Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοκκινη κλωστη δεμενη στην ανεμη τυλιγμενη………..

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοκκινη κλωστη δεμενη στην ανεμη τυλιγμενη……….."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοκκινη κλωστη δεμενη στην ανεμη τυλιγμενη………..
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΛΗΜΝΙΟΥ ΤΑΝΙΑ Νηπ\γείο Κοκκίνη Χάνι- Κλασικό Τμήμα Σχολικό έτος:

2 Στα πλαισια προγραμματος της διευθυνσης ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Α΄ΒΑΘΜΙΑς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Επιλέξαμε ν’ ασχοληθούμε με τα Παραμύθια, καθώς είναι πάντα ευχάριστα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και τα οφέλη τους σπουδαία. Δώσαμε τίτλο στο Πρόγραμμα : «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη Στην Ανέμη Τυλιγμένη»

3 Αρχικα: Ενημερώσαμε γραπτώς τους γονείς του τμήματος για την συμμετοχή του τμήματός μας στο Πρόγραμμα, με στόχο να ενθαρρύνουν κι αυτοί τα παιδιά με την σειρά τους για την ενασχόληση με το παιδικό Ζητήσαμε την βοήθεια τους στον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης και εξηγήσαμε τον τρόπο που τα παιδιά θα δανείζονται βιβλία.

4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Προβληματιστήκαμε σχετικά με το τι λέμε «παραμύθι», πού το βρίσκουμε, πώς το διαβάζουμε κ.τ.λ. και σκεφτήκαμε να ρωτήσουμε τους μεγάλους. (ερωτηματολόγιο) Συμφωνήσαμε να φέρουμε στην τάξη ό, τι σχετικό με τα παραμύθια .

5 ΣΚΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ Αναζητήσαμε μια ελκυστική για ανάγνωση και χαλάρωση γωνιά στην τάξη, στην οποία θα μπορούσαμε να «διαβάζουμε» όποιο βιβλίο θέλουμε, στις ελεύθερες δραστηριότητες μας. Αυτήν την βρήκαμε, όταν ήρθε στην τάξη μας η σκηνή!!!!! Την ονομάσαμε σκηνή ανάγνωσης, θέσαμε τον όρο μέχρι 4 παιδιά την φορά και ευχαριστηθήκαμε την ανάγνωση παραμυθιών σε αυτήν!

6 Θέσαμε κανόνες δανεισμού Φτιάξαμε ατομικούς φακέλους δανεισμού
Θέσαμε κανόνες δανεισμού Φτιάξαμε ατομικούς φακέλους δανεισμού

7 Ορίσαμε ώρα παρουσίασης των παραμυθιών στο ημερήσιο πρόγραμμα μας και λίγοι- λίγοι, καθημερινά, παρουσίαζαν το βιβλίο που είχαν διάβασει, λέγοντας μας την ιστορία, δείχνοντας μας τις εικόνες και στο τέλος, μας έδειχναν τι ζωγράφισαν σχετικά με το παραμύθι και γιατί. Αναλαμβάναμε τον ρόλο παραμυθά.

8 Πριν από την παρουσίαση των βιβλίων, δημιουργούσαμε ατμόσφαιρα παραμυθιού. Κλείναμε τα φώτα, καθόμασταν αναπαυτικά και επιλέγαμε ένα λεκτικό σχήμα για να ξεκινήσει το παραμύθι, όπως: «Παραμύθι, μύθι, μύθι, το κουκί και το ρεβύθι» «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη Στην Ανέμη Τυλιγμένη , Δώσ΄Της Κλώτσο να γυρίσει, Παραμύθι Ν’ Αρχινήσει» (Ένας από μας έδινε και κλώτσο στον αέρα, για να αρχινήσει η ιστορία!)

9 Στόχος:Να μάθουν να ακούν τον συνομιλητή τους , χωρίς να διακόπτουν
Στόχος:Να μάθουν να ακούν τον συνομιλητή τους , χωρίς να διακόπτουν Στόχος: Να αιτιολογήσουν τις επιλογές και τις προτιμήσεις για τα παραμύθια

10 Στοχευσαμε στην φιλαγνωσια και……
Μιλήσαμε για τα μέρη του βιβλίου ( εξώφυλλο, οπισθόφυλλο, ράχη ή πλάτη του βιβλίου) Αλλάξαμε το τέλος των γνωστών παραμυθιών και δώσαμε άλλους τίτλους. Ζωντανέψαμε παραμύθια μέσα από δραματοποιήσεις στην τάξη μας και συνειδητοποιήσαμε τους πολλούς τρόπους που μπορεί να παρουσιαστεί ένα παραμύθι, ένας από αυτούς το θέατρο.

11 Μαθαμε λεξεις συνθετεσ και παραγωγες απο την λεξη «βιβλιο», οπως:

12 Καθένας από μας έλεγε από μια πρόταση, τις ενώσαμε και φτιάξαμε μια μικρή ιστοριούλα με αρχή, μέση και τέλος. Αναλάβαμε καθήκοντα εικονογράφου και επιλέξαμε δυο-δυο να αποτυπώσουμε στο χαρτί εικόνες τις ιστορίας μας. Τις συρράψαμε, σκεφτήκαμε τον τίτλο, φτιάξαμε εξώφυλλο και δημιουργήσαμε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Το δικο μας παραμυθι

13 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ Μιλώντας για τα μέσα επικοινωνίας, αποφασίσαμε να στείλουμε το παραμύθι μας ταχυδρομικά στην εκπομπή «Ουράνιο Τόξο» που προβάλλεται από την ΕΡΤ 3. Το παραμυθάκι μας παρουσιάστηκε την Δευτέρα 14 Μαίου 2010 στην εκπομπή!

