Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Στίβος είναι ένα μέρος ισοπεδωμένο σταδίου, ή ιπποδρόμου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Στίβος είναι ένα μέρος ισοπεδωμένο σταδίου, ή ιπποδρόμου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Ο Στίβος είναι ένα μέρος ισοπεδωμένο σταδίου, ή ιπποδρόμου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων.

4 Το άλμα εις μήκος είναι ένα κλασικό αγώνισμα στίβου των Ολυμπιάδων. Πρόκειται για ένα από τα 12 αγωνίσματα του στίβου που βρίσκονται συνεχώς στο πρόγραμμα των αγώνων από την Ά Ολυμπιάδα του 1896 της Αθήνας.

5 Η σφαίρα είναι πολύ βαριά δηλαδή είναι 50 κιλά. Τη σφαίρα την βάζουμε στον ώμο, γυρνάμε και την πετάμε μακριά.

6 Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να πάρουν φόρα και να περάσουν πάνω από τον πήχη χωρίς να το ρίξουν κάτω. Το άλμα εις ύψος είναι ένα από τα αγωνίσματα του στίβου.

7 Το ρεκόρ στον άνδρα είναι 6,16 μέτρα. Επίσης στο άλμα επί κοντώ όπως τρέχεις θα πρέπει να το περάσεις. Το άλμα επί κοντώ είναι το αγαπημένο άθλημα της Ελληνίδας που βλέπετε στην εικόνα..

8 Η Δισκοβολία είναι το αγαπημένο άθλημα τον Αρχαίων Ελλήνων, γεγονός που φαίνεται στην τέχνη τους. Κατά την ελληνική παράδοση αυτός που εφηύρε τη Δισκοβολία ήταν ο Περσέας.

9 Ο Ακοντισμός είναι ένα από τα αγωνίσματα του στίβου, με μεγάλη ιστορία καθώς είναι γνωστό ήδη από τους αρχαίους χρόνους.

10 Η καλαθοσφαίριση προφέρεται μπάσκετμπολ ή πιο συχνά μπάσκετ. Είναι ένα ομαδικό άθλημα. Εμπνευστής και δημιουργός στον Καναδά, ήταν ένας καθηγητής της Φυσικής αγωγής το 1791.

11 Οι σκυταλοδρομίες εντάχθηκαν στα ολυμπιακά αγωνίσματα στίβου στην ολυμπιάδα του Λονδίνου το 1912.


Κατέβασμα ppt "Ο Στίβος είναι ένα μέρος ισοπεδωμένο σταδίου, ή ιπποδρόμου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google