δεν γνώριζε για την ανάπτυξη αυτής της τέχνης. Είναι ηλικίας 800 χρόνων. Ο θρύλος θέλει το ninjutsu ν΄ αναπτύσσεται από τους νίντζα σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν τις δύσκολες εποχές των πολιτικών.

11 Μέθοδοι: συγκέντρωση πληροφοριών και τεχνικές αποφυγής εντοπισμού, μεταμφίεση, απόδραση, κρυφτό, παρασκευή εκρηκτικών και δηλητήριου καθώς και τοξοβολία. Η συγκεκριμένη τέχνη περιλαμβάνει 18 ικανότητες εκπαίδευσης που αποτελούν τον οδηγό των αρχών πάνω στις οποίες βασίζεται η επιτυχία. Για να πετύχει κά ποιος σε όλα αυτά έπρεπε να αρχίσει την εκπαίδευση από μωρό.

12 ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΔΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google