Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός αποτελεί υποχρέωση της επισιτιστικής επιχείρησης  Παράλληλα δίνει τη θετική εικόνα στον πελάτη όχι μόνο για την καλή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός αποτελεί υποχρέωση της επισιτιστικής επιχείρησης  Παράλληλα δίνει τη θετική εικόνα στον πελάτη όχι μόνο για την καλή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός αποτελεί υποχρέωση της επισιτιστικής επιχείρησης  Παράλληλα δίνει τη θετική εικόνα στον πελάτη όχι μόνο για την καλή κατάσταση των χώρων, των επίπλων, των λινών και των σκευών που εξυπηρετείται, αλλά παραλληλίζει την εικόνα που βλέπει στην τραπεζαρία με το της κουζίνας  Εφόσον το περιβάλλον του εστιατορίου είναι καθαρό, τότε ο πελάτης θεωρεί ότι και ο χώρος της κουζίνας είναι καθαρός, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει καμία οπτική επαφή

3  Για τον καθαρισμό των χώρων του εστιατορίου επειδή υπάρχει η καθημερινή λειτουργία και οι ώρες εργασίας για την Mise un Place, το σερβίρισμα κλπ είναι πολλές και κουραστικές, ο καθαρισμός ανατίθεται σε ειδικά συνεργεία καθαρισμού σε ώρες μη λειτουργίας του εστιατορίου  Σε ότι αφορά τα τραπέζια απαιτείται μεγάλη προσοχή στις επιφάνειες, κυρίως σε ότι αφορά την πρόκληση γρατζουνιών, είτε από τους πελάτες, είτε από τα σκεύη κλπ  Για αυτό το λόγο καλό είναι να τοποθετούμε το μολοτόν

4  Στην περίπτωση που έχουμε γυάλινες επιφάνειες, αποφεύγουμε την άμεση επαφή οποιουδήποτε σκεύους με το γυαλί  Τα μαχαιροπίρουνα και τα πορσελάνινα σκεύη σε προκαλούν με τις μετακινήσεις τους γρατζουνιές, ενώ τα ποτήρια ανεξαρτήτως ποτού θα πρέπει να τοποθετούνται πάνω σε Sous Verres διότι υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μόνιμα στίματα τα οποία δεν καθαρίζουν  Το βετέξ είναι συνηθισμένος τρόπος καθαρίσματος αλλά χρειάζεται προσοχή

5

6 Για το γυάλισμα των σκευών χρειαζόμαστε :  Ποτηρόπανα  Σαμπανιέρα ή άλλο σκεύος με ζεστό νερό  Δίσκος με δισκόπανο

7 Διαδικασία : 1. Βουτάμε τα σκεύη στο ζεστό νερό 2. Παίρνουμε μερικά και τα βάζουμε στην πετσέτα 3. Σκουπίζουμε τα σκεύη 4. Τα γυαλισμένα σκεύη τοποθετούνται στο δίσκο και μεταφέρονται για φύλαξη στα πάσα ή για στρώσιμο τραπεζιών

8 Για το γυάλισμα χρειαζόμαστε :  Ποτηρόπανα  Σαμπανιέρα ή άλλο σκεύος με ζεστό νερό  Δίσκος με δισκόπανο

9 Διαδικασία :  Βάζουμε το ποτήρι πάνω από τη σαμπανιέρα που έχει ατμό  Σκουπίζουμε το ποτήρι  Ελέγχουμε την καθαριότητα του ποτηριού  Τοποθετούμε ανάποδα τα ποτήρια στο δίσκο με καθαρό ποτηρόπανο  Φυλάσσονται σε βιτρίνες ή τοποθετούνται ανάποδα στα τραπέζια

10  Σε ότι αφορά το σύνολο των λινών στο εστιατόριο είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός τους αμέσως μετά τη χρήση τους από τους πελάτες  Γενικά ως υφάσματα ακολουθούντα οι κανόνες πλυσίματος των ρούχων δηλαδή αν έχουμε λινά με σκούρα κυρίως χρώματα τότε τα πλένουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες για να μην ξεβάψουν και πάντοτε ξεχωριστά από τα λευκά  Καλό θα είναι τα πλυντήρια να έχουν και σύστημα αποστράγγισης


Κατέβασμα ppt " Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός αποτελεί υποχρέωση της επισιτιστικής επιχείρησης  Παράλληλα δίνει τη θετική εικόνα στον πελάτη όχι μόνο για την καλή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google