Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Σε μια έρευνα επεξεργαζόμαστε τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ (data) και παράγουμε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (information). Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι συσκευές κατασκευασμένες από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα, και χρησιμοποιούνται για να επεξεργάζονται πληροφορίες.

2 TO ΥΛΙΚΟ (HARDWARE) TOY H/Y
Τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη ενός υπολογιστή ονομάζονται ΥΛΙΚΟ. Xωρίζεται στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (περιέχει την Κεντρική μνήμη και την Κεντρική μονάδα επεξεργασίας CPU), στις ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (πληκτρολόγιο, ποντίκι, σαρωτής, μικρόφωνο) και στις ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΞΟΔΟΥ (οθόνη, εκτυπωτής, ηχεία).

3 ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (SOFTWARE) TOY Η/Υ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Το σύνολο των προγραμμάτων δηλαδή των εντολών που εκτελεί ένας υπολογιστής ονομάζεται ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ. Χωρίζεται στο ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ και στο ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (όλα τα προγράμματα που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο υπολογιστής). Για να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν όλα αυτά τα προγράμματα είναι απαραίτητο το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Windows, Linux, MacOS, Unix, MS-DOS).

4 ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (SOFTWARE) TOY Η/Υ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ αποτελείται από διάφορα προγράμματα που λειτουργεί ο χρήστης. Τα προγράμματα αυτά είναι η Ζωγραφική και Δημιουργία σχεδίων, η Επεξεργασία Φωτογραφιών και εικόνων, η Επεξεργασία κειμένου, η Παρουσίαση, η Ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, η Διαχείριση προσωπικών πληροφοριών, Παιχνίδια, Αντιϊικά (Antivirus) κλπ.

5 Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Η μνήμη του υπολογιστή αποτελείται από την ΚΥΡΙΑ ΜΝΗΜΗ (η οποία περιέχει την μνήμη RAM στην οποία αποθηκεύονται προσωρινά τα δεδομένα και οι εντολές) και τα ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, στα οποία αποθηκεύουμε τις πληροφορίες (σκληρός δίσκος, CD-ROM, DVD-ROM, δισκέτα, μνήμη-φλας).

6 ΕΙΔΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Υπάρχουν πολλά είδη υπολογιστών: Οι ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (Supercomputers) που χρησιμοποιούνται από τα ερευνητικά κέντρα κλπ. Τα ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (Mainframes) που χρησιμοποιούνται από τράπεζες, βιομηχανίες κλπ). Οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (Personal Pc), οι ΦΟΡΗΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (Laptops, Notebooks) και οι ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΑΛΑΜΗΣ (Palmtops), οι οποίοι χρησιμοποιούνται στο σπίτι ή στην εργασία.

7 ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Η/Υ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΝΝΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ Α’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α1 ΜΑΘΗΜΑ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Κατέβασμα ppt "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google