Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παπαδάκη Ουρανία Μαρία Ε1 Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παπαδάκη Ουρανία Μαρία Ε1 Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Παπαδάκη Ουρανία Μαρία Ε1

3 Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωσταντίνος Παλαιολόγος από τον οθωμανικό στρατό, με αρχηγό τον σουλτάνο Μωάμεθ Β. Η πολιορκία κράτησε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαϊου 1453. Όταν τελικά η Κωσταντινούπολη και η Βυζαντινή αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει.

4  Στις 29 Μαιου ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση.  Η μεγάλη μπορμπάρδα πετούσε φλόγες για να κάψει τα τοίχη.  Οι Βυζαντινοί γέμισαν την ταφρο με νερό και έπνιξαν πολλούς πολιορκιτές.

5  Οι βυζαντινοί έριχναν όσους πολιορκητές προσπαθούσαν να ανεβούν με ανεμόσκαλεςστα τοίχη.Η ημέρα τελείωναι και η νίκη πήγεναι και πάλι στους βυζαντινούς.  Τότε όμως ο Ιουστινιάνης πληγώθηκε και αυτό τρόμαξε τους βυζαντινούς

6  Μία ομάδα γενιτσάρων μπήκε στην πόλη από μια μικρή αφύλακτη πύλη και άνοιξε μεγάλες τρύπες για να μπουν και οι υπόλιποι.  Οι πολιορκιμένοι άρχισαν να χτυπιούνται και να υποχορούν.  Στην πύλη του Ρωμανού πολέμισε γενναία ο αυτόκράτορας του Βυζαντίου Κωσταντίνος Παλαιολόγος ο οποίος ήταν και ο τελευτέος αυτοκράτορας το βυζαντίου.

7  Τελικά όμως η πόλη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών τούρκων.

8  ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ  Ένα μέρος της της μορμπάρδας  Μωάμεθ Κωσταντίνος Παλαιολόγος


Κατέβασμα ppt "Παπαδάκη Ουρανία Μαρία Ε1 Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google