Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς τα Δυτικά, καθώς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς τα Δυτικά, καθώς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς τα Δυτικά, καθώς σκοτώθηκε από ιθαγενείς στρατιώτες του φύλαρχου Λάπου-Λάπου στη μάχη του Μακτάν στο Μακτάν των Φιλιππίνων. Παρόλα αυτά, έγινε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που διέσχισε όλους τους μεσημβρινούς της Γης.

2 Το ταξίδι Μαγγελάνου Το ταξίδι Μαγγελάνου

3 Η καταγωγή του Μαγγελάνου Η καταγωγή του Μαγγελάνου Ο Μαγγελάνος καταγόταν από οικογένεια Πορτογάλων ευγενών. Σε νεαρή ηλικία μπήκε στο αυλικό περιβάλλον και το 1505 συμμετείχε σε πορτογαλική αποστολή στις Ινδίες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας μάχης, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στην Πορτογαλία. Η εργασία υλοποιήθηκε από: Γιαμαλή Δημοσθένη, Ζεντγκινίτζε Μαρί, Κατωπόδη Άννα, Κωτόπουλο Γιώργο


Κατέβασμα ppt "ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς τα Δυτικά, καθώς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google