Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Τι θα θέλαμε να έχει η τάξη μας που θα βοηθούσε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Τι θα θέλαμε να έχει η τάξη μας που θα βοηθούσε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Τι θα θέλαμε να έχει η τάξη μας που θα βοηθούσε την εκπαιδευτική διαδικασία, ποιές οι χρήσεις για καθένα από αυτά και ποιοι οι τρόποι ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία; Ποιό το κόστος αυτού του εξοπλισμού ;Είναι υλοποιήσιμο στα πλαίσια του σχολείου; Η χρήση Τ.Π.Ε. προάγει τη διαδικασία μάθησης; (απαντήσεις μέσα από ερωτηματολόγια) Συμπεράσματα Β ιβλιογραφία

4 Οι Σχολικές τάξεις εκτός των εργαστηρίων δεν είναι εξοπλισμένες με Νέες Τεχνολογίες

5 Βιντεοπροβολέας (προτζέκτορας) είναι μια συσκευή που λαμβάνει σήμα βίντεο και το προβάλει σε μια απόσταση πάνω σε μια επιφάνεια μέσω ενός συστήματος φακών. Μπορούν να συνδυαστούν με τον διαδραστικό πίνακα. Φορητός Υπολογιστής (Laptop Computer/Notebook) είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μικρού μεγέθους και βάρους με εύκολη μεταφερσιμότητα, διαθέτοντας ενεργειακή αυτονομία. Διαδραστικός πίνακας είναι μία λευκή επιφάνεια άφης στο μέγεθος ενός παραδοσιακού μαυροπίνακα ή ενός λευκού πίνακα με μαρκαδόρο. Τablets είναι ένας υπολογιστής που αναπτύχθηκε από την Apple (ipad) βασισμένος στην οθόνη αφής.

6 Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος των φορητών Η/Υ ξεκινούν από 350€ με οθόνες 13’’ ενώ για 15” από 500€. Οι τιμές για τους διαδραστικούς πίνακες αρχίζουν από 600€ ενώ μπορεί να καταλήξουν και στα 2000€. Οι τιμές για τους βιντεοπροβολείς ξεκινούν από τα 400€, ενώ το κόστος για ταμπλέτες (ipad,Samsung pad κ.ά) από τα 250€ ανάλογα με την διαγώνιο της οθόνης και μπορεί να καταλήξουν και στα 750€

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Οι τάξεις μας δεν διαθέτουν οπτικοακουστικά μέσα. Θα θέλαμε να έχουν Η/Υ σε κάθε μαθητή, Η/Υ+ βιντεοπροβολέα, και διαδραστικό πίνακα. Μαθαίνω πιο εύκολα με την χρήση Ν. Τεχνολογιών. Οι μαθητές θέλουν αλλαγή στην τάξη με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών. Όλοι οι μαθητές έχουν Η/Υ και internet. Εκμεταλλευτείτε το. Το ίδιο και οι καθηγητές. Είναι πιο ευχάριστη η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία. Ολοένα και περισσότερα παιδιά θα ενδιαφέρονται για τα μαθήματα του σχολείου και δεν θα τα αγνοούν.

30 ΕΚΦΕ Αγρινίου, Απολογισμός ψηφιακής τάξης, Αγρίνιο 2009. www.smartedu.gr digitalschool.minedu.gov/gr (ψηφιακό σχολείο) www.pi-schools.gr www.Wikipedia.orgwww.Wikipedia.org Τεχνολογία Επικοινωνιών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Β Λυκείου, ΟΕΔΒ, 2011 www2.e-yliko.gr/htmls/arctles/smartboard.pdf www.alfavita.gr/artra/smartboard.pdf


Κατέβασμα ppt "Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Τι θα θέλαμε να έχει η τάξη μας που θα βοηθούσε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google