Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές χορδές απέχουν περίπου ένα εκατοστό η μια από την άλλη. Όταν μιλάμε ή τραγουδάμε,οι φωνητικές χορδές τεντώνονται, πλησιάζουν η μια την άλλη και σχηματίζουν τη φωνητική σχισμή. Ο αέρας που βγαίνει από τη φωνητική σχισμή αναγκάζει τις φωνητικές χορδές να ταλαντώνονται. Έτσι παράγεται ένας ήχος που για να γίνει ομιλία χρειάζεται τη βοήθεια του φάρυγγα, της στοματικής και ρινικής κοιλότητας, της γλώσσας, των δοντιών και των χειλιών. Μ’ αυτό τον τρόπο μιλάμε.

2 Παρατήρησε τώρα πώς γίνεται η κίνηση της γλώσσας κατά την προφορά των γραμμάτων τ και γ

3 Προσέξτε τη γλώσσα καθώς κινείται κατά την προφορά των γραμμάτων τ και λ

4 Τα όργανα λοιπόν που συμμετέχουν στη παραγωγή του ήχου είναι τα παρακάτω:
Λάρυγγας Φωνητικές χορδές (φωνητική σχισμή) Ουρανίσκος Στοματική κοιλότητα (γλώσσα, δόντια, χείλια) Ρινική κοιλότητα

5 Στην παρακάτω εικόνα παριστάνονται ο λάρυγγας και η τραχεία


Κατέβασμα ppt "Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google