Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ατομική Εργασία :Κάπνισμα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ατομική Εργασία :Κάπνισμα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
Εργασία στην Οικιακή Οικονομία . Όνομα : Μαρία Τουρνά Τάξη :Α2

2 Ο  καπνός των τσιγάρων περιέχει περίπου 4700 επικίνδυνες ουσίες, όπως μονοξείδιο του άνθρακα, πίσσα, νικοτίνη κ.ά., που καθιστούν το κάπνισμα επικίνδυνο. Το κάπνισμα προκαλεί: βρογχίτιδα καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια πρόωρο θάνατο του εμβρύου ελλιποβαρή νεογνά από καπνίστριες μητέρες συχνότερες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος πεπτικό έλκος διάφορες μορφές καρκίνου, όπως καρκίνο του οισοφάγου, του στόματος, του πνεύμονα. κιτρινισμένα δόντια και ρυτίδωση του δέρματος.

3 Το τσιγάρο περιέχει τα παρακάτω :
Η νικοτίνη είναι ναρκωτικό .Επιδρά στον εγκέφαλο και γενικά στο νευρικό σύστημα. Για τον λόγο αυτό οι καπνιστές εθίζονται και δυσκολεύονται να σταματήσουν το κάπνισμα. Η νικοτίνη προκαλεί αύξηση του καρδιακού παλμού και στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Έτσι, μπορεί να προκληθούν καρδιαγγειακά νοσήματα. Η πίσσα συσσωρεύεται στους πνεύμονες όταν κρυώνει ο καπνός. Περιέχει περισσότερες από χημικές ουσίες, ορισμένες από τις οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν καρκίνο. Η πίσσα προκαλεί ερεθισμό και στένωση της αεροφόρου οδού. Προκαλεί τον χαρακτηριστικό βήχα του καπνιστή, τον λεγόμενο τσιγαρόβηχα.

4 Μία σοβαρή αρρώστια που την προκαλεί το κάπνισμα είναι ο καρκίνος του πνεύμονα

5

6 Ο καπνιστής και ο μη καπνιστής
Ο καπνιστής: Επιβαρύνει την υγεία του και τη δημόσια υγεία. Μειώνει την πνευματική και σωματική του απόδοση στην εργασία. Ξοδεύει χρήματα. Ή μυρωδιά του τσιγάρου

7 ‘’Χρήματα + Τσιγάρο’’

8 Κερδίζει υγεία και μακροζωία.
Ο μη καπνιστής: Κερδίζει υγεία και μακροζωία. Χαίρεται το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Απολαμβάνει την άθληση και την άσκηση. Αυξάνει το εισόδημά του. Δεν μυρίζει τσιγάρο όπως τους καπνιστές Όταν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα θα κερδίσει τα παραπάνω

9 Τριτογενές Κάπνισμα Η υγεία των καπνιστών δεν απειλείται μόνον από το παθητικό κάπνισμα. Πρόσφατα, στην ιατρική ορολογία αναφέρεται, εκτός από το παθητικό κάπνισμα, το τριτογενές κάπνισμα ή «κάπνισμα από τρίτο χέρι». Από το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, διαπιστώθηκε ότι, στα ρούχα ή στα μαλλιά των καπνιστών, στις μαλακές επιφάνειες των επίπλων και σε άλλους εσωτερικούς χώρους, μπορεί να παραμείνουν τοξικές ουσίες του καπνού για ώρες ή και μέρες μετά το σβήσιμο του τσιγάρου. Όσο δε πιο περιορισμένος είναι ο χώρος, όπως τα μικρά δωμάτια ή το εσωτερικό των αυτοκινήτων, τόσο πιο έντονο είναι το φαινόμενο αυτό.

10

11 Παθητικό Κάπνισμα Το παθητικό κάπνισμα θεωρείται σήμερα η τρίτη προβλέψιμη αιτία θνησιμότητας. «Ο εισπνεόμενος και εμπνεόμενος από τους καπνιστές καπνός (καπνός κεντρικής ροής) και κυρίως ο καπνός που εξέρχεται από την άκρη του τσιγάρου μεταξύ δύο εισπνοών (καπνός περιφερικής ροής), έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και των μη καπνιστών. Μόλις το 26% των προϊόντων και υποπροϊόντων καπνού μένει μέσα στο τσιγάρο (φίλτρο), το 28% εισπνέεται από τον καπνιστή και το 46% σκορπίζεται στον αέρα. Περισσότερες από 50 καρκινογόνες ουσίες έχουν ταυτοποιηθεί στον καπνό του τσιγάρου που απελευθερώνεται στον αέρα.

12 Τέλος , ένα ή περισσότερα μέλη της οικογένειας καπνίζει/ουν στο σπίτι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει καθαρός αέρας , ώστε να φεύγει η απαίσια μυρωδιά του τσιγάρου . Δεν ξεχνάμε όμως ότι όπως και τα ρούχα των καπνιστών μυρίζουν έτσι και η μυρωδιά του τσιγάρου θα μυρίζει σε όλο το σπίτι . Επομένως , δεν ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ για το καλό το δικό μας αλλά και για τους συνανθρώπους μας .

13 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣαΣ 
Πηγές Το βιβλίο της Οικιακής Οικονομίας Το βιβλίο της Βιολογίας Το Google για τις εικόνες ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣαΣ 


Κατέβασμα ppt "Ατομική Εργασία :Κάπνισμα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google