Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ

2 Ο ΟΛΥΜΠΟΣ Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο,γιατί εκεί κατοικούσαν οι 12 θεοί του Ολύμπου.Βρίσκεται στην Μακεδονία.

3 Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, με υψόμετρο 2.637 μέτρα. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και το δυτικό του νομού Γρεβενών.

4 O ΒΟΡΑΣ Ο Βόρας (ή Καϊμακτσαλάν) είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας έως τα όρια με το νομό Φλώρινας.

5 Η ΓΚΙΩΝΑ Η Γκιώνα είναι το υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας, τοποθετημένο στην Φωκίδα ανάμεσα στον Παρνασσό και τα Βαρδούσια. Η Γκιώνα είναι το υψηλότερο βουνό νότια του Ολύμπου και το πέμπτο συνολικά στην Ελλάδα.

6 Ο ΓΡΑΜΜΟΣ Ο Γράμμος είναι το τέταρτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο,τον Σμόλικα και τον Βόρα, με την υψηλότερη κορυφή του να φτάνει σε υψόμετρο 2.520 μέτρα.

7 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Ο Παρνασσός είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας, που εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Έχει μέγιστο ύψος 2.457 μέτρα και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας.

8 ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ Τα Λευκά Όρη είναι στην δυτική Κρήτη. Καταλαμβάνουν μια έκταση μήκους 50 και πλάτους 25 χιλιομέτρων και ουσιαστικά το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Χανίων.

9 ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Ο Ψηλορείτης είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης με 2456 μ. ύψος. Η πρόσβαση στις κορυφές γίνεται από αρκετά μονοπάτια.

10 ΤΑΥΓΕΤΟΣ Ο Ταΰγετος ή Πενταδάκτυλος, είναι η υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, εκτεινόμενη μεταξύ των λεκανών Μεγαλόπολης - Ευρώτα και Μεσσηνίας. Η κορυφή του έχει ύψος 2.407 μέτρα.

11 ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ Τα Βαρδούσια είναι σύμπλεγμα βουνών που περιλαμβάνει το νοτιότερο άκρο της Πίνδου στη Στερεά Ελλάδα. Υψώνεται στα βορειοδυτικά της Φωκίδας, με ένα μικρό τμήμα του όρους να επεκτείνεται και στη Φθιώτιδα

12 ΤΥΜΦΗ Η Τύμφη είναι 2497μ. και βουνό της Ηπείρου στην επαρχία του Ζαγορίου, λεγόμενο κοινώς «Γκαμήλα» ή και «Βουνά του Παπίγκου».

13 Τα Αθαμανικά όρη ή Τζουμέρκα είναι μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδος, που ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου. ΑΘΑΜΑΝΙΚΑ ΟΡΗ

14 ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ.


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google