Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας
«Ηλεκτρονικό Βιβλίο» Πέτκου Στυλιανή Νηπιαγωγείο Μελίας Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας

2 Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας
ΣΤΟΧΟΣ Να μάθουν να χρησιμοποιούν τον Η/Υ και τις δυνατότητες που δίνει προκειμένου να κοινοποιήσουν τις γνώσεις τους στους άλλους Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας

3 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ
Τα παιδιά άκουσαν ένα μέρος του παραμυθιού από το CD «Γιατί δεν κοιμάσαι Αρκουδάκι μου» ….και τη συνέχεια από τη νηπιαγωγό, με τη βοήθεια της οποίας στη συνέχεια το δραματοποίησαν και το εικονογράφησαν. Οι ζωγραφιές τοποθετήθηκαν με χρονική ακολουθία, σαρώθηκαν και αποθηκεύτηκαν στον υπολογιστή, προκειμένου να πάρουν τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Οι εικόνες εισήχθησαν στο Power Point και στη συνέχεια όλοι μαζί έγραψαν ένα κείμενο για κάθε εικόνα. Μετά το τέλος της γραφής τα νήπια χωρισμένα σε ομάδες αφηγήθηκαν από ένα τμήμα της ιστορίας για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής αφήγησης. Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας

4 Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Τα παιδιά με την υποστήριξη της νηπιαγωγού μπορούν να δημιουργήσουν μια ψηφιακή αφήγηση. Από το αποτέλεσμα της δράσης έγινε φανερό ότι, οι μαθητές «απόλαυσαν» το «νέο» τρόπο προσέγγισης και πραγμάτωσης της διδασκαλίας του μαθήματος με την βοήθεια των Τ.Π.Ε. . Έμαθαν επίσης να χρησιμοποιούν ικανοποιητικά το λογισμικό των παρουσιάσεων και τις δυνατότητες του. Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας

5 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΟΥ;
Νηπιαγωγείο Μελίας

6 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο αρκούδες, ο μπαμπάς Αρκούδος και το Αρκουδάκι. Κάθε μέρα έβγαιναν βόλτα στο υπέροχο δάσος και όταν νύχτωνε επιστρέφανε πίσω στην Αρκουδοσπηλιά. Ο μπαμπάς Αρκούδος έβαζε το Αρκουδάκι για ύπνο και πήγαινε στην Αρκουδοπολυθρόνα του έπαιρνε το Αρκουδοβιβλίο του και διάβαζε.

7 «Γιατί, γιατί δεν κοιμάσαι αρκουδάκι μου;» «Φοβάμαι το σκοτάδι», είπε το Αρκουδάκι. Ο Αρκούδος κοίταξε γύρω του και ήταν πάρα πολύ σκοτεινά στη σπηλιά. Έτσι πήγε στο ντουλάπι με τα φανάρια και πήρε το πιο μικρό και το άναψε. «Πάω να σου φέρω ένα φαναράκι, αυτή η μικρή φωτίτσα θα σε φωτίσει να μην φοβάσαι». «Σ` ευχαριστώ Αρκούδε» είπε το Αρκουδάκι.

8 «Μα γιατί πάλι δεν κοιμάσαι αρκουδάκι μου;» «Φοβάμαι το σκοτάδι γύρω μας. Δεν μου αρέσει το σκοτάδι», είπε το Αρκουδάκι. «Πάω να σου φέρω κι άλλο φαναράκι. Να, σου έφερα ένα μεγαλύτερο φανάρι, κοιμήσου τώρα αρκουδάκι μου». «Το σκοτάδι είναι πάρα πολύ μεγάλο. Φοβάμαι», είπε το Αρκουδάκι.

9 Ο Αρκούδος το σκέφθηκε καλά και πήγε στο ντουλάπι και πήρε το μεγαλύτερο φανάρι. «Σου έφερα το μεγαλύτερο φανάρι απ` όλα τα φανάρια. Αυτό θα σε κάνει να μην φοβάσαι». «Σ` ευχαριστώ Αρκούδε. Συνεχίζω να φοβάμαι το σκοτάδι», είπε το Αρκουδάκι. Δεν κοιμόταν.

10 «Έλα μαζί μου έξω Αρκουδάκι. Πάμε μια βόλτα στο σκοτάδι
«Έλα μαζί μου έξω Αρκουδάκι. Πάμε μια βόλτα στο σκοτάδι. Έφερα το φεγγάρι για σένα Αρκουδάκι μου, το λαμπερό κίτρινο φεγγάρι κι όλα τα` αστέρια του ουρανού που τρεμολάμπουν. Γιατί δεν μιλάς Αρκουδάκι μου; Σε πήρε ο ύπνος; Κοιμήσου, κοιμήσου και όνειρα γλυκά»

11 Μετά επέστρεψαν στην Αρκουδοσπηλιά
Μετά επέστρεψαν στην Αρκουδοσπηλιά. Έβαλε το αρκουδάκι για ύπνο, διάβασε μερικές σειρές από το Αρκουδοβιβλίο του και τον πήρε ο ύπνος κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

12 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ – ΑΦΗΓΗΤΕΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ ΜΑΡΙΟΣ – ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΔΕΣΛΗ ΡΟΔΑΝΘΗ ΜΑΡΑΓΓΟΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ ΜΑΡΑΓΓΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΝΤΕΡΒΙΣΙΑЇ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΦΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

13

14 Σας ευχαριστούμε που ακούσατε το παραμύθι μας….
Τα παιδιά του νηπιαγωγείου Μελίας


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google