Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΥΛΙΚΟ & ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΥΛΙΚΟ & ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΥΛΙΚΟ & ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Λάμπρου Ελένη & Λημναίου Αθηνά

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΥΛΙΚΟ (Hardware)
Το υλικό του υπολογιστή αποτελείται από τις Συσκευές Εξόδου και Εισόδου. Ακόμα η Κεντρική Μονάδα και οι Μονάδες αποθηκευτικών μέσων βρίσκονται μέσα στο Υλικό. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (Software) Το λογισμικό του υπολογιστή διακρίνεται σε Λογισμικό Εφαρμογών και Λογισμικό συστήματος. Οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούνται από προγράμματα που είναι χρήσιμα για τη λειτουργία του υπολογιστή αλλά και για τις ανάγκες του χρήστη.

3 Υπολογιστές Φορητός υπολογιστής (laptop) Επιτραπέζιος υπολογιστής

4 ΠΟΝΤΙΚΙ Το ποντίκι (mouse) είναι συσκευή εισόδου που χρησιμοποιείται στουςηλεκτρονικούς υπολογιστές (Η/Υ).[1] Το όνομα του προέρχεται από το χαρακτηριστικό σχήμα των πρώτων συσκευών του είδους, που θυμίζει το μικρό θηλαστικό. Σε γραφικές διεπιφάνειες χρήστη (GUI), η κίνηση του ποντικιού αντιστοιχεί σε παρόμοια κίνηση ενός ίχνους ή αλλιώς κέρσορα στην οθόνη του υπολογιστή.

5 ΟΘΟΝΗ Η οθόνη του υπολογιστή (αγγλικά: μόνιτορ) είναι μια ηλεκτρική συσκευή που απεικονίζει εικόνες δημιουργημένες από υπολογιστές. Οι περισσότερες σύγχρονες οθόνες αποτελούνται από μια οθόνη υγρών κρυστάλλων, ενώ οι παλιότερες οθόνες βασίζονταν σε καθοδικό σωλήνα. Η οθόνη περιλαμβάνει την συσκευή απεικόνισης, καθώς και απλά ηλεκτρονικά κυκλώματα για να παράγει και να διαμορφώνει την εικόνα από το ηλεκτρικό σήμα που στέλνεται από την πηγή, και ένα συνήθως πλαστικό κάλυμμα. Στον υπολογιστή, υπάρχει κύκλωμα γραφικών (συχνά σε μορφήκάρτας οθόνης), το οποίο παράγει οπτικό σήμα σε μορφή συμβατή με την οθόνη.

6 ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ Το πληκτρολόγιο είναι μία συσκευή εισόδου του υπολογιστή.
Το πληκτρολόγιο είναι μία συσκευή εισόδου του υπολογιστή. Η βασική λειτουργία του πληκτρολογίου είναι η εισαγωγή χαρακτήρων (κειμένου) στον υπολογιστή. Επιπλέον, περιλαμβάνει αρκετά ακόμαπλήκτρα που βοηθούν στην ευκολότερη πλοήγηση στον υπολογιστή. Υπάρχουν πληκτρολόγια που συνδέονται με καλώδιο με βύσμα τύπου PS2, σε θύρα USB αλλά και πληκτρολόγια ασύρματης σύνδεσης.

7 ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ Ο εκτυπωτής (printer) είναι συσκευή εξόδου ενός υπολογιστικού συστήματος, η οποία εχει ως σκοπό την μόνιμη αποτύπωση (εκτύπωση) των πληροφοριών που έχουν δημιουργηθεί από τη χρήση λογισμικού, σε ένα φυσικό μέσο (συνήθως, αλλά όχι μόνο, χαρτί).

8 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Με τον όρο λογισμικό υπολογιστών, ή λογισμικό (software), ορίζεται η συλλογή από προγράμματα υπολογιστών, διαδικασίες και οδηγίες χρήσης που εκτελούν ορισμένες εργασίες σε ένα υπολογιστικό σύστημα. [1] Ο όρος περιλαμβάνει: το Λογισμικό εφαρμογών, όπως οι επεξεργαστές κειμένου, που εκτελούν παραγωγικές εργασίες για τους χρήστες, το Λογισμικό συστήματος, όπως τα λειτουργικά συστήματα, που παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες του υλικού στο λογισμικό εφαρμογών, το Ενδιάμεσο λογισμικό (middleware), που ελέγχει και συντονίζει τακατανεμημένα συστήματα, και το Υλικολογισμικό που προγραμματίζει σε χαμηλό επίπεδο το υλικό ενός υπολογιστή ή τα περιφερειακά του. Το λογισμικό περιλαμβάνει ιστότοπους, προγράμματα, βιντεοπαιχνίδια κ.α. που έχουν αναπτυχθεί σε μια γλώσσα προγραμματισμού όπως η C, η C++ κ.α. Είναι κωδικοποιημένο με συγκεκριμένο τρόπο, με τη βοήθεια ενός δυαδικού ψηφιακού συστήματος, ώστε να είναι "κατανοητό" από το υλικό. Ο όρος "Λογισμικό" χρησιμοποιείται μερικές φορές και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για να περιγράψει κάτι το οποίο δεν είναι υλικό, αλλά χρησιμοποιείται με το υλικό, όπως ταινίες, δίσκοι μουσικής και CD. [2]

9 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Το υλικό και το λογισμικό του υπολογιστή είναι βασικά στοιχεία για τη λειτουργία του υπολογιστή. Με το υλικό μπορούμε να εισάγουμε και να εξάγουμε αυτό που ζητάμε, ενώ το λογισμικό μας βοηθάει στην αναζήτηση πληροφοριών.


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΥΛΙΚΟ & ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google