Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Μονόπολη Σχεδιάστηκε από την αμερικανίδα οικονομολόγο Λάιζι Μάτζι, η οποία έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1904. Η αρχική ονομασία του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Μονόπολη Σχεδιάστηκε από την αμερικανίδα οικονομολόγο Λάιζι Μάτζι, η οποία έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1904. Η αρχική ονομασία του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Μονόπολη Σχεδιάστηκε από την αμερικανίδα οικονομολόγο Λάιζι Μάτζι, η οποία έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1904. Η αρχική ονομασία του ήταν «Το παιχνίδι του σπιτονοικοκύρη» και στόχος του να αποδείξει με απλό τρόπο πώς τα μισθώματα πλουτίζουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κάνουν φτωχότερους τους ενοικιαστές.

3 Αν και διασκεδαστικό, σ' αυτή την αρχική του μορφή το παιχνίδι δεν βγήκε στην παραγωγή πριν από το 1910 στις ΗΠΑ, ενώ στη Βρετανία κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα. Παράλληλα, διάφορες αυτοσχέδιες εκδοχές του άρχισαν να διαδίδονται και με το πέρασμα των χρόνων οι κανόνες άλλαξαν. Το παιχνίδι μετονομάστηκε σε «Monopoly Δημοπρασιών» και οι ονομασίες δρόμων και πάρκων προσαρμόστηκαν ανάλογα με την περιοχή όπου παιζόταν. Η ιστορία της Μονόπολης

4 Η πρώτη Μονόπολη Οι αδελφοί Πάρκερ από τη Μ. Βρετανία ήταν οι πρώτοι που κυκλοφόρησαν ευρέως τη Monopoly στην παγκόσμια αγορά. Η πρώτη εμφάνισή της στα ράφια των καταστημάτων έγινε στις 5 Νοεμβρίου του 1935.5 Νοεμβρίου  Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, το παιχνίδι ήταν πλέον γνωστό απλώς ως Monopoly. Μία εκδοχή - πολύ κοντά στη σημερινή- που παιζόταν τότε στη Φιλαδέλφεια, πωλήθηκε από τον Τσαρλς Ντάροου στους αδελφούς Πάρκερ, που αποφάσισαν να αγοράσουν τα δικαιώματα και απ' όλους όσοι είχαν κατοχυρώσει τη δική τους εμπορική εκδοχή του παιχνιδιού.

5 Το πιο δημοφιλές παιχνίδι Έναν αιώνα μετά την αρχική έμπνευση της Μάτζι, η Monopoly εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων επιτραπέζιων παιχνιδιών. Υπολογίζεται πως έως σήμερα έχει παιχτεί από 500 εκατομμύρια ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο, γεγονός που έχει καταγραφεί και ως ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες.βιβλίο Γκίνες

6  Η επίσημη μασκότ του παιχνιδιού είναι ο "Πλούσιος Θείος με τα Σακιά" (Rich Uncle Pennybags), ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στις κάρτες "Εντολής" και "Απόφασης" το 1936. Απ' το 1985, εμφανίζεται στο δεύτερο όμικρον "O" της λέξης Monopoly σαν μέρος του λογότυπου. Η Hasbro "ανέστησε" επίσημα τον χαρακτήρα ως Κύριο Monopoly (Mr. Monopoly) το 1998. 10 χρόνια αργότερα, άλλαξε για άλλη μια φορά εμφάνιση και βρέθηκε πίσω από το λογότυπο του παιχνιδιού.  Ο χαρακτήρας της Μασκότ είναι κατά κάποιον τρόπο βασισμένος στον Μόργκαν. Η Μασκότ

7  Περισσότερα από 275 εκατομμύρια παιχνίδια έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο, είναι διαθέσιμο σε 111 χώρες, σε 43 γλώσσες.* Το μεγαλύτερο παιχνίδι Monopoly στην ιστορία κράτησε για 70 ημέρες. Το ξέρατε αυτό !  Ο χαρακτήρας κλειδωμένος στην φυλακή ονομάζεται Jake the Jailbird.. Ο αξιωματικός Edgar Mallory τον έστειλε στη φυλακή.

8  Κάθε λίγα χρόνια, εθνικοί πρωταθλητές από όλο τον κόσμο συναντιούνται για το MONOPOLY World Championship- παγκόσμιο τουρνουά.Παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν ανακυρηχθεί από 10 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων: Ηνωμένες Πολιτείες, Ιρλανδία, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Ισπανία.  Το 2008, οπαδοί της MONOPOLY σε όλο τον κόσμο ενώθηκαν ώστε να θέσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για τον περισσότερο κόσμο που παίζει MONOPOLY ταυτόχρονα και με τον τρόπο αυτό να γιορτάσουν την κυκλοφορία της MONOPOLY Here & Now: The World edition.. Σχεδόν 3.000άνθρωποι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

9 Κάτι για το τέλος !!!


Κατέβασμα ppt "Η Μονόπολη Σχεδιάστηκε από την αμερικανίδα οικονομολόγο Λάιζι Μάτζι, η οποία έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1904. Η αρχική ονομασία του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google