14 «ο μαγοσ του οζ» Επισκεφτήκαμε το Θέατρο Μορφές και παρακολουθήσαμε τον «Μάγο του Οζ» , που είχαμε ήδη διαβάσει στην τάξη, σε θεατρική παράσταση

15 Μαθαμε αινιγματα για παραμυθια
«Ο γάτος μπότες φόρεσε, πολλές ψευτιές ξεστόμισε και τον καλό αφέντη του, πως θα βοηθούσε, νόμισε. «Ο πρίγκιπας αγάπησε ένα κοριτσάκι και ψάχνει να το βρει με γυάλινο γοβάκι» Ο Παππουτσωμένος γάτος Η Σταχτοπούτα

16 Μάθαμε για τα δικαιώματα του (μικρού) αναγνώστη.
Με αφορμη την Παγκοσμια ημερα παιδιου και την συζητηση για τα δικαιωματα του παιδιου: Μάθαμε για τα δικαιώματα του (μικρού) αναγνώστη.

17 Εμπλεξαμε τους γονεις στο προγραμμα με φυλλαδια , όπως αυτο:

18 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑς
Κατά την ενασχόληση μας με τα «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ», μιλήσαμε για τους ανθρώπους που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα βιβλίο. Μάθαμε για τον συγγραφέα, τον εικονογράφο, τον τυπογράφο, τον εκδότη. Σκεφτήκαμε να καλέσουμε έναν αληθινό συγγραφέα στην τάξη μας και εμείς ν’ αναλάβουμε χρέη δημοσιογράφου και να του πάρουμε συνέντευξη.

19 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑς
Κανονίσαμε να έρθει η κα. Φραγκιαδάκη-Παρλαμά Πόπη, συγγραφέας και να μας παρουσιάσει τα βιβλία της «Τα βότσαλα ταξιδεύουν» και «Βοτσαλο-ιστορίες». Μάθαμε για διάφορους συγγραφείς και ταξινομήσαμε βιβλία ανάλογα με τον συγγραφέα τους.

20 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ:
Σκεφτήκαμε τι θέλουμε να την ρωτήσουμε, τι θέλουμε να μάθουμε, τα καταγράψαμε σε ένα χαρτόνι, αφού κανονίσαμε ποιος θα αναλάβει να θέσει την κάθε ερώτηση.

21 Μια ιστορια ανω-κατω Μπερδέψαμε τις εικόνες του παραμυθιού και κληθήκαμε να βρούμε τη σωστή χρονική σειρά, καθώς ανακαλούσαμε τα γεγονότα από την μνήμη μας και κάναμε αφήγηση της ιστορίας. Και ετοιμάσαμε και μια αφίσα με ζωγραφιές μας ως ευχαριστήριο δώρο στην συγγραφέα.

22 σλογκαν για το βιβλιο και «αφισα»
«Μια ιστορία την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!»

23 ΤΟ ΡΟΛΟΙ Της ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑΣ
Με αφορμή το ρολόι που χτύπησε 12 ακριβώς στο παραμύθι, μαθαίνουμε το «ακριβώς» και φτιάχνουμε ρολόγια με πινέλα!!

24 Δημιουργησαμε σχετικα Φυλλα εργασιας
Δημιουργησαμε σχετικα Φυλλα εργασιας.. Ενδεικτικα, παραθετουμε τα παρακατω: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: ΣΩΣΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ Χ.Κ.ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

25 Μιλησαμε για την διαφορετικοτητα και «γνωρισαμε» τον τριγωνοψαρουλη του Ντινου Ηλιοπουλου
Στείλαμε στον συγγραφέα του βιβλίου , λέγοντας του πόσο πολύ μας άρεσε η ιστορία του Τριγωνοψαρούλη και ζωγραφιές μας! Ηλεκτρονικη Επιστολη στην ταξη μας απο εναν συγγραφεα

26 Παραμυθοσαλατα Κόψαμε εικόνες γνωστών παραμυθιών και σε ένα μπωλάκι τις κάναμε σαλάτα!!!Ρίξαμε μαγική σκόνη, είπαμε και λόγια μαγικά και………..

27 ….ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ…
«Μια φορά κι έναν καιρό σ΄ένα μαγεμένο δάσος, ένα γλέντι στήθηκε. Όλοι ήρθαν να γιορτάσουν τα γενέθλια της Χιονάτης. Φόρεσαν τα καλά τους, χόρεψαν, τραγούδησαν και θυμήθηκαν ιστορίες από τα παλιά. Αυτές τις μαγικές , παραμυθένιες στιγμές, σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας σε γιορτούλα που θα ετοιμάσουμε για σας. Νήπια και προνήπια του κλασικού τμήματος του νηπιαγωγείου Κοκκίνη Χάνι»


Κατέβασμα ppt "Κοκκινη κλωστη δεμενη στην ανεμη τυλιγμενη……….."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google