Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βάσκο Ντα Γκάμα Γιώργος Καρανάσιος ΣΤ’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ 2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βάσκο Ντα Γκάμα Γιώργος Καρανάσιος ΣΤ’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ 2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βάσκο Ντα Γκάμα Γιώργος Καρανάσιος ΣΤ’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ

2 Γενικές Πληροφορίες Ο Βάσκο Ντα Γκάμα γεννήθηκε στο Σίνες της Πορτογαλίας το 1469 και ήταν απόγονος παλιάς οικογένειας ευγενών. Πέθανε το 1525 σε ηλικία 55 ετών. Ήταν Πορτογάλος Θαλασσοπόρος και ένωσε θαλάσσια την Ευρώπη με την Ινδία.

3 Χαρακτήρας Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ντα Γκάμα ήταν εργατικός, είχε σιδερένια θέληση, ήταν ανελέητος και ικανός. Αναφέρεται ότι κάποτε απέσπασε πληροφορίες από έναν αιχμάλωτο χύνοντας βραστό λάδι στη γυμνή κοιλιά του. Παράλληλα, όμως, είχε τη φήμη του δίκαιου, του τίμιου και του ευσεβή.

4 Το έργο του (1) Υπήρχε μεγάλη δράση από πειρατές στις ακτές της ανατολικής Αφρικής και ήταν δύσκολη η χρήση του δρόμου της Ερυθράς Θάλασσας. Έτσι, το 1487 ο βασιλιάς της Πορτογαλίας Ιωάννης Β΄ του ανέθεσε υπεύθυνο για εξερευνητική αποστολή που είχε σκοπό την ανακάλυψη θαλάσσιου δρόμου για την Ινδία κάνοντας τον περίπλου της Αφρικής.

5 Το Έργο του (2) Για μια δεκαετία περίπου οι προσπάθειες του ήταν χωρίς επιτυχία. Το 1497, ο Βάσκο ντα Γκάμα απέπλευσε από την Λισσαβώνα με 4 πλοία και 169 άνδρες για πλήρωμα. Με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου και την Αγία Ελένη έφτασε στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στις 8 Νοεμβρίου. Τον Μάρτιο του 1498 έφτασε στην Μοζαμβίκη και στις 12 Απριλίου έφτασε στο Μαλίντι της σημερινής Κένυας και έφτασε στο Καλικούτ της Ινδίας τον Μάιο του 1498.

6 Το 1499 επέστρεψε στην Πορτογαλία έχοντας συνάψει σημαντικές εμπορικές συνθήκες με τους Ινδούς ηγεμόνες και τιμήθηκε από τον Βασιλιά της Πορτογαλίας Εμμανουήλ Α΄ με τον τίτλο του Ναυάρχου των Ινδιών.

7 ΠΗΓΕΣ www.wikipedia.org www.wikipedia.org
Η Εποχή των μεγάλων γεωγραφικών ανακαλύψεων-Βάσκο Ντα Γκάμα

8 Βάσκο Ντα Γκάμα Γιώργος Καρανάσιος ΣΤ’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ


Κατέβασμα ppt "Βάσκο Ντα Γκάμα Γιώργος Καρανάσιος ΣΤ’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ 2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google