Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τίτλος υλοποιημένης Θεματικής Ενότητας: Όλα τα παιδιά του Κόσμου Χρειάζονται Δασκάλους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τίτλος υλοποιημένης Θεματικής Ενότητας: Όλα τα παιδιά του Κόσμου Χρειάζονται Δασκάλους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τίτλος υλοποιημένης Θεματικής Ενότητας: Όλα τα παιδιά του Κόσμου Χρειάζονται Δασκάλους

2 Τίτλος Υλοποιημένης Δραστηριότητας: Το Σχολείο της Τζενέμπα.

3 Κύριοι Στόχοι Δραστηριότητας: Να συμμετέχουν σε συζητήσεις (παίρνουν το λόγο εκ περιτροπής και ενθαρρύνονται στην ανάπτυξη των ιδεών τους, αφού λάβουν υπόψη τους τι έχει προηγηθεί..) Να κατανοήσουν τη σημασία της γραφής ως μέσου επικοινωνίας και ανάπτυξης ιδεών.

4 Τι προηγήθηκε της δραστηριότητας: Παρακολουθήσαμε με τα παιδιά το cd με το υλικό της action aid. Μιλήσαμε για τις συνθήκες ζωής που επικρατούν στο χωριό της Τζενέμπα.

5 Ψάξαμε στον χάρτη να βρούμε τη Σιέρα Λεόνε απ΄ όπου μας στέλνει η Τζενέμπα την κάρτα.

6

7

8

9 Εκπαιδευτική Τεχνική που χρησιμοποιήθηκε αμέσως μετά: Καταιγισμός Ιδεών.

10 Ζητήθηκε από τα παιδιά να εκφράσουν αυθόρμητα τις ιδέες τους σχετικά με το : Τι προβλήματα νομίζετε ότι μπορεί να έχουν οι μαθητές αυτού του σχολείου.

11 Όλες οι ιδέες καταγράφονται αρχικά χωρίς σχολιασμό και κατόπιν ακολουθεί συζήτηση. Προκύπτουν σχόλια όπως: -Το σχολείο αυτό δεν έχει σκεπή και θα βρέχονται. -Η τάξη τους δεν έχει παιχνίδια. -Χωρίς δάσκαλο δε θα μάθουν γράμματα και δε θα μπορέσουν να έχουν μία δουλειά όταν μεγαλώσουν. -Αν το σχολείο είναι μακριά από το σπίτι, θα κουράζονται και δε θα πηγαίνουν. -Δεν έχουν κάλτσες και παπούτσια και δε θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο κλπ.

12 Τί ακολούθησε: Σε κάθε παιδί δόθηκε κενή κάρτα, όπου θα μπορούσε να ζωγραφίσει ή να γράψει ένα μήνυμα στην Τζενέμπα και στους συμμαθητές της.

13

14

15


Κατέβασμα ppt "Τίτλος υλοποιημένης Θεματικής Ενότητας: Όλα τα παιδιά του Κόσμου Χρειάζονται Δασκάλους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google