Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΟΥΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΟΥΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΟΥΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ2

2 ΕΒΕΡΕΣΤ To όρος Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλαΐων και η κορυφή του το υψηλότερο σημείο της Γης σε υψόμετρο μέτρων. Βρίσκεται μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ, σε γεωγραφικές συντεταγμενες28ο Β, 87ο Α.Τα μέτρα είναι στα δύο τρίτα περίποτου ύψους της τροπόσφαιρας.Οι τοσοι δυνατοί άνεμοι και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την ανάπτυξη χλωρίδας ή πανίδας στις ανώτερες πλαγιες

3 ΛΕΥΚΟ ΟΡΟΣ Το Λευκό Όρος είναι μεγάλος ορεινός όγκος των Δυτικών Άλπεων. Περιλαμβάνει την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης με ύψος μ. Η κορυφή βρίσκεται στο γαλλικό έδαφος, ενώ ολόκληρο το όρος βρίσκεται στα σύνορα 3 κρατών: της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας. Έχει προσανατολισμό από ΝΔ. προς ΒΑ. και χωρίζεται από βαθιές και απότομες χαράδρες. Την κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή του όρους αποτελεί ο τουρισμός

4 ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ Το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος μέτρα. Βρίσκεται στην Βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Αποτελεί μεμονωμένο ηφαιστειογενή ορεινό όγκο με δύο κορυφές από τις οποίες η κορυφή Κίμπο (5895 μ.) είναι η υψηλότερη της Αφρικής, που συνδέεται με αυχένα με τη δεύτερη τη Μαβένσι (5.355 μ.).

5 ΜΑΚ ΚΙΝΛΕΙ Μακ Κίνλεϊ ειναι οροσειρά (6.194 μ.) της Αλάσκας, στην οποία βρίσκεται η ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής. Η περιοχή έχει σχεδόν πολικό κλίμα και περιβάλλεται από απέραντους παγετώνες οι οποίοι κατατάσσονται ανάμεσα στους σημαντικότερους του κόσμου. Η οροσειρά ήταν γνωστή στους ιθαγενείς με την ονομασία Ντενάλι (Denali = η ψηλή) και έλαβε τη σημερινή της ονομασία από τον Αμερικανό πρόεδρο Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ (βλ. λ.) το Η πρώτη διείσδυση ανθρώπων στην περιοχή πραγματοποιήθηκε το 1910, όταν έφτασαν στη βόρεια κορυφή της μερικοί χρυσοθήρες.

6 ΑΚΟΝΚΑΓΚΟΥΑ Ακονκάγκουα (. Κορυφή (6.959 μ.) της οροσειράς των Άνδεων της Νότιας Αμερικής. Πρόκειται για την πιο ψηλή κορυφή του δυτικού ημισφαιρίου. Βρίσκεται στην επαρχία Μεντόζα της Αργεντινής, κοντά στα σύνορα με τη Χιλή, λίγο βορειότερα από τον ποταμό Ρίο ντέλα Κουέβας. Οι πλαγιές της πάνω από τα μ. καλύπτονται από αιώνια χιόνια· στη νότια πλευρά, όπου βρίσκονται και οι πηγές του ομώνυμου ποταμού (190 χλμ.) που εκβάλλει στον Ειρηνικό, υπάρχουν πολλοί παγετώνες και χιονοστιβάδες.

7 ΠΗΓΕΣ GOOGLE IMAGES WIKIREDIA ΥΓΕΙΑ ONLINE

8 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΒΟΥΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google