Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας) Εποχή του Χαλκού Σήμερα (Παρόν- Τώρα) Άλλες εποχές Πώς και γιατί μετακινούμαστε;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας) Εποχή του Χαλκού Σήμερα (Παρόν- Τώρα) Άλλες εποχές Πώς και γιατί μετακινούμαστε;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας) Εποχή του Χαλκού Σήμερα (Παρόν- Τώρα) Άλλες εποχές Πώς και γιατί μετακινούμαστε; Οι εικόνες των διαφανειών προέρχονται από: Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων (2000) Ο άνθρωπος και η Ιστορία του: «Από το λίθο στον πηλό», «Από τον πηλό στο μέταλλο». Λευκωσία: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

2 Παλαιολιθική Εποχή Για ποιο λόγο μετακινούνται οι άνθρωποι ; Αύριο θα πρέπει να φύγουμε από αυτό το μέρος για να βρούμε τροφή. Ναι δεν υπάρχουν άλλοι καρποί σε αυτή την περιοχή. Πρέπει να πάμε κάπου που θα προστατευόμαστε από το κρύο Ελπίζω να μην έρθουν πάλι κάποιοι να μας διώξουν όπως έγινε στο προηγούμενο μέρος που μέναμε.

3 Παλαιολιθική Εποχή Πώς μετακινούνται οι άνθρωποι;

4 Αύριο θα πρέπει να φύγουμε και από αυτό το μέρος. Παλαιολιθική Εποχή: Πού μένουν; Σε μερικές μέρες θα πρέπει να μετακινηθούμε και πάλι.

5 Πολύ καλό αυτό το μέρος που ήρθαμε να κτίσουμε το χωριό μας Ναι, έχει όλα όσα χρειαζόμαστε. Πατέρα, γιατί έπρεπε να φύγουμε από το παλιό μας χωριό; Γιατί μας είχε επιτεθεί μια άλλη ομάδα και έπρεπε να φύγουμε για να σωθούμε Νεολιθική Εποχή: Γιατί μετακινούνται οι άνθρωποι;

6 Νεολιθική Εποχή: Πώς μετακινούνται οι άνθρωποι;

7 Νεολιθική Εποχή: Πού φτιάχνουν τα χωριά τους; Καλά κάναμε που κτίσαμε σε αυτό το λόφο. Έτσι θα δούμε από μακριά κάποιον που θέλει να μας επιτεθεί. Και το δάσος είναι κοντά για να κυνηγούμε. Αυτή η πεδιάδα είναι πολύ εύφορη και αυτό είναι καλό για τα φυτά μας. Ευτυχώς το ποτάμι είναι κοντά.

8 Νεολιθική Εποχή: Πώς είναι τα σπίτια τους;

9 Εποχή του Χαλκού Γιατί μετακινούνται οι άνθρωποι; Ναι είναι κοντά στη θάλασσα και έχει ό,τι χρειαζόμαστε Καλά κάναμε και ήρθαμε να φτιάξουμε εδώ την πόλη μας. Αναγκάστηκα με την οικογένεια μου να έρθουμε σε αυτή την πόλη γιατί το χωριό που ζούσαμε καταστράφηκε από κάποιους που μας επιτέθηκαν Αύριο ξεκινούμε μεγάλο ταξίδι. Θα πρέπει να πάμε στην Αίγυπτο να πουλήσουμε χαλκό.

10 Εποχή του χαλκού Πώς μετακινούνται οι άνθρωποι;

11 Εποχή του Χαλκού Πού φτιάχνουν τα χωριά και τις πόλεις τους; Εδώ κοντά υπάρχει δάσος για να κυνηγούμε ζώα. Χτίσαμε εδώ την πόλη μας γιατί έχουμε κοντά το ποτάμι Είμαστε κοντά στη θάλασσα για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με τα πλοία μας. Εδώ κοντά έχει αρκετό χαλκό. Εδώ υπάρχει μια πεδιάδα και η γη είναι καλή για να καλλιεργήσουμε τα φυτά μας.

12 Εποχή του Χαλκού Πώς είναι τα σπίτια τους;

13 Πηγές εικόνων Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων (2000) Ο άνθρωπος και η Ιστορία του: Από το λίθο στον πηλό. Λευκωσία: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. (διαφάνειες 2- 8, 10) Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων (2000) Ο άνθρωπος και η Ιστορία του: Από τον πηλό στο μέταλλο. Λευκωσία: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. (διαφάνειες 9- 12)


Κατέβασμα ppt "Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας) Εποχή του Χαλκού Σήμερα (Παρόν- Τώρα) Άλλες εποχές Πώς και γιατί μετακινούμαστε;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google