Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΟΥΣΙΜΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΟΥΣΙΜΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΟΥΣΙΜΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ
ΚΟΜ 103 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Η πελάτισσα ό,τι ώρα και να έρθει στον χώρο μας, μας τιμάει με την παρουσία της και πρέπει πάντα να εισπράττει τον καλύτερό μας εαυτό 2. Όση ώρα βρίσκεται στο κομμωτήριο μπορεί να δει πράγματα που εμείς λόγω της καθημερινότητας μας δεν βλέπουμε.

3 Φροντίδα πελατών Μια επίσκεψη λοιπόν ξεκινάει από την υποδοχή. Ο πιο σημαντικός χώρος στο κομμωτήριο γιατί εκεί λαμβάνονται οι πρώτεσ πληροφορίες και δίνεται η πρώτη εξυπηρέτηση στον πελάτη. Μια σωστή υποδοχή πρέπει να ξέρετε ότι έχει τεράστια δύναμη στην καλή ψυχολογία της πελάτισσας και μπορεί να προετοιμάσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τη δεκτικότητα της. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε σε μια σωστή υποδοχή είναι να μπορούμε να έχουμε έναν άνθρωπο που θα υποδέχεται την πελάτισσα εάν όμως για οικονομικούς λόγους είναι αυτό αδύνατον και απαγορευτικό για την επιχείρηση μας, τότε θα πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει κάποιος από το προσωπικό να το κάνει.

4 Χώρος Υποδοχής Να θυμάστε ότι δεν είμαστε καφετέρια και απλά μπορούμε να της κάνουμε πιο ευχάριστη την ώρα της στον χώρο μας προσφέροντας της κάτι. Ίσως η πιο κατάλληλη πρόταση να είναι κάπως «Θα θέλατε να σας προσφέρουμε κάτι;» Εάν μας επισκέπτεται για πρώτη φορά τότε πρέπει να γίνουν και οι συστάσεις. Αφού λοιπόν περάσει πια η πελάτισσα στο χώρο μας και έχουμε φροντίσει να της βρούμε τη θέση που πρέπει να κάτσει, την ρωτάμε να της προσφέρουμε κάτι και την αφήνουμε ένα- δυο λεπτά να εξοικειωθεί με το χώρο και να χαλαρώσει. Ένα σημαντικό λάθος που κάνουν αρκετοί συνάδελφοί μου είναι να ρωτούν την πελάτισσα τι θα πιεί.

5 ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ Ξύπνιος και πρόθυμος
Τα σημεία που πρέπει να έχει υπόψη του ένας υπάλληλος υποδοχής και τα σημεία που πρέπει να αποφεύγει: ΠΡΕΠΕΙ Ξύπνιος και πρόθυμος Χαμογελαστός και φιλικός Μιλά στον πελάτη και να τον κοιτάζεις στα μάτια Δρα με επαγγελματικό τρόπο Συμπεριφέρεται με ευγένεια,διακριτικότητα Καθεται σωστά

6 ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Να μασά , να καπνίζει ή να πίνει
Να συνεχίζει να συνομιλά με άλλους ενώ απαντά στον πελάτη Να κάθεται λοξά Να απαντά με σπασμένες φράσεις, βαριεστημένα και αόριστα Να φαίνεται καταπονημένος και αδιάφορος

7

8 ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

9 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΩΤΗ/ΤΡΙΑΣ
ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ

10 ΚΑΝΟΝΕΣ ΗΘΙΚΗΣ Είμαστε πάντα ευγενικοί και φιλικοί.
Συμπεριφερόμαστε σε όλους τίμια και δίκαια. Σεβόμαστε τα αισθήματα και δηκαιώματα των άλλων ατόμων. Κρατάμε τις υποσχέσεις μας και εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας. Διατηρούμε ένα καλό όνομα και συμπεριφερόμαστε πάντα σωστά. Είμαστε πιστοί και αφοσιωμένοι στον εγοδότη, στον διευθυντή και στους και στους συνεργάτες μας. Ακολουθούμε τη σχτική με το επάγγελμα μας νομοθεσία. Να πιστεύουμε στο επάγγελμα της κομμωτικής και να το ασκούμε με ειλικρίνεια και πίστη.

11 ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Ποτέ μην μιλάτε για το πελάτη εκτός κομμωτηρίου στην οικογένεια ή φίλους. Ποτέ μην σχολιάζετε τους πελάτες μαζί με κάποιο άλλο πελάτη ή συνάδελφο. Ποτέ μην φωνάζετε ή μασάτε τσίχλα ή καπνίζετε μέσα στο κομμωτήριο. Αν θέλετε να μιλήσετε στον διευθυντή σχετικά με ένα πελάτη μιλήσετε στο γραφείο. Ποτέ δεν δίνονται / πληροφορίες που είναι καταχωρημένες στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

12 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ...

13 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ...


Κατέβασμα ppt "ΛΟΥΣΙΜΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